hits

Frossen stek til middag.



Nei da, jeg mener ikke at den skal spises frossen. Men om du begynner p morgenen,er steken klar til kveldmiddagen om ti timer! Det tar tid, men mens den steker ved lav temperatur, kan du jo gjre noe helt annet. Smart! Ta steken rett fra frysa. Hos meg ble det en elgstek, men det gr fint med lammelr, oksestek eller svinestek ogs. Legg steken p aluminiumsfolie. Smr ut litt smr og krydre med litt salt og pepper. Legg ved noen skiver lk og litt purre. Bruk gjerne hvitlk og rosmarin om du skal bruke lam.Pakk steken godt inn og legg den i en ildfast form. Still stekeovnen p 100 grader og la kjttet steke i ca 10 timer. Jeg tok min ut av ovnen og lot den hvile litt fr jeg skar den opp i skiver. Hos oss ble det til brdskiver med tyttebr og agurk. S saftig og s mrt at jeg ble helt matt. Jeg s det ikke fr jeg s p bildene at den ene biten s ut som et hjerte. Fint! Skyen som dannet seg rundt steken silte jeg av, og av den skal jeg lage saus i dag. Steken varmer jeg litt opp til poteter og grnnsaker til middagen. Gjett om jeg gleder meg.

24 kommentarer

birdbay

16.01.2016 kl.10:26

det m jo bare bli helt fantastisk:) Og det ser jo snn ut ogs. N er jeg veldig glad i elg stek ogs da, og langtidsstekt gjr den jo herlig mr og god:) nsker deg en herlig lrdag og kanskje jeg kommer p middag:) hehe....

frodith

16.01.2016 kl.10:58

Smart mat :-) Bare la den ordne seg selv, det er lurt det :-) Hi-hi Noe for meg egentlig :-) Men n skal jeg ut i snen, s det fr bli en annen gang :-) Klemmer og fin lrdag Natheless <3

natheless

16.01.2016 kl.11:12

birdbay: Noe s godt! Utrolig fort gjort spise mye. Neste gang skal jeg steke en strre stek, s blir det til deg ogs vet du! :) Knis! :)

natheless

16.01.2016 kl.11:13

frodith: Kjempelurt.Ikke store jobben heller, men det ble s perfekt! Kos deg i snen. Her har det kommet nysn i natt,s det er s vakkert! Varme klemmer til deg i vinteren! God tur!

Margrethe

16.01.2016 kl.13:08

Mmmm..... deilig.... god middag til deg! :-)

natheless

16.01.2016 kl.13:43

Margrethe: Tusen takk, det skal smake! :)

Eva

16.01.2016 kl.13:48

Nam, dette s utrolig godt ut. Har aldri hatt elgstek til middag, men andre steker er jo ofte i hus. Veldig lurt kunne ta den ut om morgenen, sette den i ovnen og s er den klar til middag. Dette m jeg forske. Har aldri kommet p at det gr an :)

Kjekt at du delte dette. Det skal forskes her i huset ogs :)

En fortsatt fin dag, og en god klem til deg <3

margarites

16.01.2016 kl.14:14

S smart! Jeg har aldri prvd meg p snn langsteiking, s da er det kanskje p tide? Det ser deilig ut i alle fall :-)

MOONBEAMSCORNER

16.01.2016 kl.14:35

Noe s smart alts ! Elsker ting som bare skal st lenge i ovnen og liksom bare klarer seg selv som du sier. Ingen ting er s godt som stek p brdskiven. Skinkestek er best synes jeg :) Takk for flott tips og fine bilder. Hjertet s jeg med en gang <3

astmaogallergi/Monica's blogg

16.01.2016 kl.15:26

Bra tips om du har glemt ta opp streiken kvelden fr! Det s veldig godt ut, og elg er jo bare s utrolig godt! God middag senere i kveld. Det vil smake tenker jeg :))

dvergpinschere i mitt hjerte

16.01.2016 kl.15:32

Nammmm...Det s godt ut! ;-)

Stmonsen :))

16.01.2016 kl.18:21

Det ble sikkert godt :D Steik er jo kjempe godt det :D Frossen eller ei ;D Hehe

fruensvilje.blogg .no

16.01.2016 kl.18:44

godt med langstekt steik,elg har jeg til gode smake ) men jeg liker bde hjort og rein,og det var veldig lurt pakke det hele inn i folie,da beholdes jo alle smakene i kraften

karidansen

16.01.2016 kl.21:29

Ja, langtidssteking er tingen nr man vil ha mrt kjtt. Jeg skal legge i blt pinnekjtt i kveld, og lage rotstappe som tilbehr i morgen! :) Spiser det maks en gang i ret, for det er store pakker, og unga er ikke glade i frekjtt! :)

natheless

17.01.2016 kl.09:39

Eva: S bra du likte tipset. Steka ble jo s mr som smr! Pluss at det er jo s lettvint! Dette skal jeg garantert gjre mange ganger framover. Her er det 18 bl p morgenen, men solskinn. Nyt vinterdagen! Klem :)

natheless

17.01.2016 kl.09:41

margarites: Mange steker over natten, men jeg liker ikke ha det p nr jeg ikke har noen kontroll. Det passer meg mye bedre steke om dagen, s det er klart til middagen. Perfekt, synes jeg. Det smakte fortreffelig.:) Ha en strlende sndag.

natheless

17.01.2016 kl.14:04

MOONBEAMSCORNER: Utrolig godt var det og det skal gjentas her i huset! Fint med hjerter vet du! Ha en fin sndag! :)

natheless

17.01.2016 kl.14:06

astmaogallergi: Ikke sant! Lurt! Elg er nydelig. Restene blir kjttgryte en dag! :) Ha en fin dag! :)

natheless

17.01.2016 kl.14:07

dvergpinschere i mitt hjerte: S smakte fortreffelig. Langsteking kan anbefales!

natheless

17.01.2016 kl.14:07

Stmonsen ): Lettvint lage stek p denne mten, s dette skal jeg gjre om igjen! :)

natheless

17.01.2016 kl.14:09

fruensvilje: Ja, du har nok prvd det du. Elg smaker som oksestek synes jeg.Ha en fin sndag!

natheless

17.01.2016 kl.14:10

karidansen: Da kan du kose deg i dag. Her blir det kjttgryte med poteter og grnnsaker. :) Ha en fin sndag!

Therese

10.12.2016 kl.22:40

Hei. Interessant dette.... Stekte nettopp en oksestek... Den var trr som bare det og smakte lever! Den var tint men fortsatt kald da jeg stekte den p 150 grader p 2 timer. Termometeret viste 65 grader.... Hva er rsaken?

natheless

11.12.2016 kl.10:14

Therese: S dumt da! Det hender at ting har skjedd med kjttet, men det er jo ikke ofte. Jeg fikk en gang en elgstek som smakte pyton, og da sa de at elgen mest sannsynlig hadde blitt alt for stresset under jakten. Det tok lang tid inne jeg spiste elg igjen etter det. Hper du fr en fin dag mot juletid. :)

Skriv en ny kommentar

natheless

natheless

61, Fredrikstad

Her vil jeg vise foto fra natur, mat, interir og skrive litt. Natheless betyr "Ikke desto mindre". Hvorfor jeg kalte bloggen det, var en ren tilfeldighet. Jeg valgte egentlig et helt annet navn, men det var opptatt. Da bladde jeg gjennom ordboka og fant dette, Natheless. Synes det var et spennende ord som ikke desto mindre ga meg tid til litt undring. nsker alle som titter innom velkommen til min blogg.

Kategorier

Arkiv