Loffrester.

Det blir ofte rester av alt mulig hos oss. I dag rydda jeg litt i frysa og brått hadde jeg fikset en herlig kake. Hvordan? Rester av loff gjorde susen.

Men det var en stor pose med loff. Da var det bare å starte med å dele alt opp i passende biter. Halvparten ble krydret med litt salt og blandet med 3 ss olivenolje før det ble stekt i stekeovnen ved 180 grader i et kvarter.Man kan krydre det med chili og karry eller oreganno og andre urter, men jeg ville ha en ganske ren smak. Da passer det til alt. Så sprø og herlige. Lunsjen ble yoghurt med bananer, pære, bær og en haug med krutonger på toppen.

Så var det resten av det oppdelte brødet, ca. 200 g loff med skorper og det hele. Jeg vispet sammen 1 egg, 2 ss sukker, 3 mandeldråper, 1 ts vaniljesukker og 3 dl melk. Det  ble helt over brødet. Jeg vendte det rundt til alt var skikkelig vått og blandet inn rosinene til slutt. En brødform ble smurt med smør og brødblandingen ble trykt litt ned i formen. På toppen hadde jeg hakkede mandler. Puddingen ble stekt i vannbad ved 120 grader i ca. 1 1/2 time.

Da jeg vendte den ut av formen, gikk den litt i stykker, men hva gjorde det! Jeg velvet den på et fat og det ble så fint så. Puddingen serveres med en skje jordbærsyltetøy og litt saus, tørkede bringebær og en skje med yoghurt naturell. Tenk at rester av loff kan bli så godt. Ja, jeg måtte smake mens den var varm!

Så kom våren….

Å fryd og glede, ute våres det skikkelig nå. I går plukket jeg inne kruspersille fra hagen og hadde det i suppa til middagen. Herlig vårfølelse.

Jeg satt ute og det var ti varmegrader i skyggen. Du kan bare tenke deg hvor varmt det var i solveggen!

Forsythiaen jeg har drevet fram inne hadde begynt å felle blomster, så den fikk kommet ut på terrassen. Her vil den blomstre mye lenger enn inne i et varmt hus. Jeg har kjøpt minipåskelinjer, og de er i knopp akkurat som krokusen og snøklokkene i blomsterbedet.

 

Men det var i går! I dag er vi innhyllet i tåke, og egentlig minner det ikke så mye om vår lenger. Jeg vet at brått kan kuldegradene komme tilbake og snøen kan dale ned. Men det er vår i lufta! Fuglene synger og jeg har hørt lerka!

Negativ eller positiv?

I helga som var, kjøpte jeg meg nye blyanter igjen. Hvite i flere farger og noen sorte. Så var det fram med arkene. Jeg forsøkte meg med sorte ark og det ble som da vi tegnet på tavlen da jeg gikk på skolen. Artig, men annerledes. Litt følelse av et negativt bilde når jeg bruker hvitt og tegne med. Det var ikke lett å ta skikkelig bilde av det!

Men når jeg snudde fargene til positiv i fotoprogrammet mitt,  ble det så rart. Se den skjæra da, den fikk hvitt hode! Negativ eller postitiv er så forskjellig, i bilder, tegninger og i selve livet. Men her ser jeg jo at negativt jammen kan gi nye opplevelser og tanker. Negativt kan bli positivt, om man snur tankesettet.

Gult er kult!

Det gikk fort! Jeg satte inn gyvel for noen dager siden, og nå er den gul av blomster.

I dag skinner sola, så jeg måtte ut å ta litt bilder av det gule ute. For noen farger! Herlig og vårlig synes jeg.

Våren ligger i startsgropa der ute nå. Vi kan lure fram litt av den ved å ta med kvister inn. Ikke alle spretter ut like fort som gyvelen, men til og med lønn og bjørk får grønne skudd fort om du forsøker.

Her bugner det av gule blomster i vasen på kjøkkenbordet. Det er nesten som om jeg har sluppet sola inn! Gult er kult!

Vente og vente

Her går dagene med til å vente! Jeg venter på mailer, på viktige telefoner, mer sollys, vår, gode tider, hyggelige dager og så videre. Men man kan da ikke bruke livet til å vente? For en stund siden fant jeg ut at jeg fikk lære meg noe nytt. Jeg har kjøpt både former og bokstaver. Sugerpaste, eller sukkerpasta som det heter på norsk, var artig. Skal si jeg har lest og øvd.

Jeg har til og med tatt på meg et oppdrag. Aner ikke om jeg får til å kle en kake med sukkerpasta, men den som ikke forsøker, finner det jo heller ikke ut. Nå er kaken klar og den står i frysa. Jeg var så heldig å få smake på kremene.Når man lager det her hjemme, så er det jo jeg som får skrape bollene. En  sjokoladekrem og en bringebærkrem. Så godt, men jeg må vente med å få smake på hele kaken. Kaken bakte jeg i en kjele på kokeplaten og det var spennende. Den ble høy og fin, så jeg kunne dele den i fire! Hva jeg skal pynte med? Det vet jeg, en bursdagskake, men dere må vente med å se det resultatet. Jeg vet at den som skal ha kaken, kanskje ser bloggen og det er jo ikke gøy å se en overraskelse. Nei, nå er det dere som får vente.

Sorthvitt

Utrolig rart å ta bilder om kvelden. Det blir som et sorthvittmotiv. Det var to rådyr på jordet, men  lett var det ikke å oppdagen dem.Som mørke skugger gikk de der og sparket vekk snø i nordhelligen for å få noe å spise. Denne helga har det vært så mildt at jeg er sikker på at i dag er det gress for dem overalt. Tåka ligger tykk over oss og skjuler det meste. Men bare vent til sola skinner, da er jeg sikker på at jeg vil finne hestehov snart!

Uekte eller ekte?

Det er ikke alltid lett å se forskjell. Ekte eller ikke? Jeg kjøpte meg noen silkeroser i går, og pyntet dem  opp med litt ekte gåsunger. Så vårlig det ble. Bjørkekvistene jeg tvinnet sammen før jul er like fine, ekte som de er. Nå har jeg en dekorasjon som kan stå der i ukevis, for med uekte roser holder alt seg så fint.

Gåsunger er det ute nå her hos meg, men ikke så fine som man får kjøpt i blomsterbutikken. Jeg kjøpte tre pakker med gåsunger, kjøp tre og betal for to er fint. Nå har jeg gåsunger i en vase også. Skikkelig vårfølelse!

 

Svanefamilie.

Her er det så herlig og vårlig om dagen. Sola varmer og svanene er skikkelig i farten i vannet inne ved land. Lenger ut ligger isen enda.

En hel familie kom vandrende på isen da jeg kom. De ble ganske så nærgående, så jeg måtte bare fjerne meg. Dette var svanefars rike og ikke mitt!

Morsomt var de da å se dem komme i lang, lang rekke mot meg. Men faren bruste med vingene og var beskyttende for fjorårsungene.

Jeg vet at svaner kan gå til angrep på mennesker, så det var bare å fjerne seg. Det ble en tur langs iskanten litt unna svanene og der fant jeg gåsunger i trærne. Herlighet så fint det våres allerede.

Valentine…

Alle hjerters dag. En dag å feire? Her blir den feiret på min måte. Men gode tanker til alle jeg kjenner, så det gjelder deg som titter innom også.

Jeg har bakt gjærdeig i formiddag til glede for meg selv og  mine. Det dufter over hele huset og jeg måtte bare smake til formiddagsmaten.

Noen av kanelsnurrene formet jeg til hjerter i anleding dagen. Ønsker dere alle en finfin dag, om dere feirer eller ikke.