Blomster og klot!


Herlig med blomster. Jeg måtte bare skryte litt av hva jeg fikk i helga. Blomster er aldri feil til meg. Men de må helst ikke lukte, da forsvinner de fort ut på terrassen. Men det er koselig med perleblomster der ute i februar også.


Jeg fikk drops også, stearinlys, en fin kule, et lite fat og en lysestake. 


Kula hang jeg i vinduet med det samme. Nei, det er ikke en julekule, men en grønn vårkule! Så fikk jeg mange fine kort, men en av søstrene mine hadde vært kreativ. Kortet var tykt som en liten bok? Inni hadde hun laget og limt inn en eske med marsipanpølser. Smart hva? Sånt må man jo ta vare på etter at marsipanen er spist. Når vi snakker om å spise, så må jeg vise dere hva jeg lagde til middag i dag. 


Fersk suppe med klot! Vet du ikke hva klot er? Det heter det i min kokebok, men hos deg heter det kanskje melboller? Mine klot er ganske tunge, og jeg synes det smaker så barndom. Melboller er ofte mye løsere i formen, men jeg foretrekker klot. Etterpå kan jeg bruke restene til klotvelling. Da varmer man melk med litt sukker i og slipper klot i det. Det er også et godt barndomsminne. I dag er det første dagen i februar og det har allerede vært en fin dag, selv om det har snødd der ute.

#foto #mat #blogg #hverdag
20 kommentarer
    1. Klot har jeg aldri hørt om, men melboller kjenner jeg til. Husker vi kjøpte det når jeg var liten og på telttur i Danmark. Da kjøpte vi poser med en blanding av kjøttboller og melboller i, og så hadde vi det til middag. Enkel campingmiddag når vi bare hadde to gassbluss å lage middag på.
      Jammen fikk du fine ting til bursdagen, og hjemmelagete kort er topp. Da har noen virkelig brukt tid på å lage noe personlig 🙂

    2. Nå merker jeg at jeg ser frem i mot våren (når jeg så tulipanene dine) Herlig altså 🙂 Nammenamm fersk suppe ja, det er godt det. Mamma laget det, men hun kalte det for krommer, så det gjør jeg også 🙂 Uansett navn, kjempegode er de 🙂 nydelige bilder fra deg som alltid 🙂

    3. Flotte blomster og gaver! Klot har jeg aldri smakt. Men høres ikke så skummelt ut.. Ha en god natt! 😉

    4. Vårlige og fine blomsterbilder …alltid koselig å få noen nye blomster 🙂 Mormor pleide å lage klot…jeg likte det godt..men vi pleier ikke å ha det nå :)) Sov godt <3

    5. Så fine gaver du har fått. Veldig kjekt. Og den marsipanesken/kortet, det var så kreativt og vakkert 🙂
      Fersk suppe med melboller er et godt barndomsminne for meg også 🙂 Og her om dagen var det en av mine facebookvenner som skrev om det også. Og da fikk jeg så lyst på. Tror jeg må lage det jeg snart. Har aldri prøvd, men burde få det til 🙂
      Kos å lese litt her hos deg, som vanlig 🙂
      Klem <3

    6. Ååååå hjemme heter det klæppmælk eller bollemelk og det er såklart noe av det beste jeg vet 😀 Det er så koooselig med blomster på denne tiden og tulipaner er sååå fine, tror jeg må ut å kjøpe meg noen 🙂 Her har det også snødd masse og det er litt rart for jeg tenkte våren kunne likegreit komme nå i og med at det har vært mildvær og veiene er helt tint, men neida. Riktig good natt, sove godt og drøm vakkert <3 godklæm 🙂

    7. Så fine gaver du fikk 🙂 Moro med litt kreativt også da 🙂 Jeg spiste aldri det der som liten, men jeg husker snakk om det 😀 Ha en fin dag <3 Klemmer <3

    8. god morgen.Så mange vakre gaver du fikk,grønt er jo verdens beste farge da )) og lys og blomster er aldrig feil nei .
      Klot ,ja slike har jeg smakt men ikke laget,er ikke en barndomsminne hos meg) men jeg fikk smake slike i en suppe hos ei vennine en gang ,gode dei da

    9. margarites: Mange har ikke hørt det ordet, men i kokeboken jeg har, heter det det. Den danske varianten har vi også prøvd på ferie,men det var bare jeg som likte de melbollene da. Ha en vakker dag! 🙂

    10. MOONBEAMSCORNER: Ja, nå trenger vi farger og liv, føler jeg. Suppe passet supergodt i snøværet vi hadde i går. Kromme har jeg hørt, men der jeg vokste opp het det klot. Godt er det, det skal være visst, men jeg har aldri greid å få mann og barn til å like det!!! 🙂

    11. dvergpinschere i mitt hjerte: Veldig fine gaver, som jeg kan glede meg over framover. Mange har ikke klot til suppe. Her jeg bor nå bruker de fleste bare kjøttboller i suppa. Nei, skummelt er det ikke!!! :))

    12. annebe: Vakkert med vårblomster. Ja ha, du hadde hørt om det. Jeg lager bare en bitteliten porsjon til meg selv, for mannen vil ikke ha nei. 🙂

    13. Eva: Skikkelig stilig kort det der. Melboller eller klot, som jeg lager, er så lettvint at. Klot er ganske faste i formen, mens melbollene er mer klissete. Man rører bare sammen det hele og legger det med skje i kokende lettsaltet vann. Når de flyter opp, er det klart til å løftes ut og legges i suppe. Hyggelig du stikker innom med en kommentar. Tusen takk! 🙂 Ha en vakker dag! Klemsiklem 🙂

    14. ladyaugust: Ja ha, klæppmælk eller bollemelk, og hos meg klotvelling! Ja da, snø fikk vi, men nå er den helt vekk igjen. Sov godt i natt, men i dag husker jeg ikke et snev av en drøm en gang. Men det gjør ikke noe, for jeg kan jo dagdrømme litt i stedet. Klemmer fra meg 🙂

    15. frodith: Jeg er så fornøyd med det jeg fikk, og så fikk jeg klot i går da. Selvfølgelig lagde jeg det selv da, for ingen andre her i huset vil ha det. Ikke alle har det som mattradisjon til suppe. Nyt din dag i februar. Klem 🙂

    16. fruensvilje: Ja, grønt er vår det! Mange som aldri har smakt klot, og mange som ikke liker det i det hele tatt. Det var en av mine barndomsfavoritter. Når vi hadde suppe med klot spiste jeg ikke kjøtt og poteter, for det orket jeg ikke etter alt det andre!!!! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg