Hei!


Her blir det datafri til i begynnelsen av juni nå. Masse som skjer, og ikke er jeg hjemme hele tiden heller. Tror ikke jeg har stort med nett dit jeg skal. Bilder kommer siden. I dag skal det feires bursdag for mannen i huset og det gleder vi oss til. Deler noen kakebiter med dere og ønsker fine dager framover!

Lamunger.

Endelig kom jeg meg opp til gården for å se på lammene. De ble født for en stund siden, men jammen var det ikke et bittlite nyfødt et der også. Så søt.

De andre hadde vokst seg ganske store allerede, men de hoppet omkring i gresset og viste seg fram.


Artig å se dem i våren der de lekesloss, mens foreldrene tok det helt med ro.


Etter en stund var ikke jeg interessant lenger, og de fikk av sted for å slappe av i det grønne.

#lamunger #vår #blogg #foto

Våren er vakker!

Skulle ønske jeg kom nærmere dyrene, men sånn er det bare. Høyt oppe i trærne holder de seg for å være trygge.


Jeg fant redet til hakkespetten. Se så fin inngang de har, som et hjerte!


Svartspetten holdt på inne på hogstfeltet. Den flyr like godt rett opp og rett ned. Jeg elsker å høre den rope i skogen.


Blomstrer gjør det også om dagen og det er bare herlig.


Det ble visst mange bilder, men  det er så gøy å dele det med dere!


Grana blomstrer så fint også om dagen. Det ser nesten ut som om den har fått på røde lys. Ja, våren er så vakker og jeg håper jeg rekker mange turer får det går over i sommer.

#foto #blogg #natur #friluftsliv

På rømmen!


Nei da, elgene er ikke på rømme. Det var meg det. Jeg slapp alt jeg holdt på med og rømte til skogs i går. Med vær som var perfekt for strøvtog,og dyr i bevegelse, så orket jeg ikke sitte inne å jobbe. Jeg tok rett og slett formiddagen fri. Er man freelands, så bestemmer man da heldigvis selv. Jeg så elgkalvene fra i fjor igjen. Myke skogstier dekket av gamle barnåler er gode å gå på for mennesker og dyr. Elgene forsøkte å gjemme seg, men jeg fant dem fort igjen. Jeg synes de er så stilige med sine lange ben. Den ene lokket og jamret seg etter mamma, men mamma lever visst sitt eget liv om dagen.


Hun holdt til nede på gressenga. Store stykker var som klipt av en maskin. Synlige bevis på hat hun hadde spist godt. Hun så litt rufsete ut i pelsen, men det er vinterpelsen som skal av. Om hun har fått kalv enda eller ikke, vet jeg ikke. Men fjorårskalvene vil hun ikke ha noe med lenger.


Ikke lett å se denne elgen? Den lå under noen grantrær rett ved stien. Jeg stoppet, for her ble det for nær. Den reiste seg i hele sin høyde og stirret nysgjerrig  på meg, men den luntet avsted etterhvert. Da oppdagen jeg elg nummer to, på andre siden av meg. Den løp fort over hogstfeltet og ble borte, så den fikk jeg ikke bilde av. Jeg snudde kloklig og gikk samme vei tilbake. Man leker ikke med ville elger, og nå skal de ha fred for meg. At de oppsøker meg når jeg er ute og går, det kan jeg ikke noe for, men dyr er dyr og mennesker er mennesker.

#natur #foto #blogg #friluftsliv

Skogens hemmeligheter.


Det ble en kort skogstur i dag, men det var spennende å lete etter skogens hemmeligheter. Ikke lett å se denne rådyrbukken! De nye hornene har så vidt begynt å vokse ut.


Jeg zoomet inn så godt jeg kunne, og den sto helt stille inne mellom kvist og kvast.


Skogen holder godt på sine hemmeligheter. I går var det en trolsk stemning der inne. Jeg gikk og lette etter ugla, men den var ikke å se denne gangen. Kvister lignet fugler og kvister var kunstverk. Et uthulet troll møtte jeg også. Men jeg jaget opp en rar fugl. Hva i all verden var dette? Den var stor som en gjøk, men gjøk var det ikke!  Ser du den der den sitter på furugreina? Jeg mistenker at det er en nattravn etter hvordan den oppførte seg. Den satt i mosen da jeg kom, og flakset bare et lite stykke før den lydløst satte seg på denne furugreina. Jeg fikk kun et bilde som ble klart. Skikkelig spennende å snike seg inn for å se etter skogens hemmeligheter. Har du hørt natteravnen noen gang? Den lyden er magisk. Vi hører den ofte i kvelden når vi sitter på terrassen i sommernatten. Men om denne fulgen er en natterravn, det vet jeg ikke.

