Flere hestehov!


Jeg gir meg ikke enda med hestehoven. De er så vakre nå i den gryende vår!


I går ettermiddag gikk jeg meg en liten tur og det var hestehov overalt. Da kan man leke litt. Jeg fant en gammel skje og en bit kjetting som fikk pyntet seg.


Men se den rustne skruen her da, den ligner jo en blomst!


Det ble mange bilder og jeg koste meg. Herlighet så godt det er når forkjølelsen slipper og kreftene vender tilbake. Ikke helt fin enda, men mye bedre.

#foto #vår #blomster #blogg #hverdag #natur #friluftsliv

Kaiebad!


“God morgen! Har du sett hvordan endene bader? Jeg må jammen vise dem hvordan det skal gjøres!”


“Det nytter ikke å bare dyppe nebbet herr And. Her skal det bades!”


“Nei, nei, fru And, ikke sånn. Se på meg, jeg har til og med fått punkersveis!”


“Ørene dere, ørene må holdes rene!”

“Se her, jeg er ren til og med under vingene. Ingen svettelukt her!”


“For en herlig start på dagen. Først et godt bad og så mat! Sånn er det å være kaie!”

#foto #natur #friluftsliv #blogg #vann

Middagsglede.


I dag ble jeg fristet til å forske litt samme med Lady August. Hun mener visst at vi må ha balanse i surhetsgraden i kroppen. Sitroner er visst tingen. Som sagt så gjort. Jeg la i vann byggryn i halvparten vann og halvparten sitronsaft.


Etter et par timer tok jeg opp byggrynene av sitronvannet og dyttet dem godt ned i en oppdelt sitron.Ned i et glass med lokk der det fikk stå og kose seg og trekke til seg enda mer sitron til i ettermiddag.


Noe så godt. Middagen ble stekte laksestrimler med grønnsaker og paste, og over det hele drysset jeg et godt lag med “sitronbygg”! Jeg kjøpte stemorsblomster i dag og noen av dem måtte jeg ha til pynt. Jeg spiser dem ikke selv om jeg kan. De smaker ikke stort, men det er pent!


Dessert? Ja, selvfølgelig. Her ble det lagvis yoghurt, vaniljesaus, aprikossyltetøy og resten av byggrynene med sitronsmak. Med litt pynt av kakekrymmel ble det pent å se på også. Om det smakte? Nydelig. Om det blir fin ph av det? Aner ikke. Stikk innom Ladyen for hun forsker videre og bredere enn meg. Du finner henne her:Lady August

#mat #foto #blogg #middag #helse

Tranedansen.

Stedet der vi sto og så på tranene i påsken heter Tranedansen og tranene de danset! Utrolig morsomt å se på. På Horborgasjøen samles tranene for å spise seg opp før de flyr videre nordover til både Norge og Sverige.

video:mvi6058

Jeg filmet litt for å få lyden av dem i morgenlyset. Aner ikke om dette ble riktig, for jeg har aldri lagt inn filmsnutter før? Ikke er jeg noe flink til den filmingen heller. Når det blåser, gir det jo ekstra lyd også.

video:mvi6061

Når tusenvis av traner synger blir det flott synes jeg.


Det ble mengder av bilder så jeg ble helt sliten i kamerafingrene. Jeg skal se igjennom flere bilder i dag, og så legger jeg ut litt til fra samme sted etter hvert.

#foto #video #blogg #friluftsliv #tranedansen

Opplevelse!


Selv om formen ikke har vært som den skal i påsken, så har jeg hatt fine opplevelser. Biltur passer fint når man ikke orker å gå langt. Jeg hadde liksom ikke nok pust i de dumme lungene. Influensa er ikke gøy, men det gikk fint bare feberen gikk over.


Det ble en fin tur rundt Väneren og til Hornborgasjøen i Sverige. Med over 10000 traner på en gang blir det liv!


Det ble veldig mange bilder i solskinnet, så jeg må sortere en del. Jeg viser fram mer i morgen, om det er greit. Akkurat nå trenger jeg en god hvil og en kopp kaffe. Ha en fin kveld.

#foto #blogg #natur #friluftsliv #reise

Påskeferie.

Ja da, jeg vet jeg har vist dere mange bilder av hestehov i det siste, men det er nå den blomsten det er flest av her for tiden. Den er da så fin og gul som påskesola!

Jeg forsøkte å gå en tur i kvelden i går, men det ble ikke langt. Kroppen orket rett og slett ikke å anstrenge seg, for da ble det bare hosting. Ikke noe å gjøre med, er man forkjølet, så er man. Jeg stoppet heller og tok noen bilder av en hestehov jeg fant.


Sola var på vei ned og svarttrosten sang sin sørgmodige vise inne på skogen. Nå er det påskefri og da senker roen seg over oss alle. Om ikke sola skinner hele tiden i ferien, så kan vi nyte dagene likevel tenker jeg.God påske. Her blir det datafri i noen dager!

#foto #blogg #vår #blomster

Mot mer vår!


Vi nærmer oss fullmåne igjen, og det gir så fint lys i kvelden. Fargespillet i skyene i går ga løfter om mer vår kanskje?


I dag blir det en fin dag her hos oss. Men allerede i morgen spår de visst gråvær, og kanskje regn. Det gjelder visst å nyte dagen i dag, og det skal jeg prøve på, selv om formen er helt på bunnen. Nå var det min tur til forkjølelse, feber og hoste. Men barnebarnet og mannen i huset er heller ikke i form, så vi spiller spill, tegner og ser filmer, spiser litt gotteri og nyter dagene likevel. Ha en fin dag.

Litt hestehovstudie.


Når det begynner å bli mange hestehov både her og der, da plukker jeg med meg noen inn. Det er gøy å se litt ekstra på den. Tenk at midt inne i den bustehodeblomsten så spretter det ut de vakreste gule blomster med støvbærere, og de ligner jammen påskeliljene.


Med litt vann kan jeg gjenskape et regnskur inne!


Når vanndråpene deiser ned over blomstene ute i naturen kan det kanskje være brutalt for blomstene.


Når du plukker hestehov, så husk å se litt ekstra etter i midten av blomsten.


Jeg er sikker på at du blir like imponert som meg.

#foto #blogg #friluftsliv #natur #blomster #vår

Vårrengjøring.


TANTE TØ

Her kommer tante Tø.

Hun rydder vekk både is og snø.

Strevsomt hun har det når våren kommer,

jobber iherdig mot sol og sommer.

Tante snufser og hoster,

vasker omkring seg,

rydder og koster.

Støvet rundt henne danser,

der hun fører sine vårlige lanser.

Brun og skitten er hennes drakt,

men våren lokker hun frem med all sin prakt.

Etterpå kan tante Tø hvile

og i søvnen kan hun smile.

Hun smiler til våren,

til solen og varmen.

På grunn av henne

må vinteren pakke sammen.

#kunst #foto #blogg #vår #tegning

Blåveisen er her.


I går brettet de blå kronbladene seg ut i sola. Noe så vakkert. Jeg er så heldig å ha blåveis i hagen, så jeg han følge med fra den minste knopp til de folder seg ut. Nei, vi kan ikke gå i skogen hente røtter. Men det finnes mange forskjellige blåveis å få kjøpt i hagesentrene. Jeg har fått mine planter fra svigermors hage. Hun fikk dem igjen fra sin svigermors hage, så dette er arvede plantematerialer. Jeg fikk en plante for over tretti år siden, og den har sådd mange frø som maurene har gjemt. Plutselig dukker det oppe blåveisplanter både her og der. Akkurat nå har jeg ikke så mange planter, for etter litt omlegning av hagen for noen år siden, døde en del av de gamle plantene. Men de nye vokser til, blomstrer og setter frø. I svigerforeldrenes hage er det blått om våren og det er så vakkert. De startet med en plante for over seksti år siden, og nå er det mengder av dem både i hagen og innover i skogen ved siden av. Nå gleder jeg meg til å gå til mine barndoms blåveissteder snart og lete etter hvit blåveis. Jeg vet hvor de vokser, så det er alltid en glede å krype under tunge grangreiner i gammelskogen, legge seg på kne i skogbunnene og fotografere.
 

#foto #blogg #vår #blomster