hits

Del 23. Adventshistorie. Erles juledrøm.

23

Da Vesla våknet neste morgen var det lys på det lille juletreet hennes. Det var festet en liten lysslynge der. I toppen var den gamle stjernen fra bestemors hus. Ved siden av lå det både halmfigurer og noen flettede kurver. Mamma hadde fikset det, eller var det nissen? Hun strevde litt med å få det på plass, men så var hun klar. Under det treet lå alle gavene hun og Arvid hadde ordnet dagen før. Hun var så spent på hva de voksne ville synes, at hun hadde vondt i magen.

Jona var på vei ned mot gården igjen. Han gikk med taktfaste skritt, og da kom han på svaret på gåten. Jublende hoppet og spratt han resten av veien. Endelig hadde han løst oppgaven. Nå kunne det ikke bli jul fort nok for han. Det hadde snødd litt så han feide alle trapper og strødde litt der det trengtes, før han gikk opp til vedskjulet til Erle. Han hugde ved med en sånn glede at bestefar Anskar kom for å se hva som skjedde. «Jeg har løst det. Gåten! Nå vet jeg hva jeg skal svare kongen.  Dette blir julelykke det. Jeg tror jeg får grøt også. Tror du ikke?» Anskar smilte og nikket. Alt var som det skulle, denne lille julaften.

Inne på skogen var Halvor i stallen og børstet hesten. Han tenkte også på julegavene. Til Vesla og de andre var han klar, men Erle? Hva skulle hun få? Ville hun like en juleengel i tre? Han hadde holdt på med den i hele adventstiden. Om han jobbet på, kunne den bli klar. Så smilte han stort. Klart hun kunne få engelen, men han håpet at han kunne overraske henne med mer!

Erle kokte en diger gryte med risgrøt. Hun hadde lovet å lage riskremen, for det var en av de tingene hun kunne. Det luktet godt over hele huset og inne i stua hadde juletreet kommet på fot. Kai hadde hjulpet henne med det kvelden før. Hun tenkte på all julepynten hun hadde hatt. Gamle ting fra besteforeldrene og foreldrene, fra hennes barndom og ting hun hadde laget selv. I år ble det ikke så mye på treet, men hun gledet seg over det Vesla hadde laget sammen med Hedvik. Det banket på døra og det var veslefrøkna som tittet inn. «Her lukter det godt! Kan jeg få smake tror du? Grøt er det beste jeg vet, etter kakao da.»Det var grøt nok, så de spiste hver sin lille tallerken med kanel, sukker og smørøye. Etterpå pyntet de juletreet sammen. Vesla forklarte hvor mye arbeide det hadde vært å flette kurver og male kongler. De tok fram resten av pynten de hadde kjøpt sammen på bruktmarkedet og snart glitret og blinket det i juletreet.

Stjerne hadde hun ikke, men en vakker engel fikk stå på toppen av grana. Vesla synes aldri hun hadde sett noe så vakkert. Lenge satt hun og Julle ved treet og koste seg i glansen.

Jona så på de to og var glad. Det luktet grøt, men ville de dele med han på julaften?

Siste del kommer i morgen!

8 kommentarer

MJmettejosteinsdatter

23.12.2017 kl.09:34

Herlig!

Ja nå er det dagen før dagen, og jeg tror nok at Jona får seg grøt og slipper være sulten på selveste julaften :-)

klem

natheless

23.12.2017 kl.09:43

Etdiktomdagen: Tusen takk! Ja, vi får håpe de ikke glemmer han!!! :) Juleklem til deg :)

frodith

23.12.2017 kl.10:44

Så koselig de får det nå, det blir jul med nylagde ting også :-) Kjempekoselig hos deg Natheless <3 i år som årene før :-)

natheless

23.12.2017 kl.13:21

frodith: Tusen hjertelig for snille ord! Juleklemmer til deg :)

Rriittaa

23.12.2017 kl.11:54

Ønsker deg og dine en riktig god jul ♥♥ Stor juleklem ♥♥

natheless

23.12.2017 kl.13:22

Rriittaa: Tusen takk og gledelig jul til deg og dine. Juleklemmer! :)

Søtmonsen :))

24.12.2017 kl.01:34

Aww, så koselig da <3 Og jeg håper da Jona kan få litt grøt på julaften han også ;)

natheless

24.12.2017 kl.10:35

Søtmonsen ): Hjertelig takk. Nå kan du lese siste del når du har tid! Gledelig jul til deg! Juleklem :)

Skriv en ny kommentar

natheless

natheless

61, Fredrikstad

Her vil jeg vise foto fra natur, mat, interiør og skrive litt. Natheless betyr "Ikke desto mindre". Hvorfor jeg kalte bloggen det, var en ren tilfeldighet. Jeg valgte egentlig et helt annet navn, men det var opptatt. Da bladde jeg gjennom ordboka og fant dette, Natheless. Synes det var et spennende ord som ikke desto mindre ga meg tid til litt undring. Ønsker alle som titter innom velkommen til min blogg.

Kategorier

Arkiv