Min tur…

Hurra for meg, jeg har fødselsdag! Skogen kake passer vel til meg. Jeg har plukket inn blåbærlyng, og nå gleder jeg meg til det spirer en gang i februar.

Måtte ha det litt moro også. Jeg skulle stå i stil til dagens kake! Med et filter fikk jeg plutselig blå øyne og rosa hår. Festlig. Nå kommer gjestene  snart, og dette er en av kakene jeg serverer i kveld. Hurra for meg.

Små ting….

Små ting kan sette spor i sjelen. Urørt snø, er som et blankt lerret. Spor skaper spenning. Hvem er ute og går?

Selv den minste kvist kan være et hinder for den som er sliten, men det gjelder å ikke gi seg.

Om man faller, får man sette seg og hvile en stund. Kanskje blir pausen til noe godt. Om man er stille, kan man se og høre det man ikke oppdager når man maser fram uten mål og mening.

Ta deg tid til å tenne lys i vintermørket og gled deg over lyset. Det går mot vår.

På igjen.

Her snør det i dag, og fuglene er glade for litt ekstra mat.

Her ble det ny matkrans  til dem i helga. Jeg legger ned en ring av bjørkekvister som “armering” i en kakeform, som jeg har dekket med plast. Så drysser jeg i solsikkefrø og fuglepeanøtter før jeg heller over smeltet matfett. Delfiafett er også fint å bruke, om man har det i huset. Det må stå kaldt noen timer for å stivne.

Når det har stivnet, er det bare å dra av plasten og knytte på et bånd. Her er julekransen jeg lagde.

Det ble raskt spist opp, så derfor måtte jeg lage en ny til fuglene, for fortsatt er det vinter der ute.

Nå fikk kransen en rutete bånd, for det var pent å se på for meg i slutten av januar, men fuglene bryr seg ikke om hvilken farge det er på båndet, bare de får mat!

Flere dekorasjoner.

Mer blomster? Ja, hvorfor ikke. Vi trenger farger i januar. Jeg kjøpte en ildtopp og klipte av en del blomster. I bunnen av vasen helte jeg litt farget dekorsand, før jeg satte i blomstene og helte på vann. Sanden farget vannet rosa, og det var jo stilig. Her kan man jo også bruke kondittorfarge i vann om man ikke har farget sand. På toppen slapp jeg ned noen gresstrå jeg hadde fra i fjor. Har du ikke det, kan du sette ned noen tynne kvister. Fin dekorasjon ble det, til under femtilappen!

En ny dekorasjon med kunstige roser ble det også. Her drysset jeg vanlig salt ned i vasen. Så tok jeg en våt pensel og malte litt hit og dit på glassveggene. Ved å bevege vasen så saltet rant omkring, fikk jeg fint mønster der vannet var og saltet feste seg. Så brukte jeg en pinsett og satte rosene på plass. Har du ikke en sånn stor pinsett, kan du bruke en helt vanlig pølseklype.

Blomster i januar.

Se, det blomstrer i januar hos meg. Mitt første forsøk med “sugerpastepynt”. Det var morsomt. Men husk at eføy spiser man IKKE. Dette var bare greiner av eføy som skal bli nye planter. De danset så fint over kaken fra vasen i bakgrunnen.

Du som følger meg, vet at jeg lagde et par ostekaker her om dagen, og frøs dem ned. I dag tok jeg dem opp, fjernet plasten og la dem på kakefat. Så lagde jeg en myk sjokoladekrem og helte den over de frosne kakene. Pent? Nei, det spiller ingen rolle hvordan det ble med det. Jeg ringlet litt sjololade hit og dit, og det festet seg fint på kaken med det samme. Så fikk de pynt med bittesmå sukkerhjerter.

Etterpå kjevlet jeg ut sugerpasten og stakk ut blomster. Utrolig gøy å se hva det ble. Noen sukkerperler midt i hver blomst, og så var det klart. Kakene er frosne, så de gikk rett i frysa igjen. Lørdag skal jeg ta opp den største og se hvordan det har blitt. Tåler den sugerpasten å fryse, eller ikke? Håper det. Den minste kaken kan ligge i frysa til en annen gang vi har lyst på noe godt til en kopp kaffe. Herlig med blomster i januar!

Trollunger….

Endelig fant jeg fram trollungene. Jeg fant dem i skogen i høst og la dem i en plastpose på terrassen for oppbevaring. De passet liksom ikke til jul, men i januar er det jo gøy med litt annet. Greinene er mosegrodde og om du ser godt etter, er det to trollunger som ligger der på bordet nå. Jeg pyntet dem med litt eføy for å få fram skogsfargene.

Eføyen skulle klippes ned likevel, for jeg skal sette nye avlegger til våren. Jeg satt en skål med våt oasis i midten på en gammel planke, og danderte det grønne omkring trollungene.

Jeg fikk kjøpt to buketter med billige miniroser i butikken i dag, og da kan man jo leke seg litt.

Jeg likte resultatet. Koselig med litt pynt på bordet på en onsdag også!

Bakedag.

I dag ble det bakedag. Godt å få unna litt i en fei. En herlig sjokoladekake er klar. Den mangler bare å pyntes. Så var det ostekaker. Denne gangen lagde jeg de oppned! Først kledde jeg formene med en plastpose og dyttet plasten ned i formen, før jeg helte i ostekakemassen. Etter at det hadde stått i kjøleskapet til det stivnet, så var det på med kakekrymmel av digistive, pepperkaker, smør og hakkede mandler. Så dro jeg “hele posen” over det hele og satte det i frysa. Pyntes skal de til helga. Men selvfølgelig sørget jeg for å ta av litt til dessert i dag. Her var det ikke plast i bunnen, men rett ned i skålene og resten av kakekrymmelet over. Jeg gleder meg til dessert etterpå! En fyrstekakedeig ble også klar sammen med hakkede mandler, men så manglet jeg eggehviter. Typisk. I morgen får jeg handle inn det som manglet, og så er jeg snart klar til helga. Da blir det storinnrykk av familie til middag, og alle kakene!

 

Utstilling og spørsmål.

I dag fikk jeg æren, sammen med mange andre, å være med i Frodiths galleri! Vi har deltatt i hennes utfordring Vinterland med bilder av vinterklær, frost, isdans,snø,vintermoro, vinterlandskap og stevsom vinter. Utrolig gøy. Vil du se hvem som fikk henge til utstilling i galleriet, så titter du innom HER!

Det er søndag og her skinner sola over et kaldt landskap med litt snø. Utrolig vakkert å se på, så Vinterlandet er på plass enda. Tulipanene mine fra forrige uke synger på siste verset og jeg vurdere å slutte å blogge her på blogg.no.  Lurer på om dere vil følge meg over til en annen blogg? Ja, vi får se, men jeg liker ikke dette nye så godt jeg.

Stille måned, januar.

Det føles i hvertfall veldig stille etter jul og nyttår. Ikke så mye skjer i januar, hverken hos meg eller på bloggen. Ikke mange titter innom hverken hjemme eller her. Stille. Ute har det blitt litt vinterlig med et hvitt, tynt dekke. Nydelige soloppgang hadde vi i dag. Det var vakkert å se på.

Jeg har ikke vært i form de siste dagene, så jeg har ikke gått på ski, ikke vært ute og akt og ikke gått lange fototurer i kulda. Men sånn det og sånn er januar. Stille. Mat må vi ha, og alle kan vel gjette hva vi spiste til middag i går. Det var veldig godt på en kald vinterdag.

Her skinner sola fra skyfri himmel og det gjør mye at vi får masse lys om dagen. Fuglene robber alt jeg har hengt ut av mat, så der må jeg nok lage mer. Jeg har prøvebakt litt de siste dagene. Det er koselig å prøve nye oppskrifter. Dette er en marengskrans som jeg har pyntet litt. Snart kommer våren med farger og liv. Jeg gleder meg. Men først er det helg. Kos dere alle sammen i januar, den stille måneden.

Strevsom vinter, Frodiths utfordring, Vinterland

Vi synes kanskje vinteren er strevsom, men se på denne skjæra da. Hun trengte å vaske tærne, men det var ikke lett når det ikke er vann noe sted. Bare is og snø. Det ble strevsomt for henne å ta et snøbad. Først vasket hun halen, så det venstre benet og så det høyre. Så mye strev og så kaldt, men det er viktig for fugler også å holde seg rene. Dette får vi mitt innlegg i Frodiths utfordring Vinterland. Nå har jeg vært igjennom vinterklær, frost, isdans,  snø,  vintermoro og strevsom vinter.

Snart blir det utstilling i Galleri Frodith. Se mulige deltakere HER!