Så trist….


Tiden var inne! Hun hadde kommet til den siste grinda på din livsvei. Veivalget var lett. Grinda sto på gløtt, og hun kunne gå på innsiden når hun var klar. Den var åpnet fra innsiden, så hun skulle få ane hva som var i vente. Sakte gled grinda litt til side og viste veien videre. Hun gikk forsiktig noen skritt nærmere, satte seg i gresset og så fremover. Hennes dag hadde kommet. I tanken og i hjerte øynet hun målet.

Veien fremover var lys med blomstrende veikanter. Sommerfuglene danset. På himmelen lyste solen og regnbuen om dagen. Månen, nordlys og stjerner skinte i natten.

Veien videre lå der og ventet, og hun var klar. Nå var dagen kommet, da grinda åpnet seg for fullt. Når den så lukket seg bak henne igjen, var det i trygg forvissning om at det var det eneste rette. Hun var lukket inn i Guds hjerte.

Husk at vi vil ense de som gikk foran oss under regnbuens farger, i stjerneglansen i nattemørket, i snøen som daler stille ned en vakker vinterdag, ved aften eller morgengry, i vindens sus og i duggdråpene i gresset. Du vil kjenne deres pust stryke deg i kjærlighet over kinnet, og hviske minner i din sjel.

Hvil i fred og farvel min vakre venninne. Nå var din vandring over……..

#blogg #foto #sorg

Mer is og kulde.


Nei, vinteren er ikke over her hos oss heller. I går tok jeg bilde av rimfrosten inne på skogen. Dette var bare noen millimeter stort, men du for en prakt! Isen er bygd opp som de fineste tårn. Jeg har da aldri sett maken.


Isnålene på stråene var lange og elegante! Stubber var hvite, og hull så ut som et hjerte der det hadde smeltet lit i isen. Figuren nederst synes jeg lignet en spillende tiur. Tenk å få se den i ekte utgave da! Det er tiden snart nå!


På nordsiden av åsen er det fortsatt vinter med snø og is, men på sørsiden begynner det å våres. Solstrålene var godt synlige i underskogen.


Vakkert å se hvordan rimen bygger seg opp på kvister og strå. Skikkelig eventyrlig. Men hvor lenge det varer? Ja, det vet vi ikke. Det gjelder å nyte det mens man kan.


I dag tok jeg en tur til dit inn, men da var det mest isnåler igjen.


Men se her da, dette var nesten som sukkerkrystaller! Utrolig vakkert selv om det er bittelite! Jeg blir veldig fasisert av dette og det håper jeg du blir også!

#foto #blogg #vår #rimfrost #natur #friluft

Fotomoro!


Har du sett for et ansikt? Hva er dette da tro?


Hadde litt fotomoro og da oppdaget jeg at orkideen faktisk hadde et ansikt. Morsomt å ta bilder med vanndråper.Ha en fin søndag!

#foto #blogg

Søt is!!!!


Mye spennende man kan lage. Denne helga ble det avocadois! En moden avokado ble skåret over og fruktkjøttet helte jeg i hurtigmikseren. Så tok jeg fram en frossen, oppdelt banan fra frysa. Ja, jeg pleier å fryse ned bananer, for det brukes ofte i smothie her hos oss. Så kjørte jeg det sammen, banan og avocado, et par spiseskjer kakao og litt flytende honning. Jeg ville ikke ha så voldsom kakaosmak, men det kan du blande sammen som du liker.  Vips hadde jeg en kremtet is til dessert. Men i går da jeg frøs ned bananer, blandet jeg sammen en porsjon med fersk banan og avocado, og la det rett i frysa i små kuler. I dag tok jeg opp to kuler til oppdelt frukt og blåbær. Frukten min var mango, ananas og eplebiter. Jeg drysset over litt kokos, fordi jeg liker det!


Men dette er også søt is eller? Så mange fine isbiter jeg fant i skogen i dag. Det ble som et puslespill! Isbitenfiguren til venstre hadde fått seg pels, så den frøs ikke! Pelsen var en sånn ørevarmer, som noen hadde mistet. Nå “går” isen, og da kommer nok våren!!!

#foto #mat #blogg

Årets første!

Dag 4: Ta bilde av noe vakkert, noe som du oppdaget i løpet av dagen, som bare gjorde inntrykk på deg, sier Missmommy denne dagen. Jeg viser dere et bilde av årets første hestehov som jeg plukket i går. Ja, så den plutselig, en enslig hestehov i fjorårsgresset. Jeg kunne ikke annet enn å plukke den med meg hjem. Ingen andre ville funnet den uansett. Den sto bak en diger jordhaug utenom alle stier.


Det var en stor hestehovrot med mange knopper, så jeg kan snart gå tilbake til det lune stedet og finne flere tenker jeg. Hestehov gir skikkelig vårfølelse det! Ser du bildet til venstre med hestehoven og blåbærblomsten!


Sånn kan man jukse når man setter i vann blåbærlyng i feburar! Det bildet har jeg tatt i dag og som jeg ville vise dere også !Bli med på Challengen du også da vel? Missmommys oppgaver i sju dager finner du HER!

#foto #blogg #vår #friluft

Tomt med en gang!


Lady August inspirerte med godsaker her om dagen, og det måtte jeg prøve. Oppskriften ble lest og jeg trikset og mikset litt. Jeg la de hele byggrynene i vann over natten, og de ble myke og fine. Så skulle jeg koke maisgrøt. Jeg hadde ikke sånn maismel som hun sa jeg skulle bruke, og tenkte at det gikk sikkert fint med maisena. Joda, det gikk, men grøten smakte tapetklister!!!! Jeg kokte med vann, for å slippe unna all melken, som jeg ikke tåler så mye av. Men jeg rørte inn lett kesam med vaniljesmak og ble overrasket over hvor god den grøten ble da! Sukrin hadde jeg kjøpt, og det hadde jeg aldri smakt før. Etter Ladys anvisning la jeg lagvis byggryn, grøt, moste bananer og pære, og drysset sukrin mellom lagene. Så satte jeg det i kjøleskapet. I går kveld skulle jeg smake, og jeg ble gledelig overrasket.


Det var supergodt jo! Jeg overtalte mannen i huset til å smake, enda han slett ikke hadde lyst. Han fristet det ikke, mente han. Gjett hvem som spiste mest da? Han selvfølgelig. Jeg burde jo aldri ha latt han smake eller? Nå er det tomt allerede, og jeg kommer til å måtte koke og bløtlegge, blande og mikse hver dag heretter. Men jeg skal kjøpe skikkelig maismel først!


Siste skål serverte jeg med frukten ved siden av. Slett ikke dumt det heller! Takk for tipset Lady. Du finner hennes oppskrift  HER!

#foto #mat #blogg

#foto #blogg #mat

Missmommys challenge 3. Hjelp noen!


Dag 3: Hjelp en fremmed! Det kan være å åpne en dør, gi fra deg setet på bussen eller lignende…… Det var oppgaven i dag. Jeg hjalp til på Nille jeg, med å tømme hyllene for sånne fine pappknapper!


Det ble ganske morsomt egentlig. Vi har en veldig trivelig gutt som er sjef på vår Nillebutikk, og i dag hadde han satt ned en haug med varer til 5 kroner stk. Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg så alt det fine til scrapbooking. Så jeg spurte jeg da om det virkelig kostet bare det? Da lo han og sa at jeg kunne hjelpe han med å tømme de boksene, for han skulle få inn nye ting snart. Gjett om jeg hjalp han da! Ikke det at jeg driver med sånn scrapping akkurat, men det var klistremerker, fine kort, merkelapper, pappknapper og bånd. Noe skal jeg ha selv, og noe skal søsteren min få, for hun lager både kort og album med pynt.


