hits

Del 21. Adventshistorie. Erles juledrøm.

21

Med blodsmak i munnen og et hjerte som dundret nærmet Jona seg. Brått ble det stille. Der sto Kong Vinter og holdt Julle. Hektor rygget vettskremt tilbake for den ukjente. «Hva er så dette Julle? spurte kongen. «Tror du ikke jeg kjente deg igjen, selv om pelsen din er ganske så redusert. Hva har jeg lært deg? Ikke at du skal skremme de små i hvert fall. Du burde skamme deg. Her har de passet på deg både den ene og den andre så du ikke frøs eller sultet. Er dette takken? Nei, nå får du roe deg ned. Det er julekveld snart vet jeg.» Så slapp han katten og den svinset litt urolig omkring før den sa unnskyld til Hektor. «Vi får visst hilse ordentlig. Jeg er Julle. Kanskje vi kunne bli venner. Jeg har ikke mange kattevenner jeg. Alle har blitt redd meg etter brannen og så buser jeg fram da, før de erter meg.» De to gikk side om side ned mot gården, og Hektor lovet å snakke til de andre kattene.

Jona sto igjen med Kong Vinter. Han tok av lua og bukket dypt. Kongen smilte og hilste tilbake. «Jeg ser det har blitt en menneskeprinsesse nede på gården. Hun burde vel hatt en fin kappe også da. Men det fikser vel du tenker jeg. Du kan jo hekle nå.» Jona bøyde hodet og rødmet. «Nei, det klarer jeg nok ikke, jeg kan bare lage noen snorer jeg. Må hun ha kappe da?» Kongen lo. «Nei da, hun klarer seg fint uten. Er du allerede klar med oppdraget ditt? Jeg ser du går tomhendt. Slett ikke verst må jeg si. Lua kommer nok til å passe deg perfekt heretter. Grøt blir det nok også, så grei som du har vært i adventstiden. Jeg får gratulere med vel gjennomført arbeide. Julaften blir det hjem til Vinterland med de andre. Om du vil kan du komme tilbake hit neste år også. Men tenk etter hva de tre tingene i sekken betyr! Det vil jeg ha svar på.» Jona bukket og smilte. Han var så glad han hadde klart det, at han egentlig ville hyle av glede. Men han måtte ta seg sammen så ikke kongen ble bekymret. Han tok på seg lua igjen og da var kongen allerede borte. Rolig gikk han ned mot gården han også. Han visst godt hva han hadde igjen å gjøre før julekveld. Det var å gruble hardt over hva det som var i sekken betydde?

 Vesla løp mellom trærne og fikk ikke bestemt seg. Hun skulle ha et lite tre til rommet sitt og alle var så store! Jona titter plutselig fram og pekte. Han klarte ikke å være usynlig for henne. «Hei prinsesse! Du kjenner meg? Her er det du leter etter!» Han leide henne inn mellom de høye trærne og hun fulgte villig med. Der innunder snøen tittet det et lite tre opp. Han feide vekk snøen og det var perfekt. Hun lo av glede og Jona forsvant da de voksne kom. «Nissen viste meg det! Jeg hadde aldri funnet det selv!» De andre lo og hjalp henne med å felle det. Harald og Erle hadde funnet hvert sitt tre og Hedvik hjalp Kai med å felle deres. De lesset opp på sleden og så gikk de hjemover i samlet tropp. Helt bakerst kom Vesla og dro på sitt tre. Jona fulgte godt med så ingen av trærne ble skadet på veien hjem.

Etterpå gikk han opp til huset i skogen og pyntet det lille tuntreet der. Hektor kom hjem for kvelden og de to vennen satte seg på låvebroa og så utover vinterlandskapet. «Nå er det ikke mange dager igjen Hektor! Hva ønsker du deg til jul? Jeg vet hva jeg ønsker meg.» sa Jona.

Fortsetter...

14 kommentarer

fruensvilje.blogg .no

21.12.2017 kl.08:36

å så koselig,og det er godt når alle kattene kan være sammen uten å frese som villkatter også :)

natheless

21.12.2017 kl.09:49

fruensvilje.blogg .no: Jepp, nå ble det endelig fred på dem. Kos deg mot juletid! :)

MJmettejosteinsdatter

21.12.2017 kl.08:58

Ja nå må Jona gruble litt på hva de tre tingene betyr <3 Det nærmer seg julaften :-)

natheless

21.12.2017 kl.09:51

Etdiktomdagen: Noe skal jo en nisse tenke over også! :) Ja, nå går det fort. Jeg skal en liten tur på kontoret i dag, og så er det julefri. Gjett om jeg gleder meg. Nyt dagen! Klemsiklem :)

frodith

21.12.2017 kl.11:23

Fint Julle fikk seg en venn da. Ikke greit når alle har blitt redd han.. Ha en fin dag Natheless <3

natheless

21.12.2017 kl.15:52

frodith: Fint ikke sant! Han trengte nok litt hjelp etter pelsskadene! Kos deg videre! Klem :)

annebe

21.12.2017 kl.15:58

Fine små detaljer i fortelling og bilder <3 Husker som barn at vi fikk et eget lite juletre på barnerommet også.. det var stas :)) Førjulsklem til deg <3

natheless

21.12.2017 kl.16:02

annebe: Tusen takk. Ja, jeg hadde mitt lille tre og det var det fineste liksom med to julekuler og tre stearinlys, en stjerne og en nisse. :) Klemsiklem:)

Rriittaa

21.12.2017 kl.22:41

Ååå, Bildene er så fine, det gjør julefortellingen litt mer levende. Jeg elsker å studere detaljer på bildene. Du er rett og slett råååflink til å skrive og tegne.! ♥ I dag har jentene mine og jeg vært på flere timers shopping...:-D Veldig flott dag altså . ♥♥ Håper du har hatt en flott dag du også vennen ♥♥ Stor klem ♥♥

natheless

21.12.2017 kl.22:52

Rriittaa: Tusen takk vennen! Koselig du liker det. Her ble det også litt shopping idag, så nå er jeg klar med det. Gleder meg til noen dager fri! Klemsiklem til deg :)

Margrethe

21.12.2017 kl.22:41

Ååå - kos...... spennende er det også - Jona har en stor oppgave foran seg <3

natheless

21.12.2017 kl.22:51

Margrethe: Ja,nå må han skynde seg for det er jo snart julaften! Jeg må skynde meg å skrive!!! :)

Søtmonsen :))

21.12.2017 kl.23:27

Aww :D alle fant seg et tre <3

natheless

22.12.2017 kl.08:21

Søtmonsen ): Joda, nå er juletrærne på plass. Ha en vakker dag! :)

Skriv en ny kommentar

natheless

natheless

61, Fredrikstad

Her vil jeg vise foto fra natur, mat, interiør og skrive litt. Natheless betyr "Ikke desto mindre". Hvorfor jeg kalte bloggen det, var en ren tilfeldighet. Jeg valgte egentlig et helt annet navn, men det var opptatt. Da bladde jeg gjennom ordboka og fant dette, Natheless. Synes det var et spennende ord som ikke desto mindre ga meg tid til litt undring. Ønsker alle som titter innom velkommen til min blogg.

Kategorier

Arkiv