Fristende.


Jeg så noen bilder på nett her om dagen og lot meg friste. Dette ble min frokost i dag.


Jeg fulgte ikke oppskriften deres, så mine ble ikke så pene. Men det var godt. Et eple ble skrelt og delt i skiver. Så tok jeg ut midtstykket og drysset kanel over ringene. Jeg tok vare på de runde i midten også jeg da, for de ble litt morsomme å pynte med tenkte jeg. Det var litt vaffelrøre igjen var tidligere i uka og jeg dyppet skivene i det. Så stekte jeg dem på begge sider i stekepanna.Skikkelig rufsete i kanten ble mine.


Men det smakte nydelig. Jeg drysset over noen rosiner, litt melis og karamellsaus. Jeg kunne tatt på en skje med yoghurt eller rømme selvfølgelig, men jeg synes dette var godt som det var. Finfin fredagsfrokost. Snart helg!

#foto #mat #blogg

Travelt!


Her regner det i dag, men det bryr ikke fuglene seg om i det hele tatt. Love is in the air!  I sånt vær synger småfuglene mer enn vanlig, og det er så fint. Det er en travel tid i naturen. Jeg har det travelt selv om dagen og rekker slett ikke alt jeg vil. Ikke stort å gjøre med. Det er bare å gjøre så godt det går. Jeg har akkurat kommet inn fra et oppdrag og spist et rundstykke uten pålegg i full fart her før jeg fortsetter med jobbingen. Men en liten pause måtte jeg unne meg, da ble det litt blogging!


I går inntok biene hagen vår og det var så fint. I dag er det stille.


Det er bare å glede seg til nye solskinnsdager, men naturen trenger litt vann også. Gjett om det ikke vil gro som bare den etterpå!

#blogg #vår #foto

Vår!

Byen vår er full av blomster om dagen. Krokusen står der i tusenvis. En blomst for hver innbygger er være.


Jeg kom meg over elva og gikk promenaden opp og ned på mandag. Utrolig vakkert. Det summet av insekter og sola varmet.


Det ble noen fine timer i våren.


I Gamlebyen var det også krokus, men ikke i de mengdene som på andre siden av elva.


Fredrikstad er herlig uansett. Mye fint å fotografere.


Men blomstringen er vakker med ca.80 000 krokus.


Håper dere som ikke har vår enda, kan nyte bildene og glede seg over at snart smelter snøen hos dere også.Her er det grått i dag, og det er sagt at det kan komme snø her også. Stakkars krokus da!

#vår #visitfredrikstad, #visit #blogg #krokus

Klart bestemor kan!

I dag tittet jeg litt på Godmorgennorge. De lagde fine brødskiver i Wenches kjøkken og kalte det havfrueskiver eller noe sånt. Men jeg bet meg fast i at det var for ungdom og barn???? Hva med meg da, som er bestemor? Klart jeg kan!


På tv brukte de kremoster, men jeg hadde ikke det i huset. Rømme fungerte da like fint. En mangosommerfugl ble fin på denne solskinnsdagen. Jeg pyntet med rosiner, kakedekorstjerner, litt syltetøy og et dryss av melis.


En skive til måtte denne bestemora ha! Det ble først rømme, så et tynt lag jordbærsyltetøy før jeg tegnet på med kakedekor og fant tre søte stemor i blomsterbedet. Jo da, jeg har blomster allerede der ute, eller det vil si stemoren har blomstrer i hele vinter den. Gjett om brødskivene smakte godt. Dette er da slett ikke bare for de unge, klart en bestemor også kan få en pen brødskive.

#godmorgennorge #havfruebrødskive #blogg #foto

Bevis!


Her er beviset på at biene er på plass!


Her er beviset på at våren tar hjertelig imot deg.


Dette er beviset på at bak skyene skinner sola!


Etter en mørk natt, kommer en ny dag!


Her er beviset på at Vårgutten har kommet! Han har allerede laget sin første huske i det store treet ved sjøen. Snart vil han famne våren og leke med mye grønne blader! Beviset er klart, det er vår!
 

#blogg #friluftsliv #foto

Blomster.


For en fryd! Blåveisen er i full blomst!


Krokus dukker opp overalt i nabolaget og de er så vakre.


Fluene er på plass, men ingen bier enda! Vinden er kald, selv om sola varmer i dag.


Primulaene jeg kjøpte i februar har fått seg litt frostbitt, men de kommer med nye utsprungne blomster hver dag nå. Minipåskeliljene liker seg godt, så nå er det vår hos meg. Men enda kan det brått dumpe ned en halv meter snø, for det har vi opplevd før i slutten av mars. Vi får ta en dag av gangen og glede oss over det!

#hage #blogg #vår #blomster

Finn på noe selv!


I dag ble det å finne på noe selv, etter at Frodiths utfordring er over for min del. Du finner det HER! Jeg får vise et bilde jeg tok i helga av en skikkelig Halo! Dette er optisk fenomen, som det så fint heter. Det er skapt av iskrystaller som er i lufta. Det sies at nå man ser en sånn Halo, blir det regn innen 24 timer, og et stemte i hvert fall her.


Ellers er det bare å glede seg over at våren har begynt å røre på seg. Fortsatt henger fjorårsbær på trærne til glede for sidensvans og trost, blåveisen venter på å krype opp i våren og sommerfugler er det mange av her hos oss nå. I går var det vårjevndøgn, der dag og natt er like lange, så nå er våren i gang for alvor!

#foto #blogg #vår #friluft #halo

Vår-lyd (Frodiths utfordring 8)

video:MVI_6058
video:MVI_6061

Dette var ikke lett. Vårlyder er det mange av, men å få dem ned på film er jeg ikke flink til. I går kveld snødde det her, så jeg drømte om bilder av krokus i snø, men det smeltet før det lysnet av dag. Jeg fikk nøye meg med krokus i dryppvannet fra taket tenkte jeg. Fin lyd, men jeg greide ikke å laste det opp her???? Da får det bli litt av min vårfavorittlyd i stedet. Nei, dette er ikke fra i år, men fra i fjor. Tranesang og tranedans er så fint synes jeg. Dette er filmet på Hornborgasjøen i Sverige i mars i fjor!


Bilder av krokus fra i dag tidlig kan du få se da! Flere innlegg om vårlys finner du HER. Dette var siste del i Frodiths utfordring. Jeg vil si tusen takk for herlige utfordringer. I morgen må jeg visst finne på noe å blogge om selv.

 

#frodihfotoch01

#foto #blogg #traner #vår

Vinneren er!


Morsomt med en konkurranse her på bloggen min. Dette var første gang jeg forsøkte meg med det! Det ble et skikkelig kappløp mot slutten.

Seks grønnfarger var svaret.

Tre med blyantakvarell og tre grønnfarger fra maleskrinet mitt. Det ble trekning, og dermed fikk jeg en vinner!

Vinneren ble Annebe!

Det var et vidt spekter av  tall hos deltakerene. Mange valgte samme tall som 3, 4, 5, 6, 7 og 8. Fargene blander seg jo i hverandre, så det er ikke lett å gjette heller. Tusen takk for alle som deltok med liv og lyst!


Nå har jeg kjøpt meg nye ark, tusjpenner og pensler, så jeg fortsetter å lage mine bilder. Kanskje jeg har en konkurranse igjen snart, for dette var morsomt.

Gratulerer til Annebe! Bloggen hennes finner du HER!
Nå må du sende meg adressen din i innboksen min, så kommer bildet din vei, så fort jeg kommer meg på posten.

#blogg #kunst