Middagsglede.


I dag ble jeg fristet til å forske litt samme med Lady August. Hun mener visst at vi må ha balanse i surhetsgraden i kroppen. Sitroner er visst tingen. Som sagt så gjort. Jeg la i vann byggryn i halvparten vann og halvparten sitronsaft.


Etter et par timer tok jeg opp byggrynene av sitronvannet og dyttet dem godt ned i en oppdelt sitron.Ned i et glass med lokk der det fikk stå og kose seg og trekke til seg enda mer sitron til i ettermiddag.


Noe så godt. Middagen ble stekte laksestrimler med grønnsaker og paste, og over det hele drysset jeg et godt lag med “sitronbygg”! Jeg kjøpte stemorsblomster i dag og noen av dem måtte jeg ha til pynt. Jeg spiser dem ikke selv om jeg kan. De smaker ikke stort, men det er pent!


Dessert? Ja, selvfølgelig. Her ble det lagvis yoghurt, vaniljesaus, aprikossyltetøy og resten av byggrynene med sitronsmak. Med litt pynt av kakekrymmel ble det pent å se på også. Om det smakte? Nydelig. Om det blir fin ph av det? Aner ikke. Stikk innom Ladyen for hun forsker videre og bredere enn meg. Du finner henne her:Lady August

#mat #foto #blogg #middag #helse
34 kommentarer
    1. Hm, spennende. Og det hørtes jo litt godt ut å la byggrynene trekke til seg til sitronvann også. Kanskje jeg skal prøve det. Jeg har prøvd den maisgrøten med byggryn og vaniljekesam, men må nok prøve igjen uten banan. Det ble litt kvalmende synes jeg så her må jeg bytte ut frukten. Kanskje jeg heller skal strø noen bær over når grøten skal spises! Og byggrynene tror jeg også jeg vil bløte litt opp først, for de var litt harde, men litt tyggemotstand er godt også. Maten din så utrolig delikat og fristende ut med blomsterpynten 🙂

    2. Hm, her må man prøve snart altså. Jeg må jo prøve noe av det her snart jeg også…om jeg bare gadd :-DJeg er LITT for lat når det gjelder mat, så lenge jeg kan slippe 😀 Men det så godt ut da 🙂

    3. Du verden 🙂 Ja vi har nå lært noe av vår yngste sønn,, begge våre to sønner er blitt eminente på kjøkkenet. Og vi bruker mye retter med rotgrønnsaker stekt i ovn.. og blant annet søtpoteter. Og det han lærte oss var å presse en eller to lime over søtpotetene.. herlig 🙂

    4. Det så jo bare helt herlig ut!! Det gjør seg med blomster på maten..da ser den jo så nydelig ut!! Byggryn er noe jeg aldri bruker..skulle kanskje ha gjort det..den vanen, den vanen er vond å venne..:-) Flotte bilder også!

    5. margarites: Takk! Kosa meg skikkelig og sitronsmaken ble ikke sur heller. Til fisk passet det supert. Desserten fikk både sødme og syrlighet. Jeg prøvde også den grøten, men droppet bananene andre gangen. Hos meg ble det masse friske bær fra frysa, litt stevia som søtning og det var godt.

    6. frodith: Gadd, det lager jo seg selv lille søte. Legg byggrynene i bløt over natten og bland de i hva du vil! Jeg bruker det til yoghurt og til middagen. Du kommer nok i gang en gang du også, hvis ikke får du sette i gang herr Frodith! Klemsikle 🙂

    7. Kan tenke meg det smakte ja..men var jo nesten for pent til å spises..hehe..
      Flotte bilder i innlegga før dette også 🙂
      Ønsker deg ei fin uke videre..og håper formen din snart er på topp igjen 🙂 Klem <3

    8. dedicat: Koselig med litt nytt i mellom også. Søtpoteter har jeg forsøkt meg på i suppe med grønnsaker og kikerter og det var kjempegodt. Ha en fin kveld 🙂

    9. dvergpinschere i mitt hjerte: Kosa meg skikkelig her. Maten kan jo pyntes litt til hverdags også! Byggryn spiste vi ofte i saftsuppe da jeg var liten, men vi brukte det aldri til annet enn det og grøt en sjelden gang. Men så godt det er til for eksempel stekt fisk. Takk for hyggelige ord! 🙂 Ha en fin kveld 🙂

    10. Oh du store min hvor flott, som et kunstverk maten din ! Og det med sitronoppbløting er jo et genialt triks jeg aldri hadde kommet på men såklart skal det prøves 😀 Så nydelig med blomster oppå maten også <3 Jeg skal prøve å legge de byggrynene i sitron for man må nesten ha noe syrlig i den grøten også for å få rett smak. Tusen takk for linking <3 Du foresten er det ikke ringblomst man kan bruke i mat? Mener jeg leste det her hos deg en gang? Jeg skal jo plante litt snart og da må jeg vite hva jeg skal plante 😀 Ha en nydelig kveld du kreative flotte venn <3 good klæm 🙂

    11. det sies att en spiser med øynene også,og din tallerken var til å bli sulten av ) skikkelig herlig,og nå skal eg ta og putte litt sitron i vann så eg har til frokost i morgen

    12. ladyaugust: Tusen takk! 🙂 Sitron gir fin ekstrasmak og balanse til mange matretter det! Det var nydelig i desserten også. Ringblomster og blomkarse, rødkløver og stemor er koselige spiselige pynteplanter. Der blir noe helt annet med matpynt selv om det ikke akkurat smaker all verden. Ringroser og karse har masse smak da! Det finnes mye om det spiselige på nett. I dag var det et naturprogram på nrk 1 og der brukte de skvallerkål, marikåpe, geiterams, brennesle og rognebærblader i maten.Skikkelig gøy.. Programmet kan ses gratis på nett. Kos deg i kvelden. Klemmer fra meg 🙂

    13. Dette er vel det man trygt kan kalle vakker mat!! Den så veldig god ut. Selv om jeg fikk vann i munnen med èn gang sitron ble lest. Fordi det er så surt, men vet jo hvor godt sitrus er sammen med fisk 🙂

    14. Nå lærte jeg masse nytt 😀 Tusen takk <3 Det programmet må jeg jo såklart se. Jeg synes det er så spennende med mat man kan dyrke selv, men nå har ikke jeg særlig grønne fingre men noe må jeg jo plante 😀 Tusen takk og ha det så fint <3

    15. ladyaugust: Ja, vi lærer visst noe hele tiden. Jeg hadde aldri tenkt på at jeg kunne spise de nye skuddene på geiteramsen som asparges? Kult! Ha en vakker dag. Klem fra meg 🙂

    16. annebe: Hei på deg, der var det jammen en kommentar jeg ikke hadde sett! Det ble mye å ta igjen fra helga og dermed så jeg ikke denne. Takk for at du sa i fra og tusen takk for fine ord. Middagen var nydelig og jeg spiste opp alt selv om det var pyntet og pent! Formen er mye bedre, men helt frisk er jeg ikke enda. Hoster ikke så mye lenger, men det tar visst tid å få tilbake kreftene. Ha en vakker dag og klem fra meg 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg