Re senga.


Det blir aldri sånn hver dag, det skal jeg innrømme. Noen dager rekker jeg ikke å slenge over sengeteppet en gang. Men de sier at det er sunt, for da får senga luftet seg skikkelig. 


Dagen i dag startet med skifting av sengetøy og lufting av dyner. Nå er det så kaldt ute at alle "basilusker" fryser til is. Men for en morgen! Himmelen var farget i noen minutter, og så var det grått igjen.


Hvordan rer du sengen din? Jeg prøvde meg litt fram i dag. Først begge dynene på tvers, feil vei om du vil. Dette dynetrekket har en side med rådyr på og en side som er svakt lyseblått. Når begge dynene ble lagt med litt overlapp med rådyrene ned var det bare å brette den dynen som lå nærmest sengegjerdet tilbake, og så hadde jeg lurt det til å se ut som om jeg hadde en diger dyne for to. Men det ble litt for kjedelig. Hva med dynene ved siden av hverandre og saueskinn?


Fram med et brunt saueskinn, puter med mønster og bamsene! Slett ikke dumt. Riktig så koselig om barnebarna stikker innom og vi skal lese eventyr.


Bamsene ble byttet ut og et par hvite engler kom på plass. Hvite saueskinne har jeg i stua, så de fikk flytte litt på seg. Sammen med litt blomster og masse stearinlys likte jeg dette best. Jeg var oppe tidlig, før seks. Tror nesten jeg har lyst til å krype ned igjen, lese, høre musikk og nyte. Finnes ikke bedre enn rent sengetøy. 

21 kommentarer

Margrethe

22.01.2016 kl.10:09

Det blei lekkert..... rer opp men pynter aldri.... dårlig tid, hehe <3

natheless

22.01.2016 kl.10:13

Margrethe: Takk! Jeg liker å gjøre det koselig når jeg har tid. Ofte blir et bare full fart her også. Men når jeg har tid, som i dag, er det veldig trivelig å gjøre litt ekstra.

birdbay

22.01.2016 kl.10:38

Det ser kjempe lekkert ut:) Kan jo ikke legge seg å urydde i den sengen der: hehe... Jeg pleier å være flink å re sengen når jeg har fri. Men når jeg er på jobb, sover jo mannen enda når jeg drar, så da blir det dårlig:) Men det finnes ikke noe bedre enn å legge seg i nyvasket sengetøy, det er jeg helt enig med deg i:) Ønsker deg en nydelig fredag koselige du:)

Mariann Sæther Tokle

22.01.2016 kl.11:33

Hvordan jeg rer sengen min,hihi. Jeg løfter opp dyna så jeg kommer meg opp og slik ligger den til jeg skal legge meg igjen så jeg er veldig sunn. Senga mi er gruelig varm når jeg står opp for jeg er varm og da føler jeg at senga må avkjøles. Sannheten er at jeg er ingen god husmor så jeg rer aldri senger :) Men jeg henger ut klær når jeg vasker så det lukter veldig godt når jeg skifter på senga og jeg ligger med vindu oppe uansett kulde så det er deilig og friskt og godt :)

natheless

22.01.2016 kl.11:48

birdbay: Nei, det blir jo rotete da om jeg skulle finne på det. Nei, det er slett ikke bestandig jeg har tid til sånt. Men det er koselig i mellom. Ha en flotters dag i vinteren! :)

natheless

22.01.2016 kl.11:50

Mariann Sæther Tokle: Tror du gjør helt rett i følge de som vet.Husker det var en sånn forsker for en stund siden, som sa at vi slett ikke skulle re senga. Den skulle åpnes og luftes, og så ferdig med det. Men det er fint å få dynene ut i lufta og få på rent sengetøy! :) Nyt dagen! :)

fruensvilje

22.01.2016 kl.13:16

koselig soverom hos deg da,nesten som å komme på hotell )

Må innrømme at jeg kun rer senga når sengetøy blir skifta,vi bretter det fint bak så det får lufte seg godt til vi skal legge oss igjen hi hi

natheless

22.01.2016 kl.13:43

fruensvilje: Ja, det blir veldig fint når man pynter litt, men til hverdags er det som hos deg. Man kan da ikke holde på sånn hver dag. Men i dag var det koselig! :)

cuskima

22.01.2016 kl.15:30

eg rer aldri opp sengen min

det ser pent ut,men eg sover med en hund og vi lufter ut etter natten så min seng ser ut som et bombenedslag hahahah :D

lekker ble det :)

annebe

22.01.2016 kl.15:38

Så delikat soverom du har :)) Jeg har veldig lite ting på soverommet, bare skap og nattbord med lamper..men har et sengeteppe jeg syns pynter opp , med et par puter oppa...men langt i fra hver dag jeg legger på det :)) Fredagsklem <3

natheless

22.01.2016 kl.15:46

cuskima: Ja, man har det som det passer pleier jeg å si. Det finnes ikke regler for sånt! Jeg har en mann som alltid sover middag i sengen, så det er liksom ikke alltid så lenge en pent oppredd seng varer her i huset! :)

natheless

22.01.2016 kl.15:48

annebe: Takk! I dag ble det stearinlys på nattbordet. Det pleier jeg ikke ha så ofte da, men det var så mørkt ute at i dag var det koselig. Her blir det heller ikke redd opp sånn hver dag. Men når jeg legger på rent er det litt ekstra :) Kos deg i kvelden. Klemsiklem:)

cuskima

22.01.2016 kl.15:50

hahaha ikkje sant.men er kjekt at det er pent litt :))

natheless

22.01.2016 kl.15:53

cuskima: Ja, bare for at jeg skal se at sånn kan det være!!!! :)

cuskima

22.01.2016 kl.16:02

og det er vitig også ;)
Så herlig det så ut. <3 Jeg rer opp og pynter litt ekstra når jeg har tid ork til overs..<3

Ønsker deg en fin og koselig fredagskveld + en kjempestor klem fra meg <3

natheless

22.01.2016 kl.19:58

Ritamarita: Ja, sånn er det vel hos de fleste. Ha en flott kveld. Klemmer fra meg :)

Lisbeth Pedersen

22.01.2016 kl.22:22

Å for et lekkert og koselig soverom. Flotte bilder :-) Jeg også har lest at en ikke bør bruke sengeteppe

dedicat

22.01.2016 kl.22:23

Å herregud.. er jo jeg som vasker rommene her, og rer senger.. OG vi har dobbelt dyne.. måtte du gjøre dette så innfløkt.. stønn.. ;P ler, ha en fin kveld

natheless

23.01.2016 kl.09:34

Lisbeth Pedersen: Takk! Ja, det sengeteppet er visst ikke godt for helsen det, men jeg har trykt og sydd det selv, er litt stolt av det og noen dager legger jeg det på plass. :)

natheless

23.01.2016 kl.09:34

dedicat: Ja, kanskje du fikk noen tips!!!!! Kos deg på lørdagen! :)

Skriv en ny kommentar

natheless

natheless

60, Fredrikstad

Her vil jeg vise foto fra natur, mat, interiør og skrive litt. Natheless betyr "Ikke desto mindre". Hvorfor jeg kalte bloggen det, var en ren tilfeldighet. Jeg valgte egentlig et helt annet navn, men det var opptatt. Da bladde jeg gjennom ordboka og fant dette, Natheless. Synes det var et spennende ord som ikke desto mindre ga meg tid til litt undring. Ønsker alle som titter innom velkommen til min blogg.

Kategorier

Arkiv

hits