Ikke reklame for Freia?

Nei, dette er ikke en betalt reklame for Freia, men det ble visst litt reklame for dem likevel! Da jeg la ut det bildet til høyre over her, var det noen som spurte hva det var i glasset mitt. Det var varm sjokolade, eller rettere sagt kald sjokolade med varm melk!

Husk for all del å bruke et glass som tåler varme godt!!!! Gløgg-glass for eksempel. Du kan selvfølgelig bruke et krus, men da ser du jo ikke den morsomme sjokoladen. Jeg fordeler et par spiseskjeer Freia dessertsjokolade rundt innsiden av glasset og heller i varm melk til slutt. Jeg liker en skvett kaffe i, men det er jo en smaksak. Så er det bare å røre rundt i glasset, og det blander seg. Nyt! Liker du mye sjokoladesmak, så har du i mer sjokolade! Om du liker jordbærmelk, så bruker du den røde Freiasausen.

Eller du kan blande? Alt er opp til deg og hva du har lyst på! Lakris, sjokolade, karamell, jordbær, eller alle på en gang? Valget er ditt og Freia har utvalget.

#foto #freia # påske

Trenger styrke.

Hva gjør man da? Kroppen min er fortsatt en time etter klokka? Jeg våkner til gammel tid, er sulten til gammel tid og vil legge meg til gammel tid. Slett ikke lett. I går glemte jeg å lage middag til rett tid også, i mittt hode hadde jeg da all verden av tid! Liker det IKKE! Men det er mye man ikke liker, men som likevel må gjøres.Påskeegg, påskesjokolade, påskekaker, påskelunch og påskemiddag. Ja da, og det pågår i fjorten dager liksom? Det er bare å bøtte innpå med sunn mat innimellom festlighetene. Hjemmelaget styrkedrikk, nypesuppe, ble hentet fra frysa  i går og satt til tining. Et glass i ny og ne gir c-vitaminer vel? Men så skulle jeg ta meg en tallerken med litt godt tilbehør til frokosten. Ikke krem, ikke is, men yoghurt. Først “SÅ” suppa på meg, og etterpå var det en hel flokk som slåss i min mat. Er det mulig da? Ser du det også? Lever klokketiden og maten  på den måten hos deg i disse påsketider, eller er det bare meg?

Blyantdagen!

I dag er det visst ” Den internasjonale blyantdagen!” Dagen til ære, så måtte jeg sette noen streker på et ark. Jeg tegner jo stadig vekk, og det er både avslappene og koselig.

Det er ikke mange strekene som skal til på et blankt ark, før det kan bli til en historie. Med en blyant kan man lage eventyr, det er bare ta den opp og begynne! Så hurra for blyanten!

#kunst #foto

Fram med godsakene!


Gult er kult eller? I går fikk vi solskinn utpå dagen, og sola var like gul som dette påskeegget! Forventningene var store. Ville påskeharen komme? Det var tross alt veldig tidlig. Vanligvis kommer han ikke før på påskeaften hos oss. Men jeg så at det lå egg her og jeg er sikker på at jeg han vinke inne på skogen!

Men det var det store egget de ventet på, det med alle godsakene i.

Ja da, det kom det også. Men om det blir noe igjen til påskeaften? Det er i hvert fall ikke påskeharens skyld. Han hoppet videre for å fylle andres egg. Ha en herlig mandag, den siste i mars dette året!

#påske, #påskeferie, # foto

Eggende.

Egg minne om at våren er her! Her blir de blåst ut og malt med vannfarger. Det var kjempegøy, og vi gledet oss alltid til å lage eggedosis etterpå!

Jeg bruker mine fargestifter. De heter Wathercolor, og da skjønner du nok at det blir fargesprakende.Disse fargene dypper jeg blyanten i vann og maler i vei. Det går like fint å bruke et malerskrin og pensel, men det var da ikke så spennende eller? Når eggene er passe fargerike og våte, pakker jeg dem inn i gladpack. Jeg så de gjorde det når de malte med porselensmaling, og tenkte at det kan da vi fikse også! Den våte fargen fordeler seg i de helt utrolige mønster. Det blir så fint. Så gjelder det å ikke røre dem før de er tørre. Det tar en dag eller to.Husk å gjemme igjen et hull i plasten, så vanndampen kommer ut.

Men jeg er fryktelig utålmodige, så jeg svingte dem inn i ovnen på bakepapir ved nitte grader i noen få minutter. Her må man passe godt på! Plasten smelter og fargen tørker fort. Dette er jobb for voksne! Ta dem ut, og løsne eggene forsiktig fra plasten. Ferdig resultat!  Både barn og voksne føler seg som kunstnere her!

Det gjør ingenting om noen av eggene går i stykker. De kan brukes som vaser for vårblomstene. Så er det bare å henge opp eller legge egg der du måtte ønske. Etterpå lager du deg eggerdosis eller eggerøre, en kake eller omelett. Men sil eggene gjennom et dørslag først. Det er fort gjort at et bittelite skall faller med i bollen, og det smaker ikke godt!

Nytelse!

Påskekakene er klare. Godt å gjøre unna litt så jeg slappe av  litt i påsken. Mat må vi jo ha, men det er fint å forberede litt. En sjokoladekake eller to er lurt, for de tåler å stå der å vente litt også.

I går duftet det hvitløk og rosmarin over hele huset, for jeg stekte lammelår.Da det var klart skar vi det vi det vi ville og spiste det med brødskive ved siden av. En ren nytelse! Resten ble delt opp og lagt i frysa til en dag vi vil ha det til en middag. Det ble mer enn nok til mange, for det låret var stort. Gleder meg allerede til frikassé eller stekskiver med fløtesaus og fløtegratinerte poteter.


Jeg fikk gått meg en tur også. Det føltes som enda en vår når jeg fant hestehov, igjen!

Snøsmeltingen i sola ble til masse morsomt på naturens eget ark. Det var mye snø igjen inne på skogen, men nå har det regnet siden i går kveld, så det meste er borte rundt huset i hvertfall. Ønsker dere alle en strålende dag uansett vær og vind!

Har du sett påskeharen enda?

Har du sett påskeharen enda? Det har jeg. I dag la han seg i snøen og lagde et avtrykk av seg selv, og etterpå løp han avsted. Jeg fikk påskeegg! Men de kan ikke åpnes før påskeaften. Det blir vanskelig det. For han kommer vel ikke innom igjen? Det er mange som skal ha sjokolade og marsipan de nærmeste dagene!

Nå nærmer det seg dere. Når jeg ser treull og kjenner lukten av den, da er det påske. Som liten fikk vi alltid en diger sjokoladefigur av naboen. Vi var veldig glad i henne og kaldte henne tante. Hver påske dro hun til hovedstaden og kjøpte godsaker til oss. Sjokoladefiguren  var pakket i treull og sløyfer og glinsende cellofan! Et år fikk jeg en vakker hare. Jeg kunne jo ikke spise den for den var for fin. Så jeg festen den i esken sin bak på bagasjebrettet på sykkelen. Du har kanskje sett lille Lotta i Astrid Lindgrens historie vel? Der hun sykler omkring med bamsen sin bakpå. Se for deg henne, så der du meg. Sola skinte, vi lekte og hadde det fint. Men haren hadde det ikke bra. Den smeltet ned i treullen og ble flytende. Du kan tro jeg var ulykkelig. Men ingenting ble kastet den gangen og det var ikke mulig å få ny sjokoladefigur før neste påske. Så når jeg ser treull tenker jeg sjokolade. For du kan jo tenke deg hva jeg gjorde? Det var bare å sutte på treull hele påsken, på den måten fikk jeg også min sjokolade.


Vi hadde en herlig morgen i det sola kom fram gjennom tåka.  Tror vi får en fin dag med snøsmelting.


Se etter påskeharen da dere, for han er like i nærheten av deg akkurat nå!

Hjemmelaget!

Koselig å lage litt selv til påsken. Det blir litt av hvert med årene. Malte egg, høner og haner må fram.

I dag har det vært mildvær så snøen har krympet mye. I ettermiddag kom jammen sola også, og fuglene sang som av glede. I morgen er det lørdag og det skal bli spennende å se hva slags vær vi får da? HVa skal du i helga. Jeg har ingen store planer, men et lammelår skal stekes og en kake skal bakes. 

Din sutrekopp.

Så sitter man der da, stryker og klapper på sutrekoppen og forsøker å oppmuntre og bli oppmuntret. Min sutrekopp er blå. Den er helt herlig å fylle med varm kaffe eller kakao. Det gjør susen. Godt og lunt, sittende på en skinnfell med pelspledd om bena og varmt drikke i koppen. Det var  bare herlig. Jeg lukket øynene og hørte hvordan det dryppet fra taket og kjøttmeisen kvitret. Sutrekopp? Hvem kan være det i et sånt øyeblikk? Det er bare koppen min det.

Påskefarger i huset får alle sutrekopper til å trekke på smilebåndet, tror jeg. Det gjør noe med oss når vi forandrer litt her og der, legger til litt pynt og det dufter godt av nystekt. Kan du ikke bake, sier du? Da kjøper du noe ferdige.Det blir som en vårdrøm eller en påskeferiedrøm og sutre gjør ingen lengre.

Utrolig morsomt å utfordre sutrekoppen og se hva det kan bli til av humør.  Smilet kommer fram og ordet sutrekopp blir som en morsomt ordspill bare.”Du da, din sutrekopp! Nå ble du glad eller?” Nyt dagen!

Kom deg ut!


Har du vært ute og lekt i dag? Er du voksen sier du, så du har sluttet med det? Det har ikke jeg. Om du synes det er litt flaut, så gjem deg litt vekk da vel, men kos! Det er jo snø kanskje for siste gang denne vinteren. Mildt og fint, med kram snø. Jeg bare måtte ut litt. Jeg møtte påskeharen. Han var helt satt ut av dette været og skrek på sola!!!!Men i dag var det bare snømannvær, englerisnøenvær og vinter.


Jeg hentet avisen og den var så våt at jeg måtte henge nyhetene til tørk. Knusttørre nyheter er kanskje ikke stort, men sånne blaute kommentarer kan jeg klare meg uten! De stakkars påskeliljene henger der som best de kan og venter på bedre tiden, og det kommer. Under dagens snø ligger våren og hviler litt. Snart er den på plass igjen, bare Kong Vinter har gitt seg med å leke hersker. Ut og lek!