Oppskrift Neslesuppe.

Her kommer oppskriften på min variant av

NESLESUPPE

3 dl friske hakkede nesleblader

Det er de første små bladene som kommer om våren du skal bruke. Når neslen er mellom fem og ti cm høy!

1-2 ss smør

2 ss hvetemel blandes i 1-2 dl kaldt vann

8 dl god kjøttkraft, eller 8 dl vann og to buljongterninger

litt salt

2 dl fløte

Bruk hansker, så du ikke brenner deg når du plukker det inn. Ha fortsatt hansker på når du tar av bladene fra den tykke stilken og vasker bladene godt.

De voksne kan holde hele neslen ned i kokende vann en liten stund og så plukke bladene av stilkene uten å brenne seg. Men skal du lage suppe med barn, vil de jo gjøre jobben selv. Da dropper man å dyppe det i kokende vann. Ungene må beholder hanskene på. Så kan de renser og vaske det selv. Våre barn har plukket, vasket og renset, hakket og fikset med hansker på, selv om hanskene var alt for store. De var bare tre år første gangen de forsøkte seg.

La de voksne gjøre hovedjobben, og så kan barna fikse det de klarer.

Hakk bladene grovt opp. Legg de i kokende vann i en kjele i  3-4 minutter.

Rør inn smøret. Tilsett kraft.

Rør sammen hvetemel med vann, og hell det i en stråle ned i suppen. La det koke i ca.  5-6 minutter. Kjør alt sammen med en stavmikser. Smak til med salt og fløte. Sil den av før servering så du er sikker på å få vekk «ulumskheter»! Server suppen varm med for eksempel halve hardkokte egg, skiver av røkt pølse, grovt brød og smør.

Hos meg har de ofte fått stikke ut pølseskivene med en liten stjernepepperkakeform. Så blir det litt ekstra pynt i suppen for ungene.

Suppen kan også serveres som en varm drikke,med en ristet brødskive og en tomat på kanten.

Brenneslesuppe og liv.

Skogen er full av liv om dagen, og jeg forsøker å få med meg noe av og til. Frosken har lagt egg og det har mange fugler også, dyrene er i sving med sitt og til og med blåbærriset har blomster i sola. Grana er full av de vakreste blomster og heggen er snart full av hvite blomster.

Ekornet leter etter mat og kjefter litt  når jeg kommer gående. Jeg forstyrrer jo, må jeg vite.

Noen kommer og noen går. Den lille her øverst, får ikke være med å danse “spissmusdansen” i våren dette året. Men duene har fått unger, så der er det liv i redet.

Jeg plukket med meg brennesle på veien hjem. Noen syrinkvister ble det også fra den gamle husmannsplassen og flere greiner med blomstrende gran. Heldige meg fikk verdens beste neslesuppe i dag, med kokt egg.

Treg….

Det går fryktelig tregt med blogging og lesing av andres blogger om dagen. Det er vanlig for meg på denne tiden, og framover. Tror det blir tidlig bloggferie i år. Men de som følger meg, vet å finne meg på andre nettsteder etter hvert. I våren er det ikke akkurat lett å sitte inne. Jeg vil ut så ofte jeg kan, og følge naturens gang.

Det er live og røre overalt. Her ser du fjorårsungene ved vannkanten. Foreldrene trippet på jordet og brydde seg ikke om de fire så mye lenger. Det er tid for redebygging og nye unger. Det er et yrende liv i mitt barndomsrike, og ellers.

I helga har jeg vært ute i timevis, og i år som i fjor, fant jeg hvit og blå blåveis. Isen ligger enda i stier og i nordhellinger, men det blomstrer i solhellingene.

Herlig å se variasjonene. Noen steder var vannet åpent, og andre steder ikke. Ser du min skogsgiraff. Med fantasi komme man jo langt når man ikke får bilder av de dyra som bor i disse skogene. Vi så rådyr og hjort, harer og masse fugler, men bilder som var tydelige, fikk jeg ikke.

Hos meg er det sjelden vanlige norske harer å se. Vi har bare de brune sørharene som ikke skifter pels mot vår. Men der jeg var i helga, så vi flekkete harer. De hadde rullet seg i gresset for å få av seg det hvite. Nå er det virkelig vår, når haren tar vekk kamuflasjen.

 

Vise tenner….

Noen ganger skulle man gjerne vist tenner og skremt vannet av de som får en til å føle seg liten og ikke sett. Men det får være med symbolikken. Tenner ble det. I papp! Store tenner oppe og små tenner nede. Jeg er sikker på at dette fantasidyret kan bite fra seg.

Men jeg brettet det sammen og limte det opp på ei isoporkule. Da klapret ikke det dyret mer med tennene. Det fikk visst annet å tenke på. Ble det et nebb, så figuren ble nebbete? Nei, slett ikke.

Med sortmaling ble det noe helt annet. Omdannet var de sinte tennene, til en rund form til glede for meg. Bak sint og bitende fasader, kan det gjemme seg skatter.

Jeg kunne ha malt dem som gullepler, men det ble sorte granatepler til å ha til pynt i blomsterpotten på terrassen. Nei, de tåler nok ikke så mye vann, men litt går bra. Mine står under tak, så jeg er sikker på at de varer hele sommeren. Vekk var sinnatennene, og fram kom det et lyspunkt i koronaland. Bak folks tøffe fasade, finnes det som regel en myk side!

Kryss av….

Kryss av for en fin dag. Her er det skikkelig vårlig med sol og hvitveis. Bare det, skaper jo glede over dagen.

I går fikk jeg endelig bakt noen solskinnsboller igjen. Så fint å ha litt i fryseren når man har lyst på noe godt. Jeg gikk en tur i våren i går kveld, og fikk det rare bildet av en hakkespett som klødde seg på ryggen! Ellers var det blomster her og der.

Måker var det masse av ved sjøen. Jeg lurer på om silda trakk inn i vika? For et liv! Men herlig å se og høre på synes jeg.

Etterpå jobbet jeg med gården min. Tror jammen det har flyttet inn en skikkelig gårdsnisse? Han har hugd ved og fått på plass noen krukker ved husveggen. En katt hadde han med seg også. Dette blir spennende bare det blir farger på alt. Utrolig smått å jobbe med, men da slapper jeg av og koser meg. Kryss av for en fin helg!

Bygger meg gård!

Nå er det min tur til minihus. Jeg er helt fasinert av Lady  Klikker du på linken så ser du et av husene hennes fra i fjor. Her har du Fruenvilje, som også er byggmester av klasse. Jeg måtte prøve meg, men på min måte.

Jeg bygger en gård! Mine hus er så små,at det blir ikke noe liv inne i dem annet enn i fantasien.Først bygde jeg huset og bua, og så ble det et lite uthus der det sikkert er utedo! Nøye? Nei, hos meg skal det være litt værbitt!

I går var det en låve som ble til. Jeg ville ha en gammeldags liten låve, med skifer på taket og slitte vegger, låvebro og kanskje en katt? I dag skal jeg lage meg en melkerampe, og mulig det blir noen gjerder. Så artig. Det er som å gå inn i min egen fantasi! Hvem bor her og hva skjer? Ja, det er opp til deg som leser her, og opp til meg.

Hotell og dans.

Jeg har invitert alle insekter i området til hotellet mitt. Nå blir det spennende å se om det blir noen respons?

Det ble mange trebiter igjen etter at jeg hadde brukt saga og noe hadde jeg liggende ellers, så det var bare å lime det sammen. I går gikk jeg en tur i skogen og plukket noen kongler, kvister og annet til hotellet. Så nå er det åpent hos meg.

Jeg tok en svingom til vårens ære og sendte det til Frodiths utfordring om dans i våren! Litt gøy kan men vel ha det i disse nedstengte tider. Du finner henne HER!

Ferdigmalt!

De ble sorte og jeg er fornøyd.

Litt av en jobb å skjære de ut i Playwood. Men det er lettere i dag med elektrisk sag, enn det var da jeg var liten og skar med løvsag. Jeg brukte noen biter jeg hadde liggende, men de skulle jo males, da gjorde det ikke noe om det var bokstaver på det på ene siden. Pappfigurene fikk stå som pynt på knaggrekka i hobbyrommet, så kastet ble de ikke.

Jeg prøvde meg først i hvitt og så i grått, men jeg synes de sorte var best, så sånn blir det. Om jeg lager flere? Nei, dette er mer enn nok pynt for meg.Vår i hagen!

 

Ingen snømåke kom!

Det er vel nesten ingen av oss som slapp unna snøen i morges? Men noen snømåke kom det ikke her. Visst var det litt snø, men det var bare som et tynt teppe over vårblomstene. Alle veier var uten noe som helst. April narrer oss hele tiden.

Jeg fortsatte med figurene mine. De ble skåret ut i playwood i morges. Ja, jeg klarte det helt selv med elektrisk sag!!!Nå lurer jeg på om jeg skal male de hvite eller sorte? De som er i blomsterbutikkene er i rust, og det er også fine. Kvistenglene mine er helt visne nå, så de skal i søpla ganske snart, og da kan de trefigurene få erstatte dem kanskje? Tror jeg kan testmale. En side sort og en med hvitt, og så kan jeg bestemme meg siden. Hva tror du?

Vår, vår, vår…..

Reklame |

Så var det slutt på påsken for denne gang. Helt greit egentlig, for ingenting er jo som vanlig. Jeg har kost meg, det er ikke det, men jeg har savnet mine søte. Dumt når vi ikke kan være sammen, men vi får håpe det kommer påsker etter dette også. Nå har jeg ryddet vekk det gule, og tenker vår, vår, vår…..Fortsatt har ikke våren kommet så langt her hos oss heller, men det gjør ikke noe. Det er godt å ha noe å glede seg til. I går ble det en topptur på meg. Oppover og oppover gikk stien helt til jeg kom fram til steinrøysa på toppen. Ikke mange meterne over havet, men det var en topp. Helt sant. Nede ved vannkanten igjen, så jeg ender og svaner. Jeg fant litt rart i vannkanten og på veien hjem fant jeg en bit med bergkrystall. Skatter som jeg kunne rope ut at jeg fant jeg fant da jeg kom inn døra. Det var noen fine trestykker, en bit med y-tong som jeg skal skjære i med tollekniven min og så den fine steinen da. De har hugd ned mye kratt og kvister langs vannet og det ga mer utsikt. Men inne i vika lå fortsatt isen og smilte som en halvmåne nesten. Ja, det er vår og det er håp i lufta synes jeg. Jeg har begynt å se over vårtøyet og det blir nok snart noen innkjøp. Butikkene er jo ikke åpne, men nettet fungerer!!!!

Eskimo Snøstjerne ullgenser – Blå/Hvit, m/mønster – Str. S//Bergans Lone Lady Jacket Dame parkas ufôrede Blå XS//CUBUS//Eskimo Islender ullgenser, Hvit / Sort – Str. XL//CUBUS//CUBUS//CUBUS//CUBUS