I dag fikk jeg svar fra en ornitolog. Det var virkelig en natteravn! Stilig!
Vil du høre natteravnen kan du titte inn HER!

#blogg #foto #natur #friluftsliv

Hagen.


I vår hage blomstrer det nå så vakkert.


Jeg vet slett ikke hva alt heter, men det gjør ikke noe.


Det har vært hauger av de vakre blå perleblomstene, men nå synger de på siste verset, som tulipanene.


Magnoliaen er på sitt beste, men brått er det hele over for den også.


Dette er gårsdagens solnedgang. Vi satt ute lenge, for det var så fint. Kvelden hadde en forsmak på sommer! Jeg koser meg i hagen. Den er aldri så vakker som på denne tiden av året, synes jeg. I dag er det grått igjen, så gjett om jeg er glad vi koste oss ute i flere timer i sola i går.
 

#foto #hage #blogg #blomster #natur #hobby

Henger med hodet.


Vi venter på mer varme, mer lys, mer farger og mer liv. Alt ligger der og venter til sola titter innom igjen.


Her er det vått om dagen og noen av endene har byttet reirplass. Den første de lagde ligger jo under vann nå. Jammen godt det er tidlig enda!


Selv om blomstene henger med hodet i byen om dagen, så er det fint. Men kommer sola, blir det nok liv. Kanskje det blir lysspill i de rustne dyrene også, selv om de neppe løper sin vei av glede.

#foto #blogg #vår

Endelig!


Endelig har magnoliaen min begynt å sprette ut, og endelig kom det litt varme. I dag spådde de regn, men her kom sola. Jeg slapp alt jeg holdt på med her inne og gikk ut. Nå har vi klipt plen, ryddet i blomsterbed, klipt ned en buske og kost oss i et par timer. Med over 20 varmegrader er det sommerfølelse.


Jeg feira det like godt med en is! I går spiste jeg ikke en eneste en, så hvorfor ikke ta det igjen på 18.mai!


Men rett skal være rett. Nå er klokka to, og det skyer til mer og mer. Kanskje det blir regn i ettermiddag? I så fall har jeg kost meg mye i det fine været, og det er jeg glad for at jeg kunne i dag.


Nå er festdagen over for denne gang, og 17.maipiken skal tilbake på hylla. Kakene er nesten spist og nå er det jammen tomt for is også!!! Men vi hadde en herlig feiring, og da er alt så bra. Håper du også koste deg masse. Gårsdagens vær var grått her hos oss med 10 til 13 pluss, litt yr på morgenen, men mest oppholdsvær. Været kan vi ikke gjøre noe med, det blir som det blir. I dag er det sommer for en liten stund!

#blogg #foto #blomster #magnolia

Snart festdag!


Ja, i dag er det 16.mai. Forberedelsene er i gang i hele landet og mange barnhager har fest! Forventningfulle barn pynter seg, men det er snø i luften! Jeg får barnehagebarnetoget forbi her ned på veien om noen timer, og det skal vi heie på.


Her hjemme har jeg tatt fram flagg og sløyfer. Stykingen er unnagjort og noen figurer har tittet fram også. 17. mai går så fort unna og jeg vil kose meg mest mulig. I ettermiddag skal jeg bake er rullekake og kle den med marsipan, og så er det klart. Gleder meg allerede.


Hurra for morgendagen!

#blogg #17.mai #foto

Variasjon!


Svarthvittfoto kan jammen være spennende det også.


Ser du grønnskjæret i løvet og det hjertet? Nesten svart og hvitt, men hjertet er helt ekte! Om jeg går til siden forsvinner det, men i rett vinkel ser man det lett.


Jeg får lyst til å gå inn i bildet å se hva som møter meg om jeg følger stien.


Svarthvitt kan være ganske magisk det også.


Men du verden så godt det er med farger også!

#blogg #foto #svarthvitt