Hverdagens Créme Brûlée


Etter jul satt jeg igjen med en trepakk med vaniljesaus, men den var snart utgått på dato. Selvfølgelig kunne jeg bare ha puttet det i frysa, men jeg hadde så lyst å noe godt til dessert i dag. Da tenkte jeg at med gelatin kan man jo finne på noe som går fort å lage. Hva med en pudding? 

Hverdagens Créme Brûlée

5 dl vaniljesaus

‘5 dl lettmelk eller  helmelk 

10 plater gelatin

Legg platene i kaldt vann i en kjele i ti minutter. Hell av vannet. Sett kjelen over på stekeplata og smelt gelatinen helt ned over varmen. Tilsett litt og litt melk av gangen i gelatinen. Husk at du alltid må ta væsken ned i gelatinen når det er kaldt, aldri omvendt! Hell i vaniljesausen og bland det godt før du øser det opp i passende dessertskåler. Sett det til avkjøling i kjøleskapet en times tid. Det går fort med små skåler. Rett før servering heller du på brunt sukker og brenner det av med en brenner.

Har du ikke brenner kan du servere puddingen med en rød saus, bær, karamellsaus eller jordbærsirup. Jeg hadde ikke brunt sukker i dag og prøvde med hvitt, det ble ikke så fint. Litt karamellsmak, men ikke den fargen jeg ville ha. Så jeg drysset over litt kakao, for det synes jeg er godt. Utrolig enkelt, og så godt. Innimellom kan vi da unne oss en dessert, selv om det er hverdag. Vil du ikke lage så stor porsjon, er det jo bare å halvere oppskriften min. Skålene behøver ikke være så store heller, så blir det bare en liten hverdagskos?


Jeg lagde mange, og de vi ikke skal spise i dag, fryser jeg ned. Så kan jeg kjøpe brunt sukker til neste gang jeg vil kose meg.

#mat #foto #blogg #hverdag
18 kommentarer
    1. Mmmm det så deilig ut:) Så først for meg en veldig sunn variant her da:)hehe.. Men det var jo en strålende ide:) Ønsker deg en fortsatt herlig mandag:)

    2. birdbay: Denne er slett ikke ille. Om du bevilger deg to desiliter, dropper sukkeret og velger friske bær i stedet, så er det ca 300 kcal. Jeg tar ikke mer enn litt over en desiliter i mine små former, så der har jeg ikke dårlig samvittighet om jeg unner meg en liten kos en gang i blant! Klarer ikke være flink med alt!!!! Ned går det likevel, men sakte! Ha en flott kveld! 🙂

    3. Dette så jo veldig enkelt og godt ut. Og kjempefint å kunne utnytte vaniljesausen 🙂 Jeg har ikke brenner, men ønsker meg en. Så en vakker dag, kan jeg også få sånn en crispy skorpe på 🙂

    4. Eva: Jeg har brenner jeg, men det var jo lite nyttig når jeg ikke hadde rett sukker. Men jeg prøver igjen når jeg tar opp fra fryseren en dag siden. Det er jo så godt med den knekken! 🙂

    5. Deilig med litt kos til hverdags også…så fristende ut :)) Her har det vært fiskemiddag og ikke noe dessert i dag :)) Så de flotte skyggebildene..og har sett flotte vinterbilder..og sommerbilder hos deg også om dagen.. Variert og inspirerende blogg med flotte bilder du har :)) Klem <3<3

    6. annebe: Tusen takk for snille ord fra deg. Her var det også fisk i dag. Sei med løk! Fra guttene var små, har vi hatt en vane, at når det var fisk til middag var det alltid en god dessert. Nå har guttene flyttet for lengst, men den vanen henger igjen her i huset. Klemsiklem 🙂

    7. Ohhhlala det der så deilig ut ! 😀 Jeg elsker Créme Brûlée Flinke deg, jeg hadde aldri kommet på å lage det uten en ferdigpakke liksom nommi <3 gooodklæmme 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg