Sorthvitt

Utrolig rart å ta bilder om kvelden. Det blir som et sorthvittmotiv. Det var to rådyr på jordet, men  lett var det ikke å oppdagen dem.Som mørke skugger gikk de der og sparket vekk snø i nordhelligen for å få noe å spise. Denne helga har det vært så mildt at jeg er sikker på at i dag er det gress for dem overalt. Tåka ligger tykk over oss og skjuler det meste. Men bare vent til sola skinner, da er jeg sikker på at jeg vil finne hestehov snart!

Uekte eller ekte?

Det er ikke alltid lett å se forskjell. Ekte eller ikke? Jeg kjøpte meg noen silkeroser i går, og pyntet dem  opp med litt ekte gåsunger. Så vårlig det ble. Bjørkekvistene jeg tvinnet sammen før jul er like fine, ekte som de er. Nå har jeg en dekorasjon som kan stå der i ukevis, for med uekte roser holder alt seg så fint.

Gåsunger er det ute nå her hos meg, men ikke så fine som man får kjøpt i blomsterbutikken. Jeg kjøpte tre pakker med gåsunger, kjøp tre og betal for to er fint. Nå har jeg gåsunger i en vase også. Skikkelig vårfølelse!

 

Svanefamilie.

Her er det så herlig og vårlig om dagen. Sola varmer og svanene er skikkelig i farten i vannet inne ved land. Lenger ut ligger isen enda.

En hel familie kom vandrende på isen da jeg kom. De ble ganske så nærgående, så jeg måtte bare fjerne meg. Dette var svanefars rike og ikke mitt!

Morsomt var de da å se dem komme i lang, lang rekke mot meg. Men faren bruste med vingene og var beskyttende for fjorårsungene.

Jeg vet at svaner kan gå til angrep på mennesker, så det var bare å fjerne seg. Det ble en tur langs iskanten litt unna svanene og der fant jeg gåsunger i trærne. Herlighet så fint det våres allerede.

Valentine…

Alle hjerters dag. En dag å feire? Her blir den feiret på min måte. Men gode tanker til alle jeg kjenner, så det gjelder deg som titter innom også.

Jeg har bakt gjærdeig i formiddag til glede for meg selv og  mine. Det dufter over hele huset og jeg måtte bare smake til formiddagsmaten.

Noen av kanelsnurrene formet jeg til hjerter i anleding dagen. Ønsker dere alle en finfin dag, om dere feirer eller ikke.

Blåbærblomster i februar.

Det er vår her i dag, og blåbæra blomstrer!!! Det er sant! Men den blomster ikke ute i skogen, men i vasen inne hos meg. Ute er det mange varmegrader og stille. I solveggen er det varmt og godt.

Jeg plukket inn blåbærkvister i slutten av januar, da jeg tok bilder av den lille dukken i snøen.

Nå har det blitt de søteste blomster på kvistene og nydelige lindegrønne blader. Det tok tid, men det var verdt å vente på. Det er plutselig vår i luften.

Takk og takk!

Her er bildet jeg tegnet etter. Frodith var det! Jeg tror ikke hun blir sur for dette, jeg burde kanskje spurt først, men det var gøy å lage en gjettelek.

Sånn ble altså resultatet da jeg hadde lekt med litt farger. Ligner, ligner ikke???? Ja, si det?

Den neste var Aina. Håper hun også tilgir dette. Det var gøy å forsøke. Jeg har aldri truffet noen av dem, men de legger jo ut bilder av seg selv, så jeg kunne jo velge.

Her er Aina etter at jeg la på mer farger. Dette er ren pastell og jeg har ikke den store øvelsen i det enda. Men det var gøy. Ønsker de to vakre modellen fine dager mot vår. Takk for alle hyggelige tilbakemeldinger. Frodith finner du HER og Aina HER!

Trenger kritikk!

Ja, nå trenger jeg det. Kritikk. Jeg har forsøkt å tegne ansikter, men for det meste blir det bare ansikter jeg finner på. Her har jeg forsøkt å tegne noen dere kanskje kjenner?

Eller er de gjenkjennelige i det hele tatt???? Hvem er dette? Er de bra, eller skal jeg holde meg til fantasien min tro?

Pastell.

Jeg har begynt å elske pastell. Krittfarger som blandes i hverandre, og plutselig blir det lys og skygge i et bilde. Passe meg må jeg, så jeg ikke legger hånden i arbeidet, for da forsvinner det fort, eller jeg får farger i bildet der jeg ikke skal ha det. Jeg trodde aldri jeg skulle synes dette var så gøy, men det er det. Mykt og fint kan det blandes sammen, helt til jeg har sprayet det. Da sitter fargene på arket.

Jeg må kjøpe meg større ark! Det er jo ikke plass til så mye på et A4 -ark. Jeg vil tegne store mennesker med armer og ben, men jeg må ha flere farger også. Gleder meg til fortsettelsen.

Sola sto opp!

En ny dag grydde med solskinn! Så vakkert, men det er mildvær på gang. Jeg har kost meg med å lage isfigurer, lykter, snømenn og damer i flere dager nå. Det kommer garantert til å smelte fort. Da er det gøy at man har noen bilder.

Isprinsessen har blitt tynn, og kronen hennes er nesten uten de fine taggene. Men sånn er det med ting man lager av is og snø. Det blir mildere, og så forsvinner alt.

Så da får disse to vennene vinke farvel til dere for denne gang. Snart er isen smeltet og de avslutter sitt “isbad” og kommer fram igjen som to nyvaskene serviettfigurer på bordet mitt. Ha en fin dag!

Vegetarmat og lavtrykk.

Ikke alle dager går som en lek. I dag er det lavtrykk. Om det er det, eller noe annet som gir meg hodepine, aner jeg ikke?Tungt i hodet er det i hvertfall, og da mister man motivasjonen. Ute snør det som bare den, og fuglene kvitrer i den snødekte hekke. Jeg får strikke litt så lenge,  slappe av og håpe på bedre tider. Lavrykk i kropp og sjel føles verre, enn et lavtrykk av snø eller regn. Glad det går mot vår, lys og mer sprett og fart. Men selv om formen ikke er god, blir jeg sulten. I dag hadde jeg lyst på noe godt til lunsj for å trøste meg litt. Det er lenge siden jeg har laget vegetarmat, men i dag fikset jeg det. Med det jeg hadde i huset, satt jeg sammen en fantasirøre.

Vegetarpletter:

1 boks tomatbønner

2 dl havregryn

2 egg

1  1/2 ss potetmel

2 egg

1/2 ts gurkemeie

1/2 ts timian

1 ts sitronpepper

Kjør alt sammen med en stavmikser og legg det med skje i en varm stekepanne. Røren er som en god, tykk vaffelrøre.  Jeg har teflonpanne, så da ble det ikke noe smør. Snu plettene når du ser “bobler” på toppen av dem, og la de bli gjennomstekte.

Så ristet jeg en skive brød og smurte den med ketsjup og la på salat, tre pletter, stekt løk, agurk og hakkede mandler. Til slutt helte jeg en spiseskje  med soyasaus her og der som pynt.

Det smakte så godt, så dette skal jeg snart lage igjen.