hits

Del 1. Adventshistorie. Erles juledrøm.

Velkommen til årets juleeventyr. Håper du liker den og vil følge med hver dag fram til julekveld. Dette passer for alle i alle aldre som har bevart det barnslige i hjertet.

1

Hvordan kom denne jula til å bli, undret Erle. Hun rettet litt på det viltre, håret, tittet ut av vinduet og sukket tungt. Ikke hadde hun noe av den gamle julepynten sin lenger og ikke hadde hun katten. Hun foldet hendene og så seg omkring i kjøkkenet. Ikke en ting minnet om livet hennes, ikke en eneste ting. Hun sukket igjen og satte over kjelen. Ordentlig kaffe kunne hun da unne seg. Hun burde vel ha kjøpt seg en sånn moderne kaffemaskin, men der var hun litt gammeldags. Lyden av at vannet i kjelen som koker opp, likte hun godt. Duften da hun drysset malt kaffe ned i og rørte rundt og ventetiden hun måtte ta for at det skulle godgjøre seg i kjelen, var fint. Så var det tid for å helle opp en kopp og nyte. Dette hadde hun lært av bestemor. Det ville hun fortsette med.

«Alle har det så travelt i dag, alt skal gå så fort,» mumlet hun for seg selv. Hun ville nyte hvert minutt. Ikke haste av sted til nye ting i ett sett. Hun smålo av seg selv. Mange synes nok hun var gammeldags, men det blåste hun i. Hun likte gamle ting av alle slag. Nå var hun førti, men følte seg da som en ungdom likevel. Sakte nippet hun til den glovarme kaffen, spiste litt av en pepperkake og så ut av vinduet igjen. Tankene gikk til barndommen og alle vennene. De hadde vært som erteris, men brått fikk alle fått det seg at de måtte se seg om. «Man kan ikke slå meg til ro uten å ha levd! En hel verden venter på oss. Kom igjen da!» sa de alle. Men hun hadde det fint som det var. Noen ganger føltes det ensomt. Hun kunne tenke seg en venn å gå tur med, en å drikke kaffe med, diskutere litt av hvert, eller få litt hjelp av. Hun som ikke kunne lage vaffelrøre en gang. Jammen godt de hadde mye ferdigmat i butikken, ellers hadde hun kanskje sultet!!!!

Det var allerede vinter på denne første dagen i desember. Adventstid! Erle, ville markere dagene mot jul. Hun tente et lys. Det fikk være en påminnelse god nok.

Nede på gården av det to som tittet forsiktig fram fra vedskjulet. Den lille kattungen så spørrende på nissen. De var begge litt slitne etter reisen fra Vinterland. Sakte listet de seg fram i nysnøen og tittet inn av vinduet i hovedhuset. Der var det kveldsmat i kjøkkenet. Det så koselig ut med ferske rundstykker, fyr i peisen, stearinlys og musikk fra radioen.

En liten jente satt og klipte papirfigurer. En lang remse hadde hun fått på plass i vinduet allerede. På gulvet satt det en gutt på en skinnfell. Han leste visst en artig historie, for han lo og smilte. Moren og faren drakk kaffe og pratet rolig samme. Det så koselige ut der inne.

Nisselua hadde glidd litt ned i panna på Jona, og han skjøv den på plass igjen. Det var uvant med så lang lue. Den var mye tyngre enn den han hadde hatt før. Men han var glad han var regnet som stor nå og hadde fått lue for voksne. I år skulle han nok klare gårdsarbeid og juleforberedelser fint.

Katten og nissen gikk sammen oppover bakken mot det rødmalte huset til Erle. Det lå et lite stykke unna gården. Der røyk det fra pipa og de så en hånd forsiktig dra gardinen til side i vinduet mot veien. Et vennlig ansikt tittet ut i vinteren. Katten maste og ville løpe av sted, men den ble rolig holdt tilbake. «Ikke enda pusen, ikke enda!» sa nissen og klappet den på den myke pelsen. «Vi skal nok snart bli kjent med henne, tenker jeg. Men den sekken jeg fikk med meg hit fra Kong Vinter, var rar? Jeg fikk beskjed om å levere det til rett person, en og en ting? Se her da! Det er et bånd av et eller annet slag, med en svart klump midt på. Er den laget av leire tro? Den andre tingen er en pinne med krok på. Hvem kan ha bruk for sånt? Det tredje er rundt med en skrue liksom og en ring i den skruen på toppen. Jeg skjønner ikke hvordan jeg skal finne de som eier dette. Det er jo bare noe søppel.» Han ristet oppgitt på hodet og la tingene på plass i sekken igjen.

