Hva i all verden er det hun driver med nå, tenker du kanskje? Men nå orker jeg ikke mer småkaker. Alle mørdeigskaker, sandkaker og krumkaker gikk rett i kjøkkenmaskinen i kveld. Neste runde var kokosmakronene, de hadde blitt litt vel tørre.
Så var det bare å fortsette med egg og rett i ovnen. Ny kake av gamle kaker, det kaller jeg gjenbruk!
Om det ble noe godt ut av det? Døm selv. Jeg har nytt et digert varmt stykke til en kaffekopp nå, og det var nydelig. Oppskrift? Ja, det kan du få.
Kjør småkaker og kjeks i en kjøkkenmaskin. Mål opp 250 g og bland det med 4 eggeplommer, 1 ts bakepulver, 1 ts vaniljesukker og 1 dl vann. Bre deigen ut i en kakeform på ca. 26 cm. Bruk bakepapir i bunnen. Stek kaken i ca. 20-25 minutter ved 200 grader, mitt i ovnen. Ta ut kaken og bre over 1 dl bringebærsyltetøy.
Visp 4 eggehviter stive og bland forsiktig inn 250 g finkvernet kokoskakeblanding. Har du for lite kaker, så blander du bare halvparten sukker og halvparten kokos til du har rett mengde. (Har du ikke igjen kokoskaker i det hele tatt, så tar du 125 g sukker og visper godt ned i eggehvitene og blander inn 125 g kokos til slutt!) Bre massen over bringebærsyltetøyet og stek videre nederst i ovnen ved 160 grader i ca. 25 minutter. Kaken skal se pent gyllen ut. Avkjøl den litt. Del den i passende stykker og dryss over litt reven sjokolade eller oboy. Server ned sjokoladesaus.
Det så spennende ut 🙂 Jeg baker jo bare nett-kaker jeg 😀 Men denne så god ut 🙂
Wow så spennende! Jeg har aldri sett lignende, men dette må prøves 🙂
Tusen takk for oppskrift!
frodith: Men nettkakene dine er du veldig god på da!!!! Min smakte herlig. Lurt å bruke opp restene på denne måten i hvert fall! 🙂
Fru Stussli: Lykke til. Jeg har funnet på dette selv, for jeg liker ikke å kaste mat. Gøy å teste ut og jammen ble det godt også. 🙂
For en fantastisk god ide! ! Jeg ga noen av julekakene til pippipene utenfor her og resten kasta jeg. Men dette skal jeg huske på til neste år 🙂 kan tenke meg at den var kjempe god ja 🙂
Åse Helen: Fuglene vil ikke ha småkakene mine. Men det er kanskje fordi de har tilgang på både fett og frø på fuglebrettet! Kaken var nydelig og jammen er det ikke igjen litt til i dag også! Ha en fin dag!