hits

Kjøttgryte.

 

Noen spurte om oppskriften på gryta jeg serverte nyttårsaften. Jeg glemte å ta bilde av den, så der bli det et bilde jeg tok en gang tidligere da jeg serverte det samme. Det å be folk på middag kan mange ganger virke stressende. Men det handler om hva en velger å servere. Dette er ei gryte som er lett å lage. Den er vel egentlig ganske lik en finsk rett som heter Karelsk gryte. Alt kan forberedes på forhånd, og gryte kan stå der å kose seg, mens du går en tur for eksempel.

500 g lammekjøtt (eller en pakke med fårikålkjøtt med ben og det hele)

500 g svinekjøtt ( steik eller filet)

500 g oksekjøtt (grytekjøtt)

24 små sjalottløk, eller seks gule løk delt i båter

vann til det dekker kjøttet

2 ts salt

2 ts pepper

2 ts rosmarin

2 buljongterninger

frisk hakket persille til pynt

Kjøttet deles i store ?terninger? eller biter som til fårikålgryta, og legges i kjelen med løk, buljongterninger og krydder.Jeg bruker grytekjøtt av okse, gjerne oppdelte nakkekoteletter av svin eller filet og fårikålkjøtt. Liker du ikke at det blir noen ben her og der, så må du bruke stek eller benfritt grytekjøtt.

Kok det godt opp. Så skrur du plata ned, og lar det trekke i ca. tre til fire timer på svak varme.Jeg bruker kokte poteter, kålrotstappe, tyttebær og sylteagurk til. Rosenkål, blomkål eller andre grønnsaker er godt også. Bruk det du liker. Så er det bare å si værsågod til ca. åtte voksne personer. ( Er vi flere som skal spise enn åtte, så regner jeg ca 200 g kjøtt mer pr. person)

Jeg drysser over litt frisk hakket kruspersille, så det blir litt farge på gryta. Hos oss står grytene på komfyren og så forsyner folk seg selv. Da holder det seg varmt og for vertskapet er det lettvint med oppvasken også. Ingen digre fat og boller blir det da. Koselig er det også når folk kan bevege seg litt og ikke selskapet blir for stivt synes vi. Men det er jo en smakssak.

 at #foto #blogg

21 kommentarer

annebe

02.01.2016 kl.15:19

Artig med noen nye mat ideer..dette så og hørtes deilig ut :)) Så de fine bildene fra nyttårsfeiringa også...vakkert og sikkert hyggelig :)) Godt nyttår og klem fra meg <3

natheless

02.01.2016 kl.15:20

annebe: Takk ,ja den liker vi i hvert fall. Litt sånn fårikålfølelse fordi det bare er sky, men det er jo en mager gryte om man velger magert kjøtt. Godt med litt lett mat etter all julehygga! Klemsiklem i det nye året. Kos deg!

astmaogallergi/Monica's blogg

02.01.2016 kl.16:32

Tusen takk :) Den både ser og høres god ut. Den skal prøves! Har "søstermøter" med de gamle sykepleie jentene fra skolen snart, så da skal denne serveres! Klem

natheless

02.01.2016 kl.16:41

astmaogallergi: Ja, nå kan du prøve. Vi liker den godt og restene renser jeg for ben, lager en tykk saus av kraften og så har man et nytt måltid til for eksempel ris! Lykke til! Klem til deg :)

karidansen

02.01.2016 kl.18:54

Sikkert en velsmakende gryterett dette! Jeg er veldig svak for lammekjøtt og rosmarin, så jeg hadde trolig brukt bare lam, men dette er en spennende kombinasjon, og noe for enhver smak!:)

natheless

02.01.2016 kl.19:25

karidansen: Ja, det går sikkert også supert. Lam er godt det!!!
Dette så veldig godt ut !! Greit med nye ideer på matfronten :-))) Ønsker deg en fantastisk lørdagskveld + en god og varm klem fra meg <33

natheless

02.01.2016 kl.19:34

Ritamarita: Jeg ble spurt om å legge ut oppskriften, så da gjord jeg det. Gryte er så lettvint,den bare står jo der og koker seg klar. Kos deg i kvelden, her blir det potetgull og brus til filmen om mannen på 100 som hoppet ut av vinduet! Klem :)

cuskima

02.01.2016 kl.20:02

så digg ut :)

natheless

02.01.2016 kl.20:27

cuskima: Kan anbefales! :)

Mariann Sæther Tokle

02.01.2016 kl.20:39

Det var sikkert kjempegodt ja, her var det kalkun og waldorf :)

cuskima

02.01.2016 kl.20:42

:)

natheless

02.01.2016 kl.21:22

Mariann Sæther Tokle: Det er jo også såååååååååååå godt Kalkun har jeg ikke hatt i jula, så det får vi ta etterpå! :)

renate1981

02.01.2016 kl.21:35

Såg godt ut! :-)

natheless

02.01.2016 kl.21:37

renate1981: Det smaker godt også! :) Kos deg i kvelden :)

frodith

02.01.2016 kl.21:42

Åå, det så deilig ut :-) Jeg har spist falukorv i dag :) Med gratinerte poteter :-) Kos deg med kvelden. Her sløves det MAKS siste dagen før jobben begynner igjen snart :-) klemmer <3

Siv Svanem

03.01.2016 kl.07:30

Så skikkelig godt ut.

Huset på landet

03.01.2016 kl.09:32

Det hørtes og så veldig godt ut. Spennende å blande kjøtt på den måten.

natheless

03.01.2016 kl.11:14

frodith: Falukorv er jo så godt det også!!! Godt å sløve litt. Hverdagen innhenter oss snart nå! Her daler snøen ned så vakkert og jeg nyter formiddagen! Klem til deg :)

natheless

03.01.2016 kl.11:14

Siv Svanem: Ja, det var en fulltreffer det der! :)

natheless

03.01.2016 kl.11:15

Huset på landet: Vi fikk det servert i Finland med kjøttdeig av elg i stedet for kjøttbiter, det var også skikkelig snadder! :) Ha en vakker søndag!

Skriv en ny kommentar

natheless

natheless

61, Fredrikstad

Her vil jeg vise foto fra natur, mat, interiør og skrive litt. Natheless betyr "Ikke desto mindre". Hvorfor jeg kalte bloggen det, var en ren tilfeldighet. Jeg valgte egentlig et helt annet navn, men det var opptatt. Da bladde jeg gjennom ordboka og fant dette, Natheless. Synes det var et spennende ord som ikke desto mindre ga meg tid til litt undring. Ønsker alle som titter innom velkommen til min blogg.

Kategorier

Arkiv