To.


I dag er tema hos Frodith TO! Jeg valgte dette bildet!To som nærmer seg hverandre, blir ett!  Men det blir alltid et arr mellom to deler. To deler kan limes sammen. Skjøten vil bli nesten usynlig. Men arret minner om at man ikke kan ta alt som en selvfølge.Sårkanten i mellom hjertedelene, er ikke så sterk som man tror, om man ikke holder om hverandre.


Nå vet dere vel at jeg har bursdag i dag, etter det nydelige innlegget hos Frodith!!!!  Jeg har bakt en sjokoladekake til i morgen, for da kommer slekta! Så svingte jeg sammen muffins. De er nydelige med multer i midten. Jeg serverte en med vaniljesaus, sjokolade og mandelflarn til naboen, som kom med blomster til meg. Det var bare vi TO og vi koste oss med prat og kaffe. To farger var det på blomstene jeg kjøpte selv også. Primula er vår! Tror neppe jeg klarer å oppbevare dem til de kan plantes ut, men jeg skal da forsøke. Så her nyter jeg dagen og håper dere også har det fint. Kaker er lov på fødselsdagen, nemlig!

Frustrert!

Nå er jeg så irritert at det koker. Jeg går snart tilbake til skrivemaskin, brevpost og frimerker. Jeg nesten hater den digitale verden, når ting ikke fungerer.De siste ukene har jeg slitt meg gjennom virus, dårlig service, avslag og tull. I dag skulle jeg være flink å innstallere Microsoft Office d,a for å hjelpe på problemene, men problemer ble det da også. Ordlista vil bare være på tysk? Ikke mulig å bytte til norsk. At det går an. Jeg bruker så mye tid på dette at jeg blir helt stiv i nakken og så irritert at jeg koker over her! Dette går på helsa løs snart?  Hadde ikke dataen vært så dyr hadde den snart gått rett ut av vinduet. Hva gjør dere for å løse problemer? Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!

Loooooooooooooooove!

Dagens utfordring hos Frodith er kjærlighet.

Kjærlighet er så mangt. Jeg har stor kjærlighet til alle mine,men også til naturen, solens gang og vakre blomster.

Kjærlighet er som et vakkert perlekjede. Hele livet fylles kjedet opp med nye perler, noen mer funklende enn andre. Ekte eller uekte, falske, dyrebare,skinnende, billige eller såpeglatte?For hver perle vi finner, blir kjedet lengre. Kjærligeten vokser jo mer den deles. Hva slags perle er jeg, og hvem er du? Er det noen som vil ha oss på sitt livsperlekjede?

Syng en blå salme….

Frodiths foto-challenge dag 6 er BLÅTT. Det fikk meg til å tenke på denne vakre sangen skrevet av Erik Bye.

EN BLÅ SALME
Musikk: Henning Sommerro / Tekst: Erik Bye

Jeg synger meg en blå, blå salme
når dagen svinger hatten til farvel
og ror med sakte åretak mot strender
dit alle dager ror når det blir kveld.
Da søker jeg min hvile
ved treets trygge rot
mens sankthansormer gløder grønt
i gresset ved min fot.
Da synger jeg min salme.

Da synger jeg min salme.
Jeg synger meg en blå, blå salme
og takker for all grøde som ble min.
For lyse døgn, for barneskritt i tunet
og dine gode kjærtegn mot mitt kinn.
Men òg for våkenetter
som aldri unte ro
men gav min dag et dunkelt drag jeg aldri helt forsto.

Jeg synger meg en blå, blå salme
til deg, du Hånd som sanker og som sår
og senker deg med signing over jorden
med legedom for alle våre sår.
Som byr oss rette ryggen
stå opp og gå i strid.
med løftet hode skal hver sjel
gå inn i Herrens tid.
Så synger vi vår salme.

Kombinere trim og foto.

Jeg klarer ikke beskrive dagens solnedgang hverken med ord eller bilder. Den måtte oppleves. Hele himmelen lyste her hos oss, fra sør til nord og de andre himmelretnigene med. Utrolig fint.

Går det å kombinerer trim og foto? Ja, jeg føler at jeg klarte det. Jeg brukte ti minutter lenger tid på turen, men det var det jammen verdt. Jeg fikk trim, opplevelsen og foto på minnebrikka. Tre ting på en gang ble det. Rene kinderegget. Det er ikke hver dag himmelen farges på denne måten, og det er slett ikke hver gang jeg kommer meg ut og får fotografert det hele heller. Nå er det mørkt der ute, så ha en fin kveld!

Snødamer og menn!

