Året 2015


Året 2015 inneholdt så mangt, alt fra kreativitet, engler i snøen, solnedganger og soloppganger, fototurer, jobb,regnbuer, dyr og blomster.


Jeg prøvde meg i Paint, bakte kake til et bryllup, plukket bregner og spiste, sydde festdrakter og igjen ble det bilder av solens gang.


Sommeren føltes lang og herlig, da vi også fikk en vakker høst. 


Brått kom november og desember med mørke kvelder, frost og snø, julekalender og hygge. Nå er det bare å ønske dere alle et riktig godt nytt år. Takk til dere som har fulgt min ferd gjennom 2015. Nå ligger et nytt år i startsgropa. Håper det vil bringe deg og meg mye fint og spennende. Kos dere på nyttårsaften. Vi tastes til neste år!

#blogg #foto #nyttår

Nedtelling!

Nå starter nedtellingen til et nytt år. Jeg har funnet fram blanke ark og jeg har prøvd ut de nye fargestiftene mine allerede. 2016, hva vil det tallet bringe oss?


Juletreet skal stå enda noen uker ut i det nye året, men det røde i borddekorasjonen blir fjernet i dag. Nå blir det hvitt og grønt, pluss litt glitter da. Fint med kunstige tulipaner, for de er like vakre!


Kjøttet er tatt opp fra fryseren, så jeg kan lage maten nesten klar i kveld. Her blir det Karelsk gryte i morgen. Lettvint for vertinnen, og så godt. Oppdelt fårekjøtt, oksekjøtt og svinekjøtt i en gryte med masse løk og krydder, servert med poteter og grønnsaker. Gleder meg allerede. Nå skal jeg ta skurevalsen. Litt mange hybelkaniner som spretter rundt i stua. Ha en fin lille nyttårsaften!

Morgenstemning.


At vi kan være så heldige! Dette er dagens soloppgang fra mitt vindu. Ja, jeg forsov meg gitt. Klokka var nesten ni innen jeg våknet. Kjenner du igjen “vannet”! Det er vindusruta det. Jeg blir helt matt av å våkne til sånt! Ønsker alle en vakker dag!

#foto #blogg

Drømmelys.


Utrolig hvordan himmelen kan skinne i mørket. Jeg klarte slett ikke å få fine bilder, men jeg håper dere likevel kan se skjønnheten i det! Ikke vet jeg hva dette lyset er, eller hvorfor hele himmelen skinte mot nord i kveld?


Det var kram snø, så det ga lyd for hvert skritt. Noen steder skinte det i blått i mitt kamera og andre steder ble det gulfarget eller nesten rødt.


Skinnet i bildet til venstre der er fra en gatelykt, bare så det er sagt. Jeg fikk en time i fint lys, og det var som en drøm!

#blogg #foto #natur #jul

Nissen ble forsinket, og nytt år.


Ja, sånn kan det gå for nissen.Han rakk ikke fram til meg med den siste julegaven min før i dag. Posten holdt på pakken, for den var for stor for postkassen min? Den hadde fint gått ned der, men postmannen vågde ikke? Men, det var koselig å åpne gaven i dag. Det var en herlig julehilsen fra min engelske venninne og sjokoladekuler!


Mange vil nok synes at jeg får rare julegaver, men til meg er det perfekt. Nye fargeblyanter, tegneark, te, økologisk mel, jordbærsaft, tennbriketter og bøker. Fra min eldste søster fikk jeg en haug med koselige juledikt av forskjellige forfattere,som hun hadde skrevet ned fra for hånd. Sånne gaver liker jeg og koser meg med. Nå skal jeg sette dikt inn i plastlommer og pynte med biter av vakkert julepapir, julekort og bilder, tegne en hel masse og farge det med de nye fargene, lese, spise sjokolade, bake, gå i skogen, tenne bål og varme jordbærsaft. Gjett om jeg er fornøyd da!


Jeg har også startet opp mitt blanke ark for 2016. Hvert år siden 2010 har jeg gjort det nå, laget mitt ark for året. Jeg fyller det opp med tanker om hva jeg vil oppnå,ting jeg vil utrette og det jeg drømmer om. Innen januar er over, er arket fylt med bilder, ord og tekster. Ofte limer jeg nye ting over det jeg starte med også. Veine blir jo til mens vi går! Utrolig morsomt å se på de første jeg laget og drømme videre. Hvordan har du det i jula? Håper du koser deg også.

#blogg #foto #jul

Ut og lek!


Det er ikke bare ungene som leker her i dag. Jeg har vært i skogen og laget engler i snøen, bittesmå snømenn og “tegnet” med snø på trærne! Noe så herlig!


Det kom ganske mye snø i formiddag, så nå har snøplogen gått på veien og mannen i huset tok fram snøfreseren. Både naboen og vi har fått fin gårdsplass igjen.


I akebakken rett ved siden av oss, har det vært full fart siden morgenen, av både store og små. Denne snøen ble jo som en ekstra julegave. Ja da, jeg pyntet litt til på figuren på treet, så brått ble det en kanin! Ut og lek dere, for vi aner ikke hvor lange dette varer her hos oss i hvert fall. Lovet meg selv å ta bloggfri idag, men dette måtte jeg bare dele!!!

#foto #vinter #jul

Stille, stille…


I går ettermiddag var det en egen stillhet i naturen. Ikke en fugl sang, ikke en lyd av vinden, men det var så stille, så stille….


Jeg gikk en tur innover skogen og den eneste lyden jeg hørte var krasingen da jeg knuste rimfrost under skoene mine. Vakkert, men så veldig stille. Stille før hva?


Stille før vinteren kom. I dag våknet vi, som så mange andre av dere, til snø. Stille, stille daler fortsatt de vakre, hvite fnuggene ned over landskapet. Det følger en egen fred med snø som kommer uten vind. Det snør mer og mer, og snart skal jeg ut og gå i det hvite. Stille, stille, men så vakkert!

 

#foto #natur #jul #vinter

Julehimmel.


Selv om vinteren ikke har gjort sitt inntog her hos oss enda, så er det jammen vakkert likevel! Dette er julaftens morgen.


Ut over dagen kom det noen skyer, men flott ble det også. Skikkelig  julehimmel.


I dag fikk jeg med meg litt av solnedgangen. Praktfullt var det også. Jeg vil med dette takke hver og en som har vært inne og lest min julehistorie i advent. Det har vært en morsom adventstid for meg og jeg håper jeg klarte å spre litt glede til dere alle. Nå ønsker deg dere en fortsatt god jul. Kos dere masse! Jeg rekker ikke så mye blogg nå om dagen, for her prioriteres familien nå i jula. Men jeg kommer sterkere igjen siden.

 

#foto #jul #blogg #friluftsliv

Målløs og glad!

I dag ble jeg helt målløs da mannen kom inn med posten. Er det mulig å få så mange gleder på en gang? Det var kort og pakker om hverandre. Fine farger, bilder, smilende mennesker og tegninger, klistremerker og hilsener. Jeg fikk tårer i øyene og ble nesten litt redd her, for jeg har ikke sendt så mange julekort jeg. Men så glad jeg ble for det jeg fikk i dag. Det var en vakker julehilsen fra evawindow, før har jeg fått kort av Fruensvilje også, så var det kort fra min bestevenninne, fra familie, en gammel nabo og pakker fra både Karidansen og Cusima! Dagen har vært fin hittil, men nå ble den strålende! 


Karidansen sendte meg et vakkert kort og flotte grytekluter. De er laget av Snella i Brumundal. Vakker lappeteknikk! Skulle nesten tro at Karisdansen visste at jeg ødela mine røde julegrytekluter i fjor. Nå kan jeg henge opp nye på kjøkkenet og tenke på Kari. Supert. Du er en knupp. Jammen glad jeg klarte å gjette den feilen i konkurransen!


Så åpnet jeg pakken fra Cusima. Her har jeg vunnet hele to ganger i hennes adventskalender. Se hva jeg fikk da. Et vakkert hjerte, en engel og skytsengelte! Gjett om jeg koser meg her i dag da! Den sølvengelen har fått navn allerede, ikke Cusima, men det virkelige navnet hennes. Nå blir det ny pynt på mitt juletre i år. Herlig! Klistremerkeengelen til høyre heter herved Runa! Jeg må si at dagen allerede var fin, men nå skinner den virkelig etter den postladningen. Tusen hjertelig alle sammen, jeg setter umåtelig pris på dere. Herved utdeles en adventsklem til hver og en som titter innom, med ønske om vakre dager mot julekveld!

#blogg

Det stunder mot jul!


For hver dag, så kommer vi nærmer julekveld. I dag har jeg tatt fram litt av hvert i stua. Nissen jeg sydde og satte sammen i fjor kom fram igjen. Mine kunstige julestjerner, keramikkpepperkakehjertene, en kunstig amaryllis sammen med litt furu og en bukett med hvite tulipaner. Ja da, tulipanene er også kunstige. De skal jeg sette sammen til en dekorasjon på julebordet på lille julaften, men jammen kan jeg glede meg med en fram til det skjer. Hvorfor alt det kunstige tenker du kanskje. Når man har allergikere i familien, så tar jeg hensyn selvfølgelig. Ingen skal behøve å komme hit og bli syk i  jula.Jeg synes de kunstige blomstene er så vakre, pluss at de står hele jula til enda.


Litt edelgran her og der, går bra. Sviblene, er som det andre, kunstige. Jeg synes de passet så fint til denne sammensetningen av dyre og billige ting. Fatet har mannen fått i gave, men jeg hadde ikke noe som passet til. Da fant jeg fram to lysglass som jeg kjøpte en gang for ti kroner stykke. Men litt hvitmaling i bunnen av glassene og litt hvitt på stettet, passet de perfekt! Engelen laget jeg selv og nå skal jeg snart knytte på litt røde sløyfer på stetten på glassene og fikse litt rødt i dekorasjonen, så er advent over og jula setter inn.


Litt humor må man også ha. Disse englene er stengt inn i hvert sitt glass, og de tigger om å få komme ut igjen! Men der får de være denne jula, se skal jo være til glede for store og små. Staaaakars, jeg må nok slippe dem ut igjen snart.

#jul #blogg #foto #advent