August er min!

I morgen er det første august. Jeg møter den måneden med forventning. Sommeren hittil har slett ikke blitt som jeg forventet. Stadig har ting kommet på, som har forandret alt. Men når det blir sykdom i nær familie er det sånn det blir. Jeg vil ikke ha det annerledes enn det ble heller. Det var bare å reise hjem og ta dagen som den kom. Men solskinn og varme har vi hatt. Brunfargen kom, og har nesten gått igjen. Jeg hørte nettopp på nyhetene og der sier de at det kommer nok en varmebølge på Østlandet. Jeg har bestemt meg for at august skal bli min måned. Da roer alt seg ned omkring meg, tror jeg, og kanskje jeg kan få noen timer til  i sola, bade i lune viker, lese og nyte. Selv om min sletkning fortsatt er veldig syk, så er det rart hvordan man vender seg til ting. Jeg setter ekstra pris på at jeg er frisk og kan nyte dagen.

August kan være så fin med lune kvelder, stearinlys og stjernehimmel i kvelden. Dagene kan være like varme som en julidag og himlen er så klar. Det er blåbær inne på skogen, kantareller og bringebær. Jeg har syltet litt og gleder meg til å røre tyttebær, kanskje finne multer og vandre i skogen. Det er lenge siden jeg jaktet på rådyrene med kameraet og lenge siden jeg fulgte bekkens løp. August er min, det er sikkert. Jeg gleder meg.

En dag av gangen…

Dataen er overlevert pc-doctoren. Nå får jeg bare vente å se hvilken “sykdom” den har fått. Nå er det bare å smøre seg med tålmodighet. Jo da, det er da annet å gjøre. Rydde i papirer, vaske gulv, luke i blomsterbed, trimme og bake kaker! Så lenge jeg får låne en pc fra tid til annen, klarer jeg jo å holde meg oppdatert om det meste.

Ferieslutt.


Ferien er over for denne gang. Jeg har fått masse D-vitaminer og ved det en gyllen farge på huden. Jeg har vandret langs stranda, plukket opp skjell og steiner, sett soloppganger og solnedganger, spist masse god mat og samlet energi. Bare trist det måtte ta slutt allerede. Men selv om ferien ble kort, fikk jeg samlet mange fine minner i hjertet.


Her hjemme er det jo også sommer, så jeg fortsetter å vandre i strandkanten når jeg kan, plukke blomster i enga, lytte til fuglesangen og klø myggestikk. Herlig det også.