Kattespor


Det var mange utrolig artige spor i snøen, før den forsvant.


Litt kvist og kvast hadde falt ned i sporene etter hesten, og det så da ut som et katthode? Hallo Kitty!


Jeg måtte leke litt jeg da. Først tegnet jeg litt med fingrene, og så pyntet jeg med tyttebærblader. Stilig! Hvorfor sporene etter hestene er så rare? De har på vintersko om dagen.

#kunst #katt #foto #blogg #vinter

Blåmandag.


Dagen i dag heter visst det, blåmandag. Men det er vel ikke mange som følger disse merkedagene lenger? I går var det fastelaven, i dag blåmandag og så kommer fetetirsdag og askeonsdag. Blå kan jo denne dagen være, men jeg spiser maten min som vanlig. I gamle dager skulle de være sparsomme med maten i dag og skikkelig dundre til med fete saker i morgen, for så å gå inn i fasten mot påske.


Snøen kom og gikk her i helga, men det var vårlig i skogen.


Noen steder lå snøen ganske fint og jeg måtte lage meg en liten snømann før det smeltet. For i dag regner det som bare den her, så vinteren varer ikke. Nå banker våren på døra.


Om du ser godt etter på de nederste bildet her, så der du en blåveisknopp mellom vanndråpene. Herlig for snart er det mars!

#foto #blogg #natur #vår

Hokus og pokus!

“Hokus og pokus, hei filliokus, trollet i esken, sover du? Kom skal vi trolle, kaffe og bolle, hei filliokus kom fram! “Ja, i dag er det fastelaven og her ble det boller allerede i går kveld. Det smakte herlig. Men det er mange igjen til i dag også!


Koselig med fastelavensris fra Saniteten. Herlige farger i den gryende vår. Vil du har mer farger og fest, så går du inn og gleder deg over karnevalet hos Frodith. Du finner det HER!

#fastelaven #karneval #blogg #foto #helg

Hjemmelaga!

Noen ganger har jeg lyst på noe godt, men jeg har ikke tid til å lage noe som tar tid. Da tar jeg en snarvei.


Jeg hadde en pakke med ferdig kransekakemasse i kjøleskapet. Den ble delt i fine skiver, lagt pent ut på et stekebrett og stekt ved 180 grader i ca. 8 minutter. Med en gang de kom ut av ovnen la jeg en bit Dronning kokesjokolade på hver kjeks. Det smeltet fort, så jeg kunne smøre det ut med en kniv.


Vi spiste mange av dem før sjokoladen hadde stivnet. Men disse kjeksene er koselige å ta med seg til en venn, pakke i tursekken, eller bare ta en og en til kopp kaffen. Hjemmelaga ble det da? Nå ligger resten pent og venter i en plastpose. Jeg skal servere dem sammen med fastelavensboller til helga!

#foto #hobby #helg #kake #blogg

Snø!


Jeg vet ikke hvem som var lykkeligst i dag tidlig, naboungene eller skjære? Det hadde kommet nesten ti centimeter nysnø! Litt for mørkt til å fotografere var det, men du skulle sett den fuglen koste seg. Jeg oppdaget det litt sent også, ikke snøen da, men skjæra. Den dukket med hele hodet under i snøen, den klødde seg mellom tærne og viftet med halen i snøen. Gjett om den følte seg ren og fin etterpå!


Kong Vinter hadde hengt opp alle kantene på kappen sin til tørk og lufting. Veiene var nesten ufremkommelige, men pent var det.


Utrolig fint, men det var før sola kom og begynte å smelte det ned igjen.


En vakker morgen ble det og siden i dag har sola skint og fuglene har sunget. Nå har snøen smeltet fra tak og veien, men enda ligger det hvitt på gresset.Så fikk vi litt vinter da og det var koselig.

#foto #blogg #vinter #snø #hverdag

Glade dager!


Herlig med en båltur igjen. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen, man må ikke gå milevis for å kose seg. Her er vi ikke langt fra der vi bor, men for en fin plass. I sekken hadde vi med formiddagsmaten og det var så enkelt som brødskiver, ketsjup, gul ost og eple, pluss vann! Barnebarnet har vinterfeire og bestemte nistematen. Vi hadde det fint i den gryende vår, selv om sola ikke skinte.


Kjempeglatt i noen av stiene, men det er gikk fint om man gikk på kanten. Mange steder var all is smeltet også.Det ble litt spikking av pinner og steking av brødskiver over bålet. Ingenting smaker så godt som det.


I dag er det sol i skylaget og det var en vakker morgen over hogstfeltet. Hva denne dagen bringer, vet jeg ikke enda. Litt mer matlaging og masse hygge tenker jeg. Vafler, lapskaus og rundstykker står på planen. Rart som de barnebarna vokser. Han som er her nå, rager jo høyt over meg og hjelper meg med datatrubbel og underviser bestemora i både Excell og Powerpoint. Jeg føler meg heldig som kan ta fri noen dager sammen med han. Det blir glade dager av å omgås ungdom synes jeg.

#foto #hverdag #vår #bål #blogg

Frydefullt!


Utpå dagen i går kom sola! Jeg bare måtte gå ned til sjøen. Det var så frydefullt herlig. Sola varmet så jeg måtte til slutt knytte anorakken rundt livet. Panne bånd og vanter kunne jeg putte i lommene.


Is overalt enda, men det var så fint lys i det.


På formiddagen fulgte jeg lyset over skogen. Litt etter litt kom naturen fram fra tåkehavet.


Det tok tid innen sola kom fram, og egentlig lå den der å gjemte seg bak et tynt slør av tåke hele tiden etterpå. Skikkelig solskinn fikk ikke vi.Men bare det å få lyset, var så herlig. I dag er det tåke igjen her hos oss, men kanskje det er håp for denne dagen også? Ikke vet jeg, men snart må da dette sure været gi seg, tenker jeg.


Mens jeg venter på sola i dag får jeg kose meg med vårlige pynt på terrassen. Man blir jo i godt humør av fargerike blomster.


Ønsker dere alle en fin ny uke!

#foto #hverdag #vår #blogg #blomster

Fant våren!


Når ikke ting blir som man har tenkt, kan det være lurt å finne på noe som muntrer opp litt. Her ble det blomster og pynt til terrassen før helga.Gåsunger, primula, minipåskelilje og fjærkledde kvister. Fastelavensris! Det er bare en uke til fastelaven, så jeg kjøpte det med meg.

Litt tidlig med påskekaniner? Ikke for meg. Kaniner er vår det. Jeg kjøpte min figur på Mester Grønn. ( Nei, jeg er ikke sponset!) Kaninene var skinnende i sølv, men det passet ikke meg helt. Det var fram med malekosten. Jeg blandet litt sort i hvit akryllmaling og malte lett over. Noe av sølvet skinner igjennom, men det synes jeg ble fint. To gamle telysglass fikk også en runde med maling. Nei, ikke utenpå dem, men inni! Så tok jeg enden av penselen og tegnet sirkler og streker i den våte malingen. Det ser nesten ut som et skogsbilde når stearinlysene er tent. De varer ikke så lenge når de er malt inni, for ofte må de jo vaskes for sot og stearin. Men da setter jeg dem i varmt vann, vasker dem rene for maling, og maler dem kanskje i en annen farge neste gang. 

Det ble så koselig på terrassebordet foran vinduet mitt.

I kvelden lyser det så fint der ute. Kvistdamen har fått gåsunger i håret og bukken fikk selskap av blomster. Alpefiolen er kunstig om dere lurer på det! Om de friske blomstene klarer seg i kulda? Ikke hvert år går det like fint, men som regel klarer de seg og strutter bare sola titter innom. Dette gjorde meg glad i hvert fall.

#foto #høbby #hobbyklubben #vår #male

Det klovner seg til her!

Februar er jo karneval for mange og da er det vel klovnetid også? I hvert fall har Frodith invitert til karneval.Jeg synes alt er som en klovnetid om dagen, men jeg har ikke humor for alle disse sprellene. Sprellene til Frodith liker jeg, men ikke datasprell!  Data hater jeg snart, like mye som jeg elsker det. Nok en gang er min pc hos doktoren. Den kommer nok hjem igjen tom og sliten en dag. Nå er det lånepc igjen. Ikke orker jeg å legge inn nye bilder, så jeg fikk lete litt i arkivet. Der var det jammen mye rart!

Headeren min fra 2013 for eksempel. Slett ikke dum! Solens gang er herlig.


En gang forsøkte jeg å fange sola, men det gikk jo ikke.


For noen år siden hadde vi snø også. Så fint å lage snøkatt.


Jeg prøvde skøytene for noen år tilbake, men jeg hadde glemt det meste.Hjelp, så glatt is er!

Vakkert med vinter.

Dette ble en liten bildekavalkade. Så får jeg håpe at dataen min kommer tilbake til meg snart, og at den slutter å klovne så mye. Nå vil jeg snart ha arbeidro.

#foto #blogg

Inn i tåka!

Selv om tåka har dekket det meste om dagen, så kan man da ta bilder! Gatelyset blir som sola!


Jeg har følt meg som borte i tåka selv om dagen! Uten data er det ikke lett, men nå er jeg tilbake. Nett og annet hang seg opp her, så det var bare å komme seg til service. Alt ble slettet, og jeg fikk tilbake en ganske så tom data. Heldigvis hadde jeg kopiert alt av bilder og tekster, så det er greit. Men ikke et av mine programmen var der. Godt å få hjelp med det verste, og så var det bare å streve seg gjennom koder og opplegg så virusprogram, foto og tekst var på plass igjen. Nei, jeg er ikke klar med alt, men nå fungerer det da i hvertfall her.


Tåke kan være fint det, men her har fuktigheten frosset til is om nettene, så det har ikke vært lett å komme seg avsted på morgenen. I går kom et regn på formiddagen og gjett om det ble skøyteis!


Gatelysene sto der i mørket som lysene på en kake!


Morsomt å ta bilder i tåke, men det er ganske tungt med sånt vær over lengre tid. Vi får håpe det letner mot helga og jeg gleder meg til veier uten is og glatte.

#foto #blogg #tåke