Blomster i januar.

Se, det blomstrer i januar hos meg. Mitt første forsøk med “sugerpastepynt”. Det var morsomt. Men husk at eføy spiser man IKKE. Dette var bare greiner av eføy som skal bli nye planter. De danset så fint over kaken fra vasen i bakgrunnen.

Du som følger meg, vet at jeg lagde et par ostekaker her om dagen, og frøs dem ned. I dag tok jeg dem opp, fjernet plasten og la dem på kakefat. Så lagde jeg en myk sjokoladekrem og helte den over de frosne kakene. Pent? Nei, det spiller ingen rolle hvordan det ble med det. Jeg ringlet litt sjololade hit og dit, og det festet seg fint på kaken med det samme. Så fikk de pynt med bittesmå sukkerhjerter.

Etterpå kjevlet jeg ut sugerpasten og stakk ut blomster. Utrolig gøy å se hva det ble. Noen sukkerperler midt i hver blomst, og så var det klart. Kakene er frosne, så de gikk rett i frysa igjen. Lørdag skal jeg ta opp den største og se hvordan det har blitt. Tåler den sugerpasten å fryse, eller ikke? Håper det. Den minste kaken kan ligge i frysa til en annen gang vi har lyst på noe godt til en kopp kaffe. Herlig med blomster i januar!

22 kommentarer
    1. Så originalt og vakkert! 😀 Da jeg så innlegget ditt på forsida, “visste” jeg at det var deg FØR jeg så bloggnavnet! Du har et særpreg i alt du gjør – enten det dreier seg om tegninger, skulpturer, hjemmesydde klær eller kaker Mange går på kurs og lager flotte, “perfekte” kaker, men de mangler ofte det personlige særpreget! Jeg kjenner jo flere kunstnere her inne på bloggen; blant annet deg. Noen er kunstnere med ord, andre med tegning, maling, sang/musikk osv. Jeg tror det bor en liten kunstner i de fleste av oss, for kunst kan være så mangt. Det gjelder bare å hente fram sin indre kunstner og KOSE seg med å være kreativ på ulike vis!

      1. Tusen takk Kari. Je gleder meg over sånt. Utrolig morsomt å forsøke noe nytt. Sugerpaste skal jeg prøve igjen snart, og bruke litt lenger tid for å lære.Ja, jeg også tror vi har en kunstner i oss alle sammen, det gjelder bare å finne det!

    2. du fristerinne :=) den kaken såg aldeles nydelig ut :=) bare å kose seg.PS takk for koslige komentarer på mine innlegg,like greit å si det her,da ser du att jeg har lest komentarene dine hi hi ,og ja jeg skal nok ta det rolig,i morgen skal jeg til legen og ta stingene ,da blir ting fort litt lettere ,men det blir ikke å vade i dyp snø uansett

      1. Takk du! Ja, jeg er spent på hvordan det går med deg vet du. I går nyttet det ikke å legge inn kommentarer eller svare på mine her på lange tider. Når man bruker mange minutter på å godta biler busser og fjelltopper blir man så lei. Håper alt fungere bedre i dag. Her snør det litt nå, men det ser ikke så voldsomt ut.

    3. Flinke du 😀 veldig imponert over hva du finner på 😀 Leste en kommentar fra deg om plattformen her og at man mister litt kontakten her inne med å få og gi kommentarer 😀 Trist, men må jo bare finne oss i det. Det er ikke mange innom og kommenterer mine innlegg lenger. Men det kan jo ha så mange årsaker 🙂 Ha en nydelig kveld 🙂 Klem

      1. Tusen takk snille deg. Kontakten her inne er ikke enkel synes jeg. I går ga jeg til slutt opp etter hauger med biler, busser, brannhydranter og fjell som skulle klikkes på. Jeg savner den gamle bloggen jeg! Ikke lett å kommentere mange når det skal ta så lang tid. I går fikk jeg ikke svart på kommentarer dere hadde gitt meg heller. Dette må da bli mer stabilt snart? Kos deg på fredagen! Klemsiklem 🙂

    4. Ja, det var det jeg synes at det MÅTTE være kake jeg så under der 😀 Og så VAR det det. Flott pynt da. Håper du har spist og kost deg 🙂 Klemmer <3

      1. Tusen takk. Jeg fant jammen kommentaren din i spammen. Lurt du sa i fra, for der lå det flere kommentarer fra andre også. Ha en vakker dag 🙂

    5. Så flott kaken ble! Jeg har aldri prøvd å bruke sukkerpasta selv. Har du laget den selv også eller kjøpt ferdig? Jeg vet ikke om det er lett å lage selv… Nå fikk i alle fall jeg lyst å bake.
      Her snør det i kveld, så kanskje vi får litt ordentlig vinter her nå. Tror jeg må ut og ta noen bilder i morgen. Ønsker deg en fin helg 🙂

      1. Tusen takk! Ja, jeg ble fornøyd. Ostekake kan du kjøpe, men det er veldig lett å lage selv. Jeg bruker knuste digistivekjeks i bunnen. Denne gangen brukte jeg en halv pakken og veide det opp,så brukte jeg like mye knuste pepperkaker. Til slutt hadde jeg i en god neve med hakkede mandler, sammen med ca 100 g smeltet smør. Rør det sammen, og så er det klart. Kaken lages slik: 4 dl kokende vann og en gelepakke. Sitrongele er friskt, men jeg brukte jordbær her. Løs opp geleen og la den bli litt kjølt ned, før du har i en annanasost,1 ts vanljesukker, 1 beger rømme, 2 dl pisket kremfløte og 2 ss sukker. Jeg blander som regel alt i en glassbolle, da ser jeg godt om massen har blandet seg. Noen ganger, om geelen er for varm, kan den nemlig skille seg ut. Da er det bare å vente, røre litt av og til, til alt er jevnt.Når det er klart, legger jeg et lag plast i en form og heller masse i. Etter et par timer er det stivt og jeg legger over “kakekrymmelbunnen” som har stått på benken så lenge. Så trykker jeg det litt forsiktig ned i kaken. Etter nok en time kaldt kan man snu kaken på et fat og ta av plasten. Så er det bare å pynte som du vil. Jeg brukte en myk sjokoladekrem, mens andre bruker hauger av frukt. Ikke vanskelig i det hele tatt, det tar bare litt tid å vente på at alt stivner.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg