Hei igjen. Hva tror du jeg har funnet på nå? Nei, det var ikke min ide, men jeg måtte prøve det. Det ble en rosa sommerdrikk.
Geitrams! Her blomstrer disse vakringene allerede. Jeg visste at de var spiselige, men å lage saft av dem? Nei, det hadde jeg ikke tenkt på. Jeg fant oppskriften i et ukeblad. Der hadde de laget rosa saft av geitrams. Den er kjempesøt, men til en liten kos er det vel ikke så farlig? Her hos oss er det ikke de store mengdene med disse blomstene enda, men ikke hadde jeg lyst til å ha mange flasker av det søte heller. Det er jo så gøy å forsøke. Med 25 fine blomsterranker i famnen satte jeg i gang. Alle blomstene ble plukket av stilken og skylt godt. Så kokte jeg opp 3,5 dl sukker med 1/2 liter vann og 12,5 g sitronsyre. Jeg helte den kokende laken over blomstene.Vil du lage mer, så dobler du bare opp oppskriften til det du vil ha av blomster, sukker, vann og sitronsyre. Etter litt avkjøling, satte jeg det i kjøleskapet noen dager. De sa fra 2 til 5 dager, men jeg var fryktelig nysgjerrig etter 2, og da var det jammen blitt både farge og smak på saften.
Jeg la et linklede i en dørslag og silte det av. Dette er råsaft, så det var bare å ha det rett over i rene flasker. Å safte med denne metoden gjøres også med for eksempel hylleblomster. Om du ikke skal drikke saften fort, så må den fryses ned, så den ikke mugner.
Vakkert ble det. Jeg blandet min råsaft med cider fra Grans. Noen liker å blande med farris og andre bruker vann. Barna liker nok det sistnevnte. Frys ned hele jordbær og bruk det som isbiter.
Koselig som en velkomstdrink til St.Hansfesten kanskje? Jeg synes det ble så herlig å se på, og det smakte godt også.
For noen nyyydelige bilder! Dette ser topp ut! Klem <3
Dette ser utrolig fristende ut! Så delikate og flotte bilder og nydelige komposisjoner i bildene. Kanskje du skulle vært matblogger? Fargen er sommer for meg, rosa og grønt – og jordbær er i hvert fall sommer. Ha en fin helg 🙂
Jøss det ante jeg ikke 😀 Vakre farger og sikkert en god smak også 🙂 Ha en riktig god helg 🙂
Dette så virkelig godt ut :-))) Ønsker deg er riktig fin og god helg vennen 😀 Stor Klem <33
Så stilig! og koselig å vite at man drikker en blomst! Sommer og sol, og saft av naturen! Herlig! Flotte rosa bilder også! ha en god ny dag!
Margrethe: Hjertelig takk. Litt av en farge! Søtt og godt ble det. Nyt dagen!Klemsiklem 🙂
margarites: Morsomt å de hvor rosa det ble. Tusen takk for snille ord. Jeg hadde en matblogg en gang, men jeg liker variasjon, så da får det bli litt av hvert på min blogg her. Klemsiklem 🙂
dedicat: Nei, man lærere stadig!!!! Nyt helga!
Rriittaa: Tusen hjertelig vennen! Klemsiklem til deg 🙂
Toini: Morsomt å pynte kake med de blomstene også!!!! Takk skal du ha, og ha en fin helg!
Så spennende!
Den safta så lekker og god ut.
Hyllebærsaft er også godt 🙂 Og jeg har hørt at de fryser ned ja 🙂
Supert!
Jeg har så lyst å få til et svarthyll-tre i hagen men det er ikke enkelt…………. 😀
Etdiktomdagen: Morsomt å forsøke seg på litt av hvert. Hyllesaft har jeg i frysa og den er også god. Du får prøve deg med et tre inntil en vegg, så det blir lunt. 🙂
Så spennende å lære noe nytt:)
Kanskje jeg skal prøve:)
Ligaya: Utrolig morsomt å lage rosa saft! Lykke til om du forsøker deg 🙂
jeg har lest det men ikke prøvd jeg heller :=) og nå leste jeg att en kunne ta råsaft og ha gelantin i og servere det som den deiligste gele :=) spennende å lage av det naturen byr på :=)
fruensvilje.blogg .no: Ja, gele av dette må bli godt det også! Gøy med litt annen smak og rett fra naturen! Nyt dagen! 🙂
Ja jeg får prøve 😀
Etdiktomdagen: Lykke til!!!!! 🙂
Det så virkelig fristende ut! Du er flink 🙂
Flotte bilder og herlige farger.
HeidiElise: Tusen takk, dette kan jo alle forsøkte seg på da! Ha en vakker dag!