Han takket da jeg betalte og jeg takket tilbake. Selvfølgelig ble det ikke bare de billige tingene, jeg kjøpte meg noen silkeroser og kubbelys med det samme. Men var dette å hjelpe en da? Etterpå fikk en tigger vekselpengene mine, og jeg hjalp til å flytte på noen saker i en annen butikk så en rullestolbruker kom fram, så sånn ble min dag. Bli med på Challengen du også da vel? Missmommys oppgaver i sju dager finner du HER!

#foto #scrapping #blogg

Takker for seg.


I fire uker har disse tulipanene gledet meg, men ikke inne i stua! Nei, jeg har hatt dem ute i kulda.I går takket de for seg.


Jeg fikk dem i slutten av januar, og de var så utrolig vakre i den fargen. Vanligvis tåler jeg tulipaner, men ikke disse.


De hadde en kraftig duft av krydder som trigget min nese. Det var bare å få dem vekk. Men jeg forsøkte å sette dem ut. Jeg har gjort det før, og noen ganger har det gått fint. I de kalde nettene har de hengt med hodene, men på fine dager har de virkelig struttet av kraft der ute. I går var det stopp. De hang med hodene og kronbladene løsnet. Nå var det altså slutt. Men for en lang glede jeg har hatt. Ute synger fuglene så det riktig høres og snart er det blomster i hagen. Gjett om jeg gleder meg, men enda er det bare februar og vinteren har neppe takket for seg enda!

#foto #blomster # blogg #hverdag #natur

Kveldens solnedgang.


Det var som et eventyr å se sola gå ned i kveld. Jeg stilte meg inn under trærne inne på skogen og fulgte den lysende kula til den forsvant bak åskammen.


Ved å bevege meg noen meter hit og dit fikk jeg stadig nye fotovinkler.


Noen gamle rogenbær hang fortsatt på plass og skapte litt spenning i noen bilder.

Lyset etter solafall var like fint. Gylne og myke farget de siste strålene kveldshimmelen. For et himmelspill. Helt gratis! Nå deler jeg det med deg.

#foto #friluftsliv #blogg #natur #solnedgang

Missmommys challenge 2


“Gjør en forskjell – challenge”, dag 2! Skriv ned tre ting du liker ved deg selv! Vær helt ærlig med deg selv, og jeg vil gjerne høre hva de tre tingene er, sier Missmommy.  Det var ikke lett, men jeg håper jeg oppfattes som en kreativ, fantasifull og omsorgsfull person.


I januar fant jeg denne gamle lua hengendes på en kvist. Noen hadde funnet den, og synes kanskje den lignet en krans? Den var skikkelig stivfrossen, så den holdt formen fint. Lue? Ja, det må ha vært det, strikket i et sånt skikkelig rufsegarn. Men så kom mildværet, og denne kransen falt sammen som en våt klut. Da tok jeg den med meg hjem. Hvor lenge den hadde ligget ute, vet jo ingen, men naturen hadde helt overtatt. Inn i garnet som hadde blitt tovet i vær og vind, vokste det nå grønn mose. Jeg vasket den forsiktig og la den til tørk. Den var full av sand og jord.


Jeg glemte å ta bilder av begynnelsen, men jeg pakket luerestene rundt en ferdig kvistkrans. Så surret jeg den med ståltråd. I skapet hadde jeg rester fra litt juledekorasjonspynt. Jeg tror jeg kjøpte de hvite steinene og perlene som var limt opp på en fiskeline på Nille. Nå ble de surret inn med en bindtråd i gull.


Jeg ble veldig fonnøyd!

Kaninen likte seg godt i den lune gamle lua!


Kransen kan henges på veggen eller ligge på et bord til pynt. Her har jeg satt et sånt digert kubbelys i midten av den, men det er også fint med en glass-skål eller en bolle med et t-lys i. Kransen vil nok henge der på kjøkkenet over oppslagstavlen min og tas ned til annet, når jeg har lyst på litt forandring.

Bli med på Challengen du også da vel? Missmommys oppgaver i sju dager finner du HER!

#blogg #hverdag #challenge #foto

#blogg #hverdag #challenge #foto #hobby