Bakst.

Så var det kvelden igjen. Dagene raser avgårde her. Nå er Nordlandslefsene klare, og jeg har prøvesmakt til en kaffekopp. Resten gikk rett i frysa, ellers tror jeg det brått forsvinner!!!

Koselig å bake, men det tok lenger tid enn jeg hadde beregnet. Brått var jeg tom for mel? Så var det en tur til butikken, før jeg fikk kjevlet ut resten. Noen ble tynne og andre tykke, for dette er jeg ikke en mester i akkurat. Men det ser koselig hjemmelaget ut da!

Det ble en fin stabel som skulle smøres med en sukker, kanel og smørblanding.

Det ble nærmere 100 snipper! Halvparten skal vi selv ha til jul, og den andre halvdelen blir med til markedskaffen.

Tidligere denne uken ble det tre langpanner med honningkake og gjett om det duftet jul her. Nydelig med krydder som ingefær, nellik og kanel. Jeg spiser honningkaken med smør og brunost på. Joda, jeg er visst allerede godt i gang til advent. God helg.

20 kommentarer

Vivi - Mine bilder

18.11.2017 kl.19:45

Dette så utrolig godt ut. Hjemmebakst er jo det beste.

Ønsker deg en fortsatt fin helg.

Vivi

natheless

19.11.2017 kl.10:01

Vivi: Det dufter jo så herlig i hele huset og det koser jeg meg med om dagen! Nyt helga!

Toini

18.11.2017 kl.19:55

Ååå det så godt ut..og litt annerledes julebakst..myke og gode kaker..nammis...honningkake med brunost her jeg ikke smakt..men ser nydelig ut! God kveld i stua til deg!

natheless

19.11.2017 kl.10:03

Toini: Det blir litt tradisjonellt også etterhvert som krumkaker, men jeg liker å ha litt annet ved siden av. Tror jeg skal bake en fruktkake og et par sukkerbrød, så har jeg alt klart i frysa når vi skal ha folk i jula. Kos deg på søndagen!

julietalivstil

18.11.2017 kl.20:17

så utrolig godt ut:)

natheless

19.11.2017 kl.10:03

julietalivstil: Ja, vi måtte smake og det var utrolig godt. Koselig med sånne ting mot advent! :) Kos deg på søndagen!

Margrethe

18.11.2017 kl.21:05

Å nam. Lefse er jo nyyyydelig <3

natheless

19.11.2017 kl.10:04

Margrethe: Ja, det er godt. Jeg steker disse i stekeovnen, men jeg vurderer hvert år å kjøpe meg takke også. Ha en fin dag!

fruensvilje

18.11.2017 kl.21:40

deilig :) og lefsene er nok gode uansett tykke eller tynne :)) honningkake mmmmmm,ja du er i gang du

natheless

19.11.2017 kl.10:04

fruensvilje: Jepp, jeg er i gang og det er trivelig! Ha en fin søndag!

Rriittaa

18.11.2017 kl.22:32

Herlig å se deg igjen vennen♥ Nyyyyter å se så smakfulle bilder..nam-nam :-D

Ønsker deg en toppers helg + hjerteklemmer ♥♥

natheless

19.11.2017 kl.10:05

Rriittaa: Takk du! Her skinner sola og jeg er i gang allrede med kos og hygge på søndagen. Tegner litt i dag til julekalenderen jeg skal forsøke å få til her på bloggen. Hjerteklemmer tilbake!

Søtmonsen :))

18.11.2017 kl.22:38

Åh, minner :D Mamma baker alltid lefse til jul <3 Hun og gammel tante ^^ De har begynt å lage noe de senere årene etter at de fikke i oppskrift av min tante oppe i Finnmark. Lefse med brunost inne i lefsa :D Ikke sånn man smører på, men inni :) Den er veldig god ^^ Men slike lefser med smørblanding av sukker og kanel er da jaggu godt ja ;)

natheless

19.11.2017 kl.10:09

Søtmonsen ): Hos oss var det mormor som fikset dette. Mamma arvet takken, men har ikke tatt opp den arven. Jeg har ønsket meg takke i noen år nå, for det kunne vært gøy å forsøkt seg med det også. Disse Nordlandslefsene steker jeg i stekovnen. Din lefse høres herlig ut. Vi spiste en oppe i Steigen i fjor sommer, der de hadde "møsbrøm" på, det minnet meg om smeltet brunost. Mange gode oppskrifter vi har i det ganske land. Ha en vakker dag!

margarites

18.11.2017 kl.22:45

Nam, så deilig! Her har jeg ikke begynt på noe bakst enda, men må nok snart i gang. Har lovet mamma å bake litt til henne også for hun er nyoperert og avhengig av to krykker i minst to måneder. Ikke lett å bake noe selv da. Men hun har alltid hjulpet oss barna når det var behov så nå er det vår tur å hjelpe henne :-) Bildene dine av bakverkebe ser lekre ut!

natheless

19.11.2017 kl.10:12

margarites: Jeg er jo tidlig ute, men det er godt for det som er gjort. Nå ligger det jo i frysa og venter. Så fint du kan bake litt for moren din da. Min mamma baker minst 11 slag til jul og deler rundt til de som ikke baker selv, selv om hun nærmer seg 90, men lefse har hun aldri laget. Så her får hun smake mine! Koselig å hjelpe hverandre. Jeg baker gjerne store porsjoner og da blir det til flere. Klemsiklem til deg på søndagen! :)

Søtmonsen :))

19.11.2017 kl.14:09

Høres ut som det vi kalle møssmørdupp ;D Der man blander prim med rømme og sukker ;D Veldig godt altså, eller så kan man bruke brunost i stedet for prim ;)

natheless

20.11.2017 kl.09:18

Søtmonsen ): Ja, det het noe sånt og godt var det! Mye morsomt i vårt ganske land. Ha en fin dag! :)

dedicat

19.11.2017 kl.18:10

Du allmektige fader.. håper inderlig at ikke madammen ser innom :P Har fått avsegstyrt henne på baking.. pjuhh... :D Men jeg mæ si det så utrolig bra ut :D Beklager at jeg er så lite synlig.. går i bølger med å rekke innom her. Men har nok mest med prioriteringer å gjøre :) Lykke til med Juleforberedelser :)

natheless

20.11.2017 kl.09:20

dedicat: Hoppla, du får kjøpe noe ferdig, så blir hun ikke fristet til å lage selv vet du!!! Det er jo litt jobb. Det smakte godt, men jeg måtte skynde meg å legge resten i frysa, ellers hadde det vært tomt før jul. Nei, man rekker ikke alt, sånn er det bare. Blogg når du har tid. Ha en vakker dag der oppe i nord!

Skriv en ny kommentar

natheless

natheless

60, Fredrikstad

Her vil jeg vise foto fra natur, mat, interiør og skrive litt. Natheless betyr "Ikke desto mindre". Hvorfor jeg kalte bloggen det, var en ren tilfeldighet. Jeg valgte egentlig et helt annet navn, men det var opptatt. Da bladde jeg gjennom ordboka og fant dette, Natheless. Synes det var et spennende ord som ikke desto mindre ga meg tid til litt undring. Ønsker alle som titter innom velkommen til min blogg.

Kategorier

Arkiv

hits