Variasjon.

Merkelig hvor forskjellig et bilde av en istapp kan bli. Herlig med variasjon i dagslyset.

Variert er det også hva vi ser når vi går tur. Jeg tok bilde av rimfrost på isen i går, og så en elg.

Før helga så jeg flere elger, og det ble en variasjon av elger på tegnearket etterpå.

#foto #natur #elg #blogg #friluftsliv

Vinterlykke.

Om jeg har hengt meg opp i ordet lykke? Slett ikke det værste orden i så fall. Ja, jeg kjenner lykke over vinter og snø. I dag var det 14 minus og alle akket seg rundt meg over kulda. Men  det er da virkelig vinter i følge kalenderen. Jeg har sagt det før og sier det igjen. Jeg liker at det er adskilte årstider. Først vinter, så en herlig vår.

Jeg fant fram mine slitte ski og bar dem over skogen. Man tar ikke penskiene på sånt føre! Over skogen ligger jorde på jorde med snø og snødekte gårdsveier uten sand. Det var bare å legge i vei. Gjett om jeg koste meg. Skiene gled akkurat sånn passe for gamle meg, og sola lyste så fint.

Med selvutløser på kameraet ble det bilder også. Slett ikke de beste forhold, men nok til meg.Kaldt? Nei, slett ikke om man kler seg. Jeg ble så varm at vottene havnet i lommene til slutt. Jeg som egentlig er en frysepinn, hadde en superopplevelse i morgenlyset.Men jeg lurer på om jeg ikke skal unne meg en tur innover i landet en av dagene. Det kunne vært herlig å gå en skikkelig skitur i oppkjørte løyper før vinteren er over. Det frister noe veldig.

#friluftsliv #vinter #sol #foto #blogg

Farger-svart

Fargen denne gangen er svart! Men er det egentlig en farge? Om du bare bruker svart, så får vi jo ikke et bilde, men en ren svart flate. Nei, sammen med svart må vi ha annet.Jeg har valgt å blande fargen min denne gangen med mest hvitt fra vinteren. Da blir det kontrast og silhuetter. Velg selv. Svart er en fin kombinasjon med det meste.

Før helga kjørte jeg en tur. Det ble så fine kontraster med de svarte trærne mot snøen. Plutslig så vi jeg mange rådyr ute på et jorde.Da var det bare å stoppe. Tydelige ble de ikke, men så fine i svart silhuett mot det hvite.

En elgku med to kalver ble også til artige bilder. Skogens trær er mer svarte enn grønne i dette lyset.

Skiløpere ble også svarte der de for fram i løypene med hundene omkring seg. En elg møtte jeg midt i veien også. Den var så svart at jeg nesten ikke så den.Vil du være med å fremheve svart, så heng deg på!

Her er de som deltar:

fruensvilje

dvergpinschereimitthjerte

etdiktomdagen

toveview

frodith

utifriluft

eiheks

#blogg #svart #vinter #foto #natur #friluftsliv

Mer lykke.

I dag ble det båltur. Gjett om jeg koste meg i gråværet. Inne på skogen var det lunt. Faktisk lå det litt mer snø også der inne. Ikke var stiene glatte og det var såpass mange kuldgrader at vannet som lå etter regnet hadde frosset til is.

Herlig å tenne bål og sette seg ned for noen timer med barnebarnet. Det er jo vinterferie. Det ble ikke pølser denne gangen heller. Vi tok med et eple,havregryn, rosiner, kokos, hakkede mandler, sukker og smør. Det var koselig å høre smøret frese i kjelen før vi slapp opp i eplebitene. Når det var varmt drysset vi på alt det andre og rørte rundt.  Selvfølgelig kunne eplene kokt seg helt myke, men vi ville ha litt tyggemotstand. Det ble knasende godt sammen med varm saft. Vi hadde med oss brødskiver og ost også, men det orket vi ikke etter å smelt i oss det som var i kjelen. Lykke på en helt vanlig torsdag i februar.

#foto #blogg #lykke #bål #natur #friluftsliv

Farger – brunt

Her kommer en ny farge. BRUN denne gangen. Brun kan være kjedelig mange ganger tenker du kanskje. Men det er en farge som inneholder en blanding av  flere farger. Brunt kan blandes av rødt, grønt og gult. Ved å tilsette oransje, eller hvit, svart eller for eksempel blått, får man nye og spennende nyanser av brunt og beige.

Det nærmer seg vår og naturen kjennes brun og kjedelig. Vi drømmer om søtsaker og frihet. I hvert fall gjør jeg det. Sjokolade kan gi litt trøst i mørketiden. Godt med en bit bare, eller en kopp kakao, en sjokoladekake eller litt sjokolade i kaffen.Våren frister og den siste resten av vinteren kan føles som om man er litt stengt inn. Vi drømmer oss tilbake til barndom og tiden som var. Sjokolade kan kanskje gi litt trøst, snart spirer de tørre greinene der ute og i de visne gamle blomstene ligger det nye frø! Sånn er det med minner også. Om vi tenker tilbake og tar fram de fine tingene, får vi glede og nye drømmer.

Her har jeg samlet mange brunfarger og mange minner. Brunt er jo lunt og trivelig om man tenker seg om. Brune myke votter varmer godt, pelsen på et dyr er fin, vakre rådyrhorn som dyrene nå har felt, fjorårsgress og kaffekjelen over bålet der ute i naturen, det er brunt på sitt beste.

Alt kan virke litt fargeløst nå før våren slipper til. Like fargeløs som den pyntedompapen min som har mistet all farge der ute i vinteren. Våren ligger der som en skattekiste og venter. Alt er brunt under snøen føles det som, men gjett om det ikke snart kommer til å eksplodere i nye farger.

Her er de som har slengt seg med meg for å hylle den brune fargen:

Fruensvilje

dvergpinschereimitthjerte

annebe

utifriluft

etdiktomdagen

#foto #blogg #farge

Hva er lykke for deg?

De som kjenner meg vet at jeg elsker å tegne. Nesten hver dag blir det satt streker på ark, eller malt i akvarell eller akryl for tiden. Utrolig morsomt, selv om slett ikke alt blir bra. Noe ser jeg på noen ganger og så blir det revet i fillebiter og kastet. Noe må jeg forsøke meg på mange ganger før det sitter, og andre ganger går det fort å finne rytmen.

Jeg fikk litt dilla på Afrianske dyr. Det første var det med sjiraffene.

Jeg har et furutre på utsiden hos meg som minnet om sjiraffer. Plutselig måtte jeg bare male det,men dette bildet har dere jo sett.

Etter noen dager betenkningstid, ble det flere sjiraffer på arket. De bare tittet fram her og der. Lykke!

I dag fant jeg fram et ark som jeg hadde malt litt på, plutselig så jeg en regnbue og to mennesker som danset under den. For de to må vel det bety lykke tenkte jeg. For meg er blyant og malepensler lykke. Lykke kan være de små, enkle ting og det er jammen godt.

#foto #blogg #male #dyr #akvarell

Vinterfredag og isbjørn.

I natt kom det mer snø, så det er lyst og fint der ute. Primualene som jeg satt ut på terrassen under tak, har klart seg fint de første dagene. Det er jo ikke så kaldt, så de får tid til å tilpasse seg. I fjor hadde jeg blomstrende primula og minipåskeliljer på terrassen på denne tiden. Disse blomstene er hardføre. Koselig med litt vårfølelse, selv om det er tidlig. Noen år fryser de til is, men andre år er de vakre helt til de visner ned og blir plantet i blomsterbedet.

Jeg hadde igjen noen isklumper i fryseren inne. Noen laget av ballonger og noe annet. Synes det passet fint å leke litt med det i dag.

Jeg ble så kald på fingrene, at til slutt la jeg det hele ned i en blomsterpotte. Det lignet en bjørn når jeg fikk på plass ørene. Så nå har jeg isbjørn på terrassen.

#blogg #hverdag #vinter #lek #foto

Farger – rød/rosa

I dag er fargen RØD, eller rosa som du vil. Vil du være med, er du velkommen med!

I

Røde farger og røde hjerter markerer denne dagen for mange.Gratulerer med Allehjertersdag, eller Valentinedagen.

Det er mye rødt omkring meg, selv om det for mange er en julefarge. For meg er rødt en farge med energi og den minner meg om markjordbær og sommer.

Her feirer vi ikke denne dagen med de store tingene. Enkelt kan det være, men vakkert likevel. Hva med en kopp med varm sjokolade? Jeg hadde igjen litt After Eight. Tre sånne plater ned i varm melk og så røre rundt. Det blir godt. På toppen la jeg en pepperkakehjerte i anledning dagen. Pepperkaken smelter fort ned i sjokoladen og skaper en liten kryddersmak. Kake? Hva med loff eller en vanlig brødskive? Stikk ut hjerter med en pepperkakeutstikker. Smør på jordbærsyltetøy. Dryss over hakkede mandler og kakekrymmel. Jeg hadde pynt av tørkede roseblader fra i sommer, men det må man ikke ha. Før jeg la på brødskivehjertene, la jeg en blomstersjablong på tallerkenen og drysset på melis. Så var det bare å legge på plass hjertene, og servere. Happy Valentine i RØDT!

Her er andre som har tatt utfordringen:

Søtmonsen

etdiktomdagen

dvergpinschereimitthjerte

zoeticworld

fruensvilje

Frodith

toweview

ei_heks

#foto #valentine #hjerter #blogg #kake

Vinterglede.

En perfekt morgen for en skogstur. Solskinn, fire minus og skaresnø. Nydelig.

I det sola kom, fikk vi en blåtime med fuglesang. Jeg hørte både kjøttmeis og blåmeis, hakkespett, skjære og ravn.

Vi fikk et par centimer med snø i går og det hadde frosset fast på glatta, så det var lett å gå. Etter en time begynte sola å varme.

Sukk for en vakker morgentime. Det ga jo energi til resten av dagen. Med sola kommer kreftene. Hurra! Nå smelter det i solveggen her hos oss.

#foto #friluftsliv #natur #blogg

Rester.

Det blir alltid rester etter at man har strikket noe. Jeg pleier å hekle bestemorsruter, men denne gangen ble det en lue. Litt hvitt, litt grønt og resten blått som i genseren jeg strikket for en stund tilbake. Artig med den fellingen på toppen av lua. Jeg heklet jeg en snor som jeg sydde på og knyttet en sløyfe.

Varm og god over ørene ble den, med den doble strikken der. Ute snør det, men jeg tror jeg venter med å prøve luen til siden. Under det lette snødekket er det superglatt. Da jeg skulle hente avisen hadde jeg trengt skøyter. Til og med broddene klarte ikke å stoppe ferden. Men det er pent å se snøen dale der ute og jeg har varm kakao i koppen og fin musikk. Godt med helg.

#hobby #strikking #ull #foto #blogg