Oktoberdamen.

Vi ryddet hagen i dag, og det er jammen mye kvist og kvast som skulle klippes ned og ryddes vekk. Da hadde jeg det gøy, for kvister og gress er jo artig å være kreativ med. Hva synes du om høstdamen? Hun vil vel visne etter hvert, men hva gjør det. Hun passer da fint ute på terrassen en stund. Kanskje i hele vinter?

Først lagde jeg noen lengder med sammenbundne kvister fra en klokkebusk. Men så plutselig innså jeg at det kunne bli en dame. Det var mye kvister, så jeg hadde nok å ta av. Hode og armer, pluss kjole ble fikset.

Nå som sommerblomstene er borte og krukkene var tomme, satt jeg de kvistlengdene ned i disse kurvene og festet dem i hankene. Det ble fint synes jeg. Om jeg siden setter i litt granbar eller annet, kan det enten være der fortsatt, eller jeg kan lett bytte det ut. Det har jo ikke kostet meg mer enn litt bindtråd.

Så var det damen da. Hun fikk en krans ved føttene og jeg plasserte henne inntil gjerdet. Litt hårløs kanskje?

Liljene hadde jo visnet ned, så det fikk bli fletter til parykken hennes. Sånn, nå har jeg høstpyntet litt igjen. Velkommen oktober.

Fredag!

Fredag, og siste dagen i september for i år. Hva vil oktober bringe? Det blir jo spennende. I dag lå tåka her i morgentimene. Etter hvert steg den opp igjen og sola kom, men over sjøen lå tåka som et lokk ganske lenge. Veldig høstlig og drømmende…..

Her ryddes det om dagen. Nå er sommersesongen over, og bobilen må tømmes for sko og klær, mat og diverse. Heldigvis er vi to om jobben. En bærer inn og en rydder vekk. Gjett hvem som gjør hva? Nei, vi veksler faktisk på de oppgavene her. Nå har jeg plutselig et vinterforråd av tannkrem og såpe, krydder og tørrvarer. Det er så godt i disse tider. Vinteren banker snart på døra og vil inn og da er det så godt når alt er i orden til den sesongen også. Jeg må få inn noen planter også i dag. For i morgen skulle det visst regne her, og da vil jeg kose meg inne.

 

 

LIVSTUNELLEN

LIVSTUNELLEN skrevet av meg.

Jeg kryper i mitt livsrør, åler meg fram som en mark.

Veggene, sleipe som smeltet smør.

Gulvet er knudret som bark.

Jeg jobber meg fram på hender og knær.

Kryper på magen, spenner fra med mine tær.

Vanskelig er det å komme noen vei,

men lyset i enden lokker på meg.

Videre må jeg, mørket er ondt.

Kroppen verker,

jeg blør og har vondt.

Livstunnelen er hard og vandre.

Jeg må gå alene,

får ikke hjelp av andre.

Lyset blafrer, det slukner nesten.

Jeg er redd for å puste,

men skal klare resten.

Lyset gir håp om bedre tider.

Kryp på lille venn, langs rørets sider!

Der er det lettere feste å finne.

Der kan jeg raskere kampen min vinne.

Lyset nå brenner med glødende flamme.

Kaster skygge, gir spenning der framme.

Tunnelen bukter seg fram i berget.

Det går opp og ned, på det kan jeg sverge.

Lyset der framme lokker og drar.

Bak meg er mørket, jeg blir liten og rar.

Føler meg ensom, må streve og slite.

Gråter i avmakt, det skal du vite.

Strever igjen, framover går det.

Slik er livet, ja det kan jeg love!

Slit og tårer, høyder og svakker.

Kommer jeg gjennom, så vil jeg bli vakker.

Vakker som sommerfuglen i solens skinn.

Klar til å reise i livet inn.

Klar til å fly, selv om jeg aldri har lært det.

Klar til å forstå hva livet begjærte.

 

 

 

 

Hva er dette?

Hva skjer? Jeg har aldri sett meg selv så høyt opp på lista??? Vanligvis ligger jeg mer i bunnen, om jeg ikke har falt ut da. Jeg starter alltid å lese på lista fra 100 og går oppover. I dag fant jeg ikke meg selv på de 50 siste, så da var jeg vel ikke på lista, tenkte jeg. Så skulle jeg gå inn å lese hos andre. Der poppet jeg opp, med bilde!!!! Aldri har jeg opplevd maken. Takk til alle lesere.

Ikke spennende….

I dag har vi fått masse regn. I kveld tok jeg på regndressen før jeg gikk ut og det var lurt. Godt å ikke bli våt. Godt å komme inn også. Tenk at det er oktober til helga. Det føles litt rart, for jeg synes september forsvant så fort.

Men mer og mer farger er det der ute selv om det regner. Dette ble nok et kjedelig blogginnlegg, men det var sånn det ble i kveld.

Nå tar jeg meg en kopp kakao og strikker videre på nissefestklærne til vesla. Skjørt og lue er klart, så nå er det bare å fortsette med en jakke.

Helse

Så var det tirsdag igjen og oppdatering på hvordan det går her. En halv kilo til er vekk, og jeg jobber videre mot nye mål. Målet siden jula i 2021 var, at i september 2022 skulle jeg være nede på normal BMI. Normal er mellom 18,5 og 25! Nå har jeg på 25! Hurra. Jeg er NORMAL!

Men jeg vet at det ikke skader å ta av litt til for helsens skyld. De sier at damer på min alder, bør være på ca. 23, men IKKE under de. Litt justering, kaller jeg det jeg skal ned nå. Føler at jeg er nesten har klart her. Neste mål er desember. Tre måneder og et par kilo ned, det kan jeg vel klare?

Tenk så rart at jeg klarte målet mitt. Jeg synes ikke det har vært såååå vanskelig heller. Det føltes som en evighet til september den gangen jeg lovet meg selv dette, men nå er jeg der. Hurra!

Noen uker har jeg slett ikke gått ned noe, og andre ganger har jeg fikset det. Ikke noe stress, men bare tenke over hva jeg spiser i hverdagen. Mindre sukker og mindre usunt fett, men fortsatt litt av hvert. I dag skal jeg feire med god samvittighet. Jeg feirer ikke med mat og kaker. Her skal det feires med en god tur ut, og vanlig mat med mye fargerike grønnsaker til. Jeg fortsetter mot bedre helse!

Nå begynner det….

Nå begynner det! I dag hadde bøketrærne begynt å bytte farge.

Men enda blomstrer det i hagen vår. Herlig med fine farger i høsten.

Jeg rakk akkurat en tur inn over skogen før regnet fosset ned. Jeg synes fluesoppen gapskrattet av meg fordi jeg ikke hadde tatt på regntøy. Den hadde helt rett. Så dumt å gå av sted uten klær som tåler vann. Jeg ble klissbløt og det ble kaldt, men jeg gjennomførte en trimtur, og var veldig stolt av meg selv. Nå er det innekos resten av kvelden.

Tåkemorgen

Så magisk som en tåkemorgen. Sola blir nesten som en måne der den forsiktig skinner gjennom det hvite,

Jeg måtte leke meg litt med en gjenskinn i et vindu og farger i fotoprogrammet.

Det ble som et maleri der sola speiler seg i vannet.

Bare seks grader der ute i åttetiden i morges og det ble nesten litt vinterlig.

Håper alle får en vakker dag uansett vær.

Lørdagsvibber….

Det er helg og utenfor regner det. Musikk og kaffe gjør susen i morgenen. Hva skal jeg finne på i dag da tro? Jeg rydder og rydder, men i helga vil jeg gjøre noe annet. Da ble det pastellkritt. Jeg kan jo drømme litt om hva som kommer. Vinter, advent og hygge. Jeg gleder meg allerede, og skriver på et julehefte som jeg skal selge nærmere den tiden. Tiden går så fort bestandig. Til heftet skal det skrives, lages litt mat og foto, dikt og fortellinger, kos og hygge. Det er artig å holde på med, selv om det enda er tre måneder til julaften. Hvor lenge er det til advent? Under ti uker. Jadda, det går nok bra. Jeg blir nok ferdig i år også.

Høstjevndøgn

Ukene raser av gårde og i dag er det høstjevndøgn. Dag og natt er like lange heter det, før den mørkere tiden virkelig tar over for denne gang. Det er slutt på sommeren, og høsten har tatt over for fullt. Her regner det i dag, og det er egentlig veldig koselig, synes jeg. Jeg hadde stearinlyset tent og koselig musikk på radioen mens jeg spiste lunsj. Jeg tegnet en høstjente som er forundret over hvor fort tiden går. Sånn tenker jeg også. Det gjelder å ta vare på dagen. Fredag er det, så helga står for døren. Jeg har bakt en haug med kanelsnurrer, og det skal smake til en kaffekopp siden i dag. Sender over en til deg og ønsker god helg.