Hvæ`dann!


I går skinte sola, og idag er det tåke! Ja, så er det tilbake til hverdagens krav. Jeg har masse etterslep både på jobb og her hjemme. Men sånn er det når man fyller runde tall. Tusen takk for alle koselige hilsner fra dere. Det satte jeg umåtelig pris på. Frodith, du herlige, som serverte bloggkake og skrev så masse vakkert til meg. Hjertelig takk fra dypet av mitt hjerte. Men som sagt, nå er det tilbake til de vanlige dagene med knekkebrød, vanlige middager, litt trim, masse jobb og forventning til vår!


Jeg kan glede meg over blomster i mange dager enda. Jeg fikk en diger begonia med rosa blomster. Den var så vakker, selv om en av knoppene hadde falt av. Håper det kommer flere blomster utover våren. I morgen er det februar. Vi går mot lysere tider og det er bare å glede seg til fortsettelsen.
 

#blogg #foto #hverdag #vårfornemmelse

Min dag!


I dag er det min dag, virkelig. Den ble feiret i helga med familie og venner. Ostefat er slett ikke dumt i en sånn anledning. Jeg hadde gryte med ris også, men det glemte jeg visst å ta bilde av.


Rundt tall var det denne gangen, hele 60 år. Det tallet er litt vemodig. Ikke fordi jeg føler meg gammel, men taller forteller meg at nå er jeg blitt eldre! Men hva er alternativet til ikke å fylle år? Nei, jeg er glad jeg lever. Jeg fikk massevis av fine kort med gode ord og innhold til å shoppe for. Men det ble noen gaver også. Eldstebror hadde skåret ut den “dobben” til meg, og den henger nå i stua. Kjempesøt! To sammensveisede skjeer fikk vi av yngstesønn for vi har jammen rubinbryllup i disse dager også. Her i huset kan vi visst feire i dagevis. Det er jo morsdag, allehjerters dag og navndag også om en stund.


Men tilbake til helgas feiring. Jeg hadde ikke lyst på noe digerst, stivt selskap. Det er liksom ikke meg. Her ble det med de nærmeste i hjemmets lune ro, med min hjemmlagde mat og kaker.


Gjett hvem snømannkaken var til da? Meg! Man er ikke voksen før man kan være barnsslig uten å være flau over det, nemlig. Så var det slutt på femtiårene, men det er bare å se framover og nyte dagen tenker jeg. Hurra for meg selv.

#blogg #foto #bursdag

Det snør!


Ja, nemlig, det snør! Bakken er forsiktig hvit, så dette blir jo spennende. Vil det smelte i løpet av natten, eller vil det ligger der i morgen tidlig? Ikke stort snø å ta bilder av enda, og det er snart for mørkt også. Det ble noen bilder av den lille flammen som slikker oppover på innsiden av glasset. Jeg liker den lykten som fylles med lampeolje og brenner så fint ute på terrassen i det det mørkner.


Snøen daler stille ned over hogstfeltet og vinterkosen er perfekt, for en stund. Snart er det slutt på januar, så om vinteren kommer, blir den ikke så lang. Det hvite gjør alt der ute så lyst. Ha en fin kveld, samme hva slags vær du har!

#blogg #foto #helg #snø #vinter

Snømannkake


“Hva sa du? Er vi ikke laget av snø? Heter vi ikke snømenn da eller? Nei, vet du hva, vi er av en finere sort, vi er “Snowfigures of Mashmallow”!


Du så kanskje vennene våre i jula? De badet i kakao, og det gikk ikke så bra. De smeltet!


Vi er mye heldigere. Se her! Vi ble pynt på en sjokoladekake!


Det eneste vi er litt engstelige for nå, er om menneskene spiser disse kakene. Spiser de oss da?”

#foto #kaka #blogg #hobby

Hva driver hun med nå da?


Gelatin, Freia blåbærgele, vann, vaser og blomster.


Bløtlegg seks plater gelatin i kaldt vann i en bolle. Hell av vannet etter ti minutter. Kok opp ca. en liter vann. Dryss gelepulvert ned til gelatinen, hell over kokende vann og rør i det til alt har løst seg opp. Avkjøl det en stund, men det skal ikke bli stivt. Hell blandingen i litt brede vaser. Blanke vide glass er også fint. Så setter du det i kjøleskapet til det er stivt. Jeg drysset i noen perler som var festet til en tynn bindtråd som dekorasjon i gelen.


Jeg hadde kjøpt meg et par pakker med roser til en rimlig penge og klipte alle så de bare hadde en stilk på en seks/sju centimeter. Så var det bare å sette rosene tett i tett ned i gelen. Jeg sprayet med litt hårlakk og drysset på litt glitter.


Hvorfor jeg ikke bruker den geleen man får kjøpt i blomsterbutikken? Jeg liker ikke å vaske rent etter det. Kanskje de har noe annet nå, men sist gang jeg forsøkte det, holdt jeg på i en evighet for å gå det ut av en trang vase. Vanlig gelatin og gele er jo så lett som en plett å få ut etterpå. Velg hva du vil, jeg blandet denne gangen med vann og gelatin for å få en lysere farge på gelen. Bruk farge som passer til dine blomster.

Sånn ble en av dekorasjonene. Jeg pyntet med litt gulltråd på toppen av rosehodene og la et par roser i kryss på toppen. De holder seg fint om de legger dem på rett før gjestene kommer. Det var det. Lykke til om du forsøker deg. Jeg har gjort dette før og du aner ikke så fint de rosene i geleen står.

Hobby #hobbyklubben #blomster #dekorasjon #blogg

Årstider.


Jeg ble inspirert av dråpedronningen her om dagen til å lete litt i mine arkiver. Hun snakket om å ta bilde av et tre eller lignende ved alle årstider. Jeg trodde jeg hadde gjort det, men mitt tre hadde jeg i tre årstider, men ikke i vinter, enda! Da fant jeg disse bildene, som er tatt i bakken opp grinden til hamnehagen der jeg vokste opp. Her har jeg gått i alle årstider mange, mange ganger. Nei, det er ikke meg som går der på bildet.Her har jeg med meg en fin fotomodell.

Så forandet alt blir når det grønnes. Det er en herlig tid vi har foran oss. Først vår, så sommer!

Høst

Etter det kommer høst og vinter. Men hvilken vinter? Jeg har ikke et bilde fra denne vinkelen med snø? Så nå vet jeg hva jeg har å gjøre om det skulle komme sånne hvite fnugg fra himmelen. Her må jeg jammen ta meg sammen og tenke til alle årstider. Merkelig at man kan gå samme vei mange ganger i løpet av et år, men ikke tenke på å ta bilder etter årstidene. Nå skal jeg gjøre det. Jeg lover! Dvergpinscherimitthjerte/dråpedronninge, som snakket om å ta bilder i de fire årstider, finner du HER!
 

#foto #blogg #årstider

Oppned.


Noen ganger kan det bli fint med både opp og ned! Her om dagen frøs jeg ned litt vann igjen. Det ble som en sopp eller en lampe da jeg satt den lille isbiten under den store. Med litt pynt ved siden av, ble det jammen artig. Så snudde jeg hele greia.


Plutselig ble det en vannkarafell. Jeg pyntet den med blomster fra hagen!  Det var helt oppned, men stemoren kommer stadig med nye blomster i vinteren.


Synes det ble så vakkert.


Så hevet jeg glasset for den gryende vår i denne grønne, rare januar, hvor alt er oppned. Jeg lover at det blir en stund til jeg viser iskunst igjen, Minst en uke i hvert fall!

#hobby #iskunst #vinter #blogg

Når tåka letter.

Om vi tenker symbolsk, så er det ingenting som når tåka letter og alt åpenbarer seg. Da kan man kan fortsette!  Legg ut “på vingene” igjen!

Tåke er full av drømmer. Hva skjuler seg der inne, hvem kommer og går?  Tåka dekker over det vi ikke kan se.


Finnes det et eventyr der inne i det gråe? Er det hus inne i tåke, eller mennesker, dyr eller en vakker utsikt?


Når tåka letter kan du se, og fortsette……..

#foto #tekst #natur #vinter #blogg

Fine former.


Selv om isen lå på vannet, så var det tint i strandkanten. Massevis av fine blåskjell lå der til pynt, og jeg pyntet litt til! Med en form som et hjertet når de to skjellsidene fortsatt er festet til hverandre, kunne det minne om sommerfulger.

Jeg fant en fin fjær og noen isklumper.

Det var vakkert i det sola farget himmelen mot kveld.


Men hva er dette? Det ble jo som en fin skulptur. Artig å lete litt i sanden igjen etter fine former.

#friluft #blogg #natur

Huldra?


Det var nesten sikkert at jeg så huldra i går. Halen hennes hang plutselig foran meg der jeg gikk. Skogen og stillheten i januar, var full av eventyr.


Ikke vet jeg, men her var det en eller annen som løp forbi meg inn mellom trærne.


Jeg skal vedde på at huldra forsvant inn i tåka som kom sigende i det sola gikk ned.


Det er alltid mye rart å se i det dagen svinner. Da spinner fantasien sine spill med synet vårt.


Dagen bygget bro mot natt, og inn i mørket, mellom trestammene synes jeg å høre vakker sang.


I det mørket senket seg over skogen listet jeg meg ut og fulgte den lyse, islagte stien ut til sivilasjonene igjen. Håret til huldra sveipte over ansiktet mitt i det jeg huket meg ned under kvister og greiner. Det luktet kvae og bark. Den myke  latteren fulgte meg lenge etter at jeg hadde satt føttene på asfalt igjen.

#foto #blogg #eventyr #huldra