Borte i skogkanten knurret det høyt fra et skittent dyr. Han kvesset klørne og følte at han var klar til kamp. Der skimtet han noen som var ute og gikk på veien. Hvorfor skulle andre ut i mørket? Han var sulten, men kunne ikke gå nærmere husene før det ble stille. Raskt la han i vei etter en lyd i kvisthaugen bak ham, men han fant ikke noe. Ikke en mus i mils omkrets pleide å være trygg der han for fram. Men han klarte det visst ikke lenger? Kunne han få tak på noen brødskiver hos menneskene, så slapp han å anstrenge seg. Kroppen var sterk, selv om han også følte seg litt gammel? Noen ganger fanget han fortsatt mus etter mus, men det var ikke hver dag tennene klarte å dele opp middagen. Han snerret til et ekorn som sladret om at han var der, og tok lange skritt nedover mot husene, for nå var det stille der nede. Han bråstoppet og knurret høyt. Foran han sto det en kattunge. Han svingte ut en stor pote og den lille katten raste av sted så snøspruten sto omkring den. «Pass deg, for snart har jeg taket på deg!» skrek dyret ut. Sakte snek han seg etter katten nedover bakken. Han trodde han var alene nå, men bak han kom det en mann med langt grått hår og skjegg. Klærne var mørke, så han gikk liksom i ett med kveldslyset. På hodet hadde han en lang mørk strikkelue.

Fortsetter i morgen......

Frodiths julekalender finner du HER!

18 kommentarer

MJmettejosteinsdatter

01.12.2017 kl.08:18

Hei og god morgen, natheless :-D

Så er du igang - og jeg falt helt inn i eventyret :-)

Dette blir spennende!!

Ønsker deg en god dag :-)

natheless

01.12.2017 kl.08:49

Etdiktomdagen: Tusen takk til deg du søte! Nå der det desember. Nyt dagen!

MJmettejosteinsdatter

01.12.2017 kl.08:50

Ja nå er det desember og jeg har startet på juleheftet du har laget <3

natheless

01.12.2017 kl.09:07

Etdiktomdagen: Håper du liker det da og koser deg skikkelig. Jeg har sett på en vakker soloppgang og nå er det i gang med jobb før kvelden. Vi har fått litt snø og jeg håper den ikke smelter.

fruensvilje.blogg .no

01.12.2017 kl.08:50

å så gøy en fortsettelse fra i fjor :) herlig jeg levde meg rett inn i historien

natheless

01.12.2017 kl.09:07

fruensvilje: Ja, det var mer jeg ville fortelle om Jona vet du. Nå er han jo i egen jobb mot jul! Ha en fin dag!

Søtmonsen :))

01.12.2017 kl.15:47

Åh som jeg har gledet meg til denne dagen :D Endelig <3

Gleder meg til fortsettelsen <3 Ha en flott kveld <3

natheless

01.12.2017 kl.16:02

Søtmonsen ): Så koselig sagt av deg da! Velkommen med videre! :)

annebe

01.12.2017 kl.16:33

Nydelig adventseventyr <3..og koselige bilder der noen titter ut og noen titter inn .. Følger med videre jeg.. Klem <3

natheless

01.12.2017 kl.16:38

annebe: Tusen takk, jeg gleder meg til å dele fortsettelsen med dere. Klem :)

Margrethe

01.12.2017 kl.21:59

Ååå ... dette er nydelig.... advent og kos! Klemmer <3

natheless

02.12.2017 kl.09:56

Margrethe: Tusen takk og jeg ønsker deg en vakker helg! Klemsiklem :)

HeidiElise

01.12.2017 kl.22:01

Gleder meg til fortsettelsen! Herlig eventyr. :)

natheless

02.12.2017 kl.09:56

HeidiElise: Ja, her fortsetter det til julaften! God helg! :)

Toini

02.12.2017 kl.09:31

Så koselig...jeg holdt på å glemme å lese..for ventet med å gå inn fordi det var så mye på morgenen i går..tenkte å vente til jeg kunne kose meg på kvelden..men glemte det..men NÅ fikk jeg lest, og kan gå rett til nr 2...Herlig...Blir et høydepunkt..men noen ganger må jeg vente...så jeg har tid og klarer å konsentrere meg...Flotte tegninger, og en herlig historie blir det helt klart!

natheless

02.12.2017 kl.14:10

Toini: Smart, da fikk du litt mer på en gang. Takk for hyggelige ord og ha en finfin dag! :)

karidansen

02.12.2017 kl.23:59

Dette er koselig lesing - og så er jo din måte å illustrere på som skapt til denne sjangeren!:D

natheless

03.12.2017 kl.09:28

karidansen: Tusen hjertelig. Tegningene må bli enkle når jeg tegner underveis og det er artig! :)

Skriv en ny kommentar

natheless

natheless

61, Fredrikstad

Her vil jeg vise foto fra natur, mat, interiør og skrive litt. Natheless betyr "Ikke desto mindre". Hvorfor jeg kalte bloggen det, var en ren tilfeldighet. Jeg valgte egentlig et helt annet navn, men det var opptatt. Da bladde jeg gjennom ordboka og fant dette, Natheless. Synes det var et spennende ord som ikke desto mindre ga meg tid til litt undring. Ønsker alle som titter innom velkommen til min blogg.

Kategorier

Arkiv