Det blir ofte rester av alt mulig hos oss. I dag rydda jeg litt i frysa og brått hadde jeg fikset en herlig kake. Hvordan? Rester av loff gjorde susen.
Men det var en stor pose med loff. Da var det bare å starte med å dele alt opp i passende biter. Halvparten ble krydret med litt salt og blandet med 3 ss olivenolje før det ble stekt i stekeovnen ved 180 grader i et kvarter.Man kan krydre det med chili og karry eller oreganno og andre urter, men jeg ville ha en ganske ren smak. Da passer det til alt. Så sprø og herlige. Lunsjen ble yoghurt med bananer, pære, bær og en haug med krutonger på toppen.
Så var det resten av det oppdelte brødet, ca. 200 g loff med skorper og det hele. Jeg vispet sammen 1 egg, 2 ss sukker, 3 mandeldråper, 1 ts vaniljesukker og 3 dl melk. Det ble helt over brødet. Jeg vendte det rundt til alt var skikkelig vått og blandet inn rosinene til slutt. En brødform ble smurt med smør og brødblandingen ble trykt litt ned i formen. På toppen hadde jeg hakkede mandler. Puddingen ble stekt i vannbad ved 120 grader i ca. 1 1/2 time.
Da jeg vendte den ut av formen, gikk den litt i stykker, men hva gjorde det! Jeg velvet den på et fat og det ble så fint så. Puddingen serveres med en skje jordbærsyltetøy og litt saus, tørkede bringebær og en skje med yoghurt naturell. Tenk at rester av loff kan bli så godt. Ja, jeg måtte smake mens den var varm!
mmmmmm så mye godt du laget da 🙂
klem <3
Noen dager blir sånn lage mat dager! Koselig er det og det dufter godt i huset av det. Klemsiklem 🙂
Ser jo helt nydelig ut det her 🙂 Smart å bruke rester til noe god 🙂 Ha en fin kveld <3
Takk du! Ja, restene kan jammen bli til mye godt! Klem 🙂
Du lager mye spennende 🙂 Tenk at brød kan brukes til så mangt 🙂
Ja, det er ganske festlig å tenke på. Herlig med brød og variasjon. Klem 🙂
Å, dette så da veldig godt ut! Smart å bruke loffrester på denne måten. Godt jeg er mett akkurat nå 😉😃
Ja, mn blir jammen sulten av å se på bilder av mat. Ha en fin kveld 🙂
Mmmm…. det så kjempegodt ut! Klem <3
Smakte godt også! Klemsiklem
så spennende da,kreativ med mer en blomster og figurer du :=)
Tusen hjertelig! 🙂 Ha en fin fredag!
Oi oi oi dette så bare utrolog godt ut <3
Wow.. det så skikkelig godt ut! Har hørt om brødpudding, men aldri smakt det 🙂
Kan se for meg at jeg hadde likt det med vanliljesaus og friske bær 😀
Du er jo kreativ med alt du, Randi 😉 Fredagsklem til deg