hits

Del 2. Adventshistorie. Erles juledrøm.

2

Dagen etter startet Erle opp den gamle folkevogna og kjørte forsiktig nedover den snødekte veien. I vinduet på storbondehuset sto Veslerle og så bilen komme. Hun hoppet ned av stolen og fikk utgangsdøra opp i en fart. Hun ropte alt hun kunne og viftet med bamsen. «Hei du Erle Perle, jeg vil være med!»

De to var gode venner. Storeerle og Vesleerle sang og lo i bilen på vei ned i bygda. Vesla var fem år og en skikkelig livlig unge. Håret var lyst og moren hadde flettet flere fletter på henne denne dagen. Fregnene over den lille oppstoppernesen lyste i det runde ansiktet.

I bruktavdelingen til Frelsesarmeens butikk var det mye rart å se på. Vesleerle, som mest ble kaldt Vesla, tittet på alt som var langs gulvet og Erle tok for seg hyllene høyere opp. De visste hva de lette etter. Julepynt fra gamledager. Det var ikke stort å finne. En plastnisse med ei bjelle i hånda, men den hadde ikke snilt ansikt mente Vesla. Så fant hun en tøyhund og med store øyne forklarte hun damen ved disken at dette helt sikkert var en julehund. «Bare noen får strikket en rød lue til den, så er det en julehund. Ikke sant?»

Damen smilte og hentet fram en eske fra lageret. Den innehold massevis av julepynt. Snart sto de alle tre og plukket opp ting etter ting. Disken ble full av engler, nisser, julekrus og krukker, glitter, stjerner, duker og lys, spilledåser og gamle julekuler. Erle lo så tårene trillet og kjøpte alt sammen. Vesla sto der og måpte. «Du er rik du. Tenk så heldig du er som kan kjøpe alt du ønsker deg. Kan jeg hjelpe deg å sette det på plass tror du? Hun der!» Hun pekte på Erle og forklarte. «Hun der, er vennen min og hun har ikke noe julepynt enda hun er så gammel. Alt brant opp. Tenk deg det da. Alt hun hadde. Til og med den gamle bamsen hennes. Den satt på senga og nå er den død. Jeg tror den er i bamsehimmelen. Jeg så en film en gang om bamser som svevde gjennom luften, eller var det snømenn? Katten ble også brent opp!» Erle hysjet på henne og smilte. «Joda, veslefrøkna har helt rett. Alt brant opp, men ikke jeg. Nå begynner jeg på nytt, men jeg måtte ha noen gamle ting. Nye ting er fint, men de har liksom ingen minner enda. Dette stedet er jo helt perfekt. Takk for hjelpen! Jeg har en juledrøm i år skjønner du. Nå er en av tingene på plass. Om jeg greier alt jeg ønsker meg i år, vet jeg ikke, men jeg må jo forsøke. Jeg fikk liksom en ny start etter brannen.»

Tingene ble pakket ned igjen og båret ut i bilen. Vesla skravlet i vei. «Hva ønsker du deg da? Om ingen vet det, hvordan skal du få det da? Ønsker du deg ny bil kanskje? Din er veldig gammel!»

På andre siden av gata sto den grå mannen og stirret. Han synes det var noe ved den damen som satte seg inn i bilen. Et lite barn hadde hun også. Han sukket og dro seg i det lange skjegget. Som han kunne drømme.

Fortsetter....

 

18 kommentarer

MJmettejosteinsdatter

02.12.2017 kl.09:04

Hei og god morgen :-)

Herlige tegninger til.

Ønsker deg en god dag :-)

klem

natheless

02.12.2017 kl.14:08

Etdiktomdagen: Tusen takk.Ja, nå koser jeg meg med å settefram adventslys og spiller julemusikk. Klemsiklem til deg :)

frodith

02.12.2017 kl.09:29

Så koselig at de fant masse gammel julepynt da :-) Jeg var fort innom i går, rakk ikke annet. Men i dag har jeg tid å kommentere også. Jeg er så glad dette er i gang :-) Moro altså :-) Klemmer <3

natheless

02.12.2017 kl.14:09

frodith: Koselig du tar deg tid i adventen! Klem og ha en vakker dag!

Toini

02.12.2017 kl.09:35

Så koselig å følge med på juleeventyret ditt...Gleder meg til fortsettelsen! Ha en riktig god dag!

natheless

02.12.2017 kl.14:10

Toini: Hjertelig takk! :)

stavangerinmyheart

02.12.2017 kl.09:41

Så koselig å følge med:)) Gleder meg til fortsettelsen:))

natheless

02.12.2017 kl.14:10

stavangerinmyheart: Takk til deg og hyggelig du følger med! :)

ladyaugust

02.12.2017 kl.13:43

Hei på deg :D Her er det duperkoselig som alltid <3 Elsker gamle ting og jammen er gammel julepynt vakkert, det har liksom sjeka i seg Nydelige tegninger Ha en super dag vænnen <3

natheless

02.12.2017 kl.14:11

ladyaugust: Hei tilbake! Koselig med ting som har sjel. Jeg liker jo det selv også!!!! Hjelp, hva har jeg gjort med å skulle tegne i år også. Nå må jeg stå på, for i morgen er det jo en ny del som skal ha tegninger og jeg skal i burdag i kveld!!!! Klemsiklem til deg :)

annebe

02.12.2017 kl.14:15

Er så koselig å lese :)) Leit å miste all julepynten sin..men godt hun fant noe sjarmerende og brukt ..Vi har jo kvitta oss med litt da vi flytte..kanskje hun kjøpte noe av våres..eller det ble levert til Marita-stiftelsen da...hehe... Klem <3<3

natheless

02.12.2017 kl.14:20

annebe: Ja, det skal du ikke se bort fra at det er ditt!!!!!!! Herlig tanke. Klem til deg og velkommen med i morgen! :)

Søtmonsen :))

02.12.2017 kl.18:57

Åh, så koselig :D Synd å miste alt i brann da, men flott å kan starte litt på nytt igjen <3 Ha ei flott helg <3

natheless

03.12.2017 kl.09:27

Søtmonsen ): Ja, det må jo være leit, men hun snur det til det beste denne damen! Kos deg på søndagen! :)

Margrethe

02.12.2017 kl.21:04

Oi - koselig og trist og romantisk på en gang..... hmmm... <3

natheless

03.12.2017 kl.09:28

Margrethe: Hjertelig takk, dagens del er lagt ut til deg :)

margarites

03.12.2017 kl.00:47

Det er så koselig å lese historien din i år også. Jeg var innom såvidt i går og ble så glad når jeg leste om Jona. Husker ham fra i fjor! Og jeg kjenner allerede at jeg blir glad i denne historien også! Tusen takk! Gleder meg til å lese videre i mange dager <3

natheless

03.12.2017 kl.09:29

margarites: Så koselige ord fra deg! Tusen takk! Velkommen med videre! :)

Skriv en ny kommentar

natheless

natheless

61, Fredrikstad

Her vil jeg vise foto fra natur, mat, interiør og skrive litt. Natheless betyr "Ikke desto mindre". Hvorfor jeg kalte bloggen det, var en ren tilfeldighet. Jeg valgte egentlig et helt annet navn, men det var opptatt. Da bladde jeg gjennom ordboka og fant dette, Natheless. Synes det var et spennende ord som ikke desto mindre ga meg tid til litt undring. Ønsker alle som titter innom velkommen til min blogg.

Kategorier

Arkiv