Dagens utfordring hos Frodiths foto-chalenge er VINTER! Her er snøen borte igjen, men jeg rakk da å lage både snømenn og kvinner før den smeltet!  Det er godt å bli litt som barn igjen når snøen endelig daler ned over våre områder.

Men de behøver ikke være så store som da jeg var liten. Disse her er ikke mer en halvmeteren høye, og det er nok til å glede meg for en stund. Nå er de borte for lengst i regn og tåke, men jeg har bilder av dem, så de er ikke glemt!

 Vi hadde vinterfølelse et par dager, og da jeg gikk en tur, fikk jeg bilder av hestene som trente på jordet. Rene julekortet.


Jeg lagde engler i snøen også. Hva gjør du når det er snø?

Mitt fjerde forsøk…

Mitt fjerde forsøk i Frodiths utfordring er HIMMEL! På bildet nederst til venstre, føler jeg at jeg klarte å ta hele himlen i min famn. Jeg liker å fotografere soloppganger og -nedganger. Aldri er det likt.

Jeg liker også at det er litt skyer på himmelen, for det gir mer spill både på dagtid og kveld. Håper du liker mine bilder. I morgen er ordet vinter, tror jeg. Det kan jo bli spennende. Her er all snø borte igjen, så jeg får lete i mine gjemmer.

Hvilken alder?

Alt har sin alder, men hvilken? Skulpturer er laget i en viss alder. Den de har skulpturert  blir  i dette materialet aldri yngre eller eldre, men skulpturen blir eldre. Disse fant jeg i Sverige for noen år siden. Liker den kjettingen oppe til venstre, den eldes med verdighet!

I vårt land finne du dette. Gamle vegger, som man ikke kan aldersbestemme. Jeg liker det grå uttrykket. Her er det også skulpturer i alle aldre.Tror det er fra Hardangerområdet?


Med det samme jeg er i gang, kan jeg jo ta med noen bilder fra Danmark også .Damen nede til venstre er i “satt” alder som det heter. Hun vil bli eldre og eldre, selv om hun er en skulptur. Hun er skåret ut av et tre som en gang sto der, og røttene sitter fortsatt i jorda. Flaska oppe til høyre fant jeg godt trykt ned i gressbakken. Der hadde den vært lenge, men hvilken alder den har, aner jeg ikke. Jeg tok den med hjem, og nå står den i kjøkkenhylle med en lite lys i flaskehalsen. Jeg tar ofte sånne bilder som det dere får se her. Det inspirer meg til å lage mitt eget.

Speil meg her og der!


Frodith sa speiling i dag. Ja da, jeg speiler meg gjerne i mc-hjelmen til en eller annen, akkurat som naturen speiler seg i vann. Jeg speiler meg i speil, overalt, men mest på badet. Til og med speilegg speiler jeg!!!!


Om man følger godt med er det speil på de rareste steder.

Jippi!

Femten dager med oppfinnsomhet og bilder, hvem kan motstå det. Frodith spør om vi vil være med og første bilde er GLEDE! Frodith finner du HER! Hun er en superduper blogger med massevis av kreative ideer, krumspring, aktiviteter og sprell! Kan anbefales den bloggen der!!!

Mitt første bilde blir dette:

Det finnes ikke noe mer spennende enn å ha en sommerfugl i hånden. Jeg har opplevd det ute i naturen, men disse bildene er fra Jesperhus i Danmark. Så mye vakkert man kunne glede seg over i det rommet med alle de vakre sommerfuglene.

Mitt andre bilde om glede er dette:

Jeg liker Magnolia. I fjor plantet vi et sånt tre i hagen. Nå gleder jeg meg stor til å se om det har overlevd  vinteren. Kan det lille treet gi meg glede med en bitteliten blomst tro? Godt å ha noe å glede seg til. I dag er jeg glad for å ha dataen min tilbake fra reparasjon. Litt av en uke. Først falt internett ut i vårt område i tre dager, og så hadde jeg fått spam. Jeg fikk ikke sendt mailer en gang. Etter en del surr på service, er heldigvis alt greit igjen. Jeg måtte tømme hele pc`n og begynne helt på nytt med blanke ark. Ikke et program, bilder eller en tekst var igjen. Programmene fikset de for meg for det meste. Bilder og diverse har jeg på mine eksterne bokser, så det  var bare å lete fram det jeg vil ha her. Samtidig fant jeg disse bildene til å vise fram til dere.Så er vi i gang, første del levert og i morgen er det Speiling. Jeg leter allerede i mappene her. Noe har jeg vel liggende om det et eller annet sted?