Frossen stek til middag.

 

Nei da, jeg mener ikke at den skal spises frossen. Men om du begynner på morgenen, er steken klar til kveldmiddagen om ti timer! Det tar tid, men mens den steker ved lav temperatur, kan du jo gjøre noe helt annet. Smart! Ta steken rett fra frysa. Hos meg ble det en elgstek, men det går fint med lammelår, oksestek eller svinestek også. Legg steken på aluminiumsfolie. Smør ut litt smør og krydre med litt salt og pepper. Legg ved noen skiver løk og litt purre. Bruk gjerne hvitløk og rosmarin om du skal bruke lam.Pakk steken godt inn og legg den i en ildfast form. Still stekeovnen på 100 grader og la kjøttet steke i  ca 10 timer.  Jeg tok min ut av ovnen og lot den hvile litt før jeg skar den opp i skiver. Hos oss ble det til brødskiver med tyttebær og agurk.  Så saftig og så mørt at jeg ble helt matt. Jeg så det ikke før jeg så på bildene at den ene biten så ut som et hjerte. Fint! Skyen som dannet seg rundt steken silte jeg av, og av den skal jeg lage saus i dag. Steken varmer jeg litt opp til poteter og grønnsaker til middagen. Gjett om jeg gleder meg.

#foto #mat #blogg #hverdag #fest
24 kommentarer
    1. Åååå det må jo bare bli helt fantastisk:) Og det ser jo sånn ut også. Nå er jeg veldig glad i elg stek også da, og langtidsstekt gjør den jo herlig mør og god:) Ønsker deg en herlig lørdag og kanskje jeg kommer på middag:) hehe….

    2. Smart mat 🙂 Bare la den ordne seg selv, det er lurt det 🙂 Hi-hi Noe for meg egentlig 🙂 Men nå skal jeg ut i snøen, så det får bli en annen gang 🙂 Klemmer og fin lørdag Natheless <3

    3. birdbay: Noe så godt! Utrolig fort gjort å spise mye. Neste gang skal jeg steke en større stek, så blir det til deg også vet du! 🙂 Knis! 🙂

    4. frodith: Kjempelurt.Ikke store jobben heller, men det ble så perfekt! Kos deg i snøen. Her har det kommet nysnø i natt,så det er så vakkert! Varme klemmer til deg i vinteren! God tur!

    5. Nam, dette så utrolig godt ut. Har aldri hatt elgstek til middag, men andre steker er jo ofte i hus. Veldig lurt å kunne ta den ut om morgenen, sette den i ovnen og så er den klar til middag. Dette må jeg forsøke. Har aldri kommet på at det går an 🙂
      Kjekt at du delte dette. Det skal forsøkes her i huset også 🙂
      En fortsatt fin dag, og en god klem til deg <3

    6. Noe så smart altså ! Elsker ting som bare skal stå lenge i ovnen og liksom bare klarer seg selv som du sier. Ingen ting er så godt som stek på brødskiven. Skinkestek er best synes jeg 🙂 Takk for flott tips og fine bilder. Hjertet så jeg med en gang <3

    7. Bra tips om du har glemt å ta opp streiken kvelden før! Det så veldig godt ut, og elg er jo bare så utrolig godt! God middag senere i kveld. Det vil smake tenker jeg :))

    8. godt med langstekt steik,elg har jeg til gode å smake ) men jeg liker både hjort og rein,og det var veldig lurt å pakke det hele inn i folie,da beholdes jo alle smakene i kraften

    9. Ja, langtidssteking er tingen når man vil ha mørt kjøtt. Jeg skal legge i bløt pinnekjøtt i kveld, og lage rotstappe som tilbehør i morgen! 🙂 Spiser det maks en gang i året, for det er store pakker, og unga er ikke glade i fårekjøtt! 🙂

    10. Eva: Så bra du likte tipset. Steka ble jo så mør som smør! Pluss at det er jo så lettvint! Dette skal jeg garantert gjøre mange ganger framover. Her er det 18 blå på morgenen, men solskinn. Nyt vinterdagen! Klem 🙂

    11. margarites: Mange steker over natten, men jeg liker ikke å ha det på når jeg ikke har noen kontroll. Det passer meg mye bedre å steke om dagen, så det er klart til middagen. Perfekt, synes jeg. Det smakte fortreffelig.:) Ha en strålende søndag.

    12. Hei. Interessant dette…. Stekte nettopp en oksestek… Den var tørr som bare det og smakte lever! Den var tint men fortsatt kald da jeg stekte den på 150 grader på 2 timer. Termometeret viste 65 grader…. Hva er årsaken?

    13. Therese: Så dumt da! Det hender at ting har skjedd med kjøttet, men det er jo ikke ofte. Jeg fikk en gang en elgstek som smakte pyton, og da sa de at elgen mest sannsynlig hadde blitt alt for stresset under jakten. Det tok lang tid inne jeg spiste elg igjen etter det. Håper du får en fin dag mot juletid. 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg