Halloween.


I dag er det visst Halloween. Nei, jeg feirer ikke det så stort, men unger som ringer på døra, skal ha en hyggelig opplevelse.


Hos oss hadde de en fest for nabolaget ute i lekeparken på lørdags kveld. Så jeg føler at Halloween allerede er over. Vi hadde over tretti unger på døra og de var kledd ut som alt mulig rart som skumle monstre, brannmenn og prinsesser. Alt gotteriet forsvant brått! Men for noen herlige unger. De gjør meg glad. Alle takket så pent og de som  hadde skumle masker foran ansiktet tok det av seg før de gikk, og takket pent de også. Jeg ønsket dem velkomne tilbake som julebukker. Sånne unger kommer til å vokse opp til fine ungdommer, tenker jeg. Slett ikke alle i nabolaget hadde kjøpt inn gotteri, men ingen sure miner på barna. Jeg er kjempestolt av naboungene våre. Håper alle som får barn på døra i kveld får en like fin opplevelse. Jeg må se til å kjøpe noe karameller til, for det kan dukke opp unger på døra i dag også.Ha en fin kveld med lys og glede.

#foto #Halloween #høst #fest #blogg

Jeg vant!


Noe så festlig. Jeg vant høstkonkurransen hos Frodith med denne tegningen min. Du finner det HER! Kjempestolt. Tusen takk til alle som stemte på meg. Det gjorde meg veldig glad. Nå kan du lese diktet mitt som hører til akvarellen.

HØSTDAMEN

Har du sett Høstdamen snike seg frem,

ønsker kong Vinter velkommen med en klem.

Blant løv og strå har hun sin vei.

Hun samler fargene inn fra skog og hei.

Hviler seg når hun trenger,

ligger der som det gamle løvet selv,

koser seg og ser på løvet falle,

dag etter dag, til det er kveld.

Vannet flommer, ingen sommer,

dagslyset minker og råttent løv stinker.

Hun roper på kulda, plukker bær og nøtter,

stormen leker med trærnes røtter.

Busker bøyes, trær faller,

blader danser og på Vinteren hun kaller.

I hennes fotspor har alt blitt grått.

Fargene er fjernet der hun har gått.

Stille, stille, skogen sover,

nå er damen borte og denne høsten er over.

Men i skogen kan du enda høre henne snakke.

“Hvor er kong Vinter?” spør hun med hodet på skakke.

“Nå vil jeg hvile til neste gang,

da vil jeg vekkes av vissent løvs sang.”

Natheless/RL

 

#hobbygruppa #blogg #kunst #farger

Klokkeflyttetime i natt!

Så var det klokkesnunatten igjen. En time tilbake i natt. Her er det stjerneklart og vakkert. Jeg forsøkte med på noen bilder, men det ble bare tull. Se de fine tegningen da! Når det kjører fly over nattehimmelen og jeg har lukker og blender på vid gap, så blir det visst sånn! Rene kunsten jo.Ønsker alle en god natt. Nå kan vi sove en hel time ekstra i morgen!

 

 

Heldige meg, snart advent.


Heldige meg. I dag var det også en nydelig soloppgang. Her blir det SOL. Jeg gikk ut på terrassen for hele himmelen skinte. Men vet du hva? Fuglene sang der ute som om det skulle være en vårdag. Jeg fikk en egen konsert akkompanert med lyden av biler, gravemaskiner og mennesker. En morgen med liv på mange måter. En herlig begynnelse på dagen.


I går tegnet jeg denne lille karen. Han heter Jona, og jeg har begynt å tenke ut et adventseventyr. Det går fort framover nå, mot vinter og mørke. Da må jeg finne noe å glede meg til. Hvert år skriver jeg et adventseventyr og legger ut på bloggen. Skriver dette gjør jeg jo uansett, så hvorfor ikke dele det med dere? Vil du følge med tror du?

#hobby #advent #soloppgang #blogg #kunst

Morning glory.


En vakker morgen over hogstfeltet. Finnes vel ikke bedre enn et sånt lys når de på tv sier at det er grått og skal komme regn.


Både hakkespett og skjære var tidlig på vingene. De ble til siluhetter i det dunkle lyset.


Fortsatt er det mye løv på trærne og det lyser fint over skogen. Vi hadde ned mot null i natt, så kuldetiden nærmer seg fort, og da faller nok resten av løvet til bakken også.


Høsten er en fargefest, så det gjelder å nyte det så lenge det varer.

#foto #blogg #høst

Må finne på noe eller?


Noen dager er det bare tomt i hodet liksom. Må man alltid være så effektiv da? Jeg bare spørr? I dag har jeg ikke så veldig lyst, men jeg baker krydderkaker og det dufter så godt av minner. Som jul, som barndom, som lek og latter! Hjemme bakte mamma, ja hun baker da fortsatt, ofte honningkake i langpanne. Den var mørk og fin i fargen, litt seig å ta på og den hadde så fint mønster på toppen synes vi ungene. Mønsteret var etter at hun snudde kaken rundt på kakeristen, og den ble helt rutete. Jeg har forsøkt det selv mange ganger, men min blir ofte sitteden fast og det blir slett ikke pent. Hva var det med de gamle ristene tro? Godt brukte, tenker jeg. Mine kaker i dag bakes i brødformer, men jeg skal snart bake mammas honningkake også. Godt å ha noe til kaffe eller gløgg framover. Jeg har ikke drukket gløgg enda, men jeg har det klart om jeg får lyst på det nå. Ellers er det jobb og litt av hvert som skal gjøres om dagen, så det er bare å stå på, selv om man ikke alltid vet hva man skal skrive om her. Nå er kakene ferdige og jeg skal unne meg en varm bit før jeg fortsetter med annet. Ha en fin dag.

#foto #blogg #hverdag #høst

Fugler og fjas.


Tenk at i dag tidlig så jeg faktisk litt sollys i skyene. Det fortsatte ikke, men det var vakkert så lenge det varte.


En stund senere regnet det igjen. Jeg som hadde tenkt å ta noen høstbilder i dag til Frodiths utstilling,som du finne invitasjon til HER. Men jeg måtte bare finne på noe annet. Fuglene er ganske intense om dagen, så jeg dro på handletur. Det ble ny fuglefrømater, solsikker og korn, en kokosnøtt med masse fuglegodt i og litt annet rart til meg.Modne bananer er alltid godt til formiddagsmaten med havregyn og rosiner. Smør til en kake, tørre aprikoser og en persimon.


Men jeg fant meg nye lys også, men batteri og fjernkontoll. Så i kveld kan jeg bare sette døra til terrassen litt på gløtt og skru på lysene der ute med et klikk. Gleder meg. Nå håper jeg fuglene som holder på overalt i nærheten, snart finner veien til meg. Vet du hva? Ute på terrassen er det masse vissent løv nå, men jeg har ikke tenkt å feie dem vekk enda. Jeg synes faktisk det er litt dekorativt.

#foto #blogg #høst #hverdag

F for festlig!


F for Frodith og F for Frogging. De to ordene hører sammen. Stadig finner denne festlige Frodith på noe lurt.Bloggen hennes finner du HER!  Det er konkurranser og utfordringer, morsomheter og julekalender, gjetteleker og foto, pluss helt vanlige hverdagshendelser også. For en stund siden var det Frogging! Alle skulle ta bilder av seg selv i froskete opplegg. Gjett om det var mange som deltok da.


Her er mitt lille bidrag, og jeg fikk PREMIE!!!!! Froggeopptoget finner du HER!


I går fikk jeg altså premie, i posten. Skikkelig stilige sokkedyr som kysser eller???


“Men i alle dager,” sa plutselig sokkene. “Vi er da frosker begge to. Fargene er da helt riktige eller? Kvakk til Frodith, nei takk var det visst!”


Jeg sender massevis av gode tanker til den fantasifulle Frodith og takker så meget. God helg til alle som titter innom!

#blogg #frogging #foto

Noen dråper og bær.


Noen dråper kan jo jeg prøve å fotografere. Jammen fikk jeg ikke med et innsekt også!


Det hadde regnet, og det så ut som om noen hadde strødd glassperler over bladene der ute.


Fint med høst utenfor vinduene.


Fine farger overalt. Jeg har fortsatt markjordbær i hagen, og de er så søte. Planten heter månedsbær og de har kart og bær helt til det fryser. Om de er litt lyse i fargen mot slutten av sesongen, gjør det ikke noe, for de smaker like godt.

Ny parykk.


Hvorfor ikke lage en ny parykk til kvistdamen min.


Hun følte seg så fin da hun fikk grønn mose i kurven og blondt hår! Hun ble verdens lykkeligste.


Jeg har ikke våget å fortelle henne at med tiden vil håret hennes bli like brunt som en høst pleier å bli mot slutten. Du sier det ikke du heller vel?

#foto #hage #høst #hverdag #blogg