Strikkeøvelse…

Det er straks påskefeire, og jeg klarte ikke bli ferdig med jakken min til det. Men innen helga er over har jeg sikkert klart å få den ferdig. Tror du ikke? Så mye arbeide, men det er jammen verdt det. Telle og telle…..

Allerede tidlig i vinter ville jeg begynne, men hvor var det mønsteret jeg skulle bestillle???? Jeg lette og lette på nett, men aldri dukket det opp igjen. Til slutt plukket jeg sammen noen forskjellige mønstre som jeg synes ville passe til meg, og kjøpte garn. Når jeg nesten var klar med bolen, dukket bildet av jakka opp på nett igjen! Ja da, den er finfin, med mønster av tulipaner og fine border, men den får jeg strikke en annen gang. Jeg tror jeg blir veldig fornøyd med min måte å løse det på. Ser du bildet med grønt og rosa der til høyre? Utrolig fin da. Mønsteret er fra Garnius og heter Malou Lysgrønn/gulgrønn. En skikkelig drømmejakke. ( Nei, dette er ikke reklame, bare en opplysning.)

Knappestolpene og hals er klar på min jakke, og en arm. I kveld begynner jeg på den siste armen, og så blir det min drømmejakke i våren. Mine ermer ble sånn litt og litt mindre stripe oppover! Jeg gleder meg til å bruke den. Herlig med farger.

Nærtur.

På reise? Nei, det er bare ti minutter med bil fra der vi bor. Jeg følte jeg var litt i Danmark, eller på Jæren kanskje? Så lett kan det være å få fine opplevelser på en nærtur. Steingjerder, en kile med litt salt vann. lerketrær og hassel som venter på våren, kaprifolie som svinger seg rundt trærne som bare de kan. Dun etter dyr som har vært på jakt, fjorårsgress og fuglesang, .

Vi var heldige og kunne benytter formiddagen på søndag i dette landskapet som jeg synes er nesten litt ubestemmelig i formen. Litt skjærgård og litt skog, masse gjørmete veier og vind som lekte i gammelt eikeløv.

En drøm av en tur ble det, før skyene overtok og regnet kom. I dette området hadde ikke jeg gått på minst ti år. Tenk så nært meg, men likevel så ubenyttet av oss. Håper vi kan ta turen igjen litt senere, når det grønnes og vårblomstene er på plass.

Bilde etter bilde…..

I går ble det opphold mot kvelden og jeg gikk til sjøen. Nydelige farger ble det i solnedgangen og nydelig farge var det på tønnepontongene til flåta.

Blåtimen var vakker og mange svaner svømte rundt i vann uten is.

Det er en egen fredfull stemning å se på dem, men brått kan de bite etter hverandre også.

I skogkanten begynner det å spire av hvitveis. Jeg gleder meg til å gå samme turen når sidene av stien er dekket av hvite tepper med blomster.

Månen trillet og trallet over meg og svarttrosten sang. Herlig med vår. I dag skinner igjen sola, og det blir nok flere bilder på kamerabrikka i løpet av dagen.

Påskeforventning

Jeg fortsetter med å pynte med egg. Stadig finner jeg nye måter. På nett er det massevis av vakre blondegg, som har fasinert meg. I fjor så jeg på et strutseegg i en butikk, men det var alt for dyrt til å forsøke seg på for første gang. Det koste jammen 450 kroner, og da var det allerede blåst ut?  Men i år fant jeg fram plasteggene mine. Jeg er den heldige eier av en Dremmel, og nå ble det egg med hull. Forsiktig måtte jeg være, for dremmelen gikk fort rundt og det ble varmgang, så plasten smeltet om jeg ikke var forsiktig. Jeg skal garantert prøve dette igjen, men det blir på ekte egg! Nå vet jeg jo litt mer om hvordan det skal gjøres. Jeg har forsøkt hønseegg også. Noen blir fine og andre blir krasj!

Det er bare å se fram til påsken. Hvordan de dagene blir, vet vel ingen? Jeg skal fortsette på strikkejakken min, gå mange og lange turer, plukke vårblomster, tegne masse, male bilder og kanskje det blir enda flere egg, som får litt farger.

Min lykke…

Det er faktisk de små ting i livet som gir meg mye glede i disse dager. Solliv, som du finner HER, minner oss stadig om lykke, og dette er for meg virkelig lykke!  Krokus med sommerfugl!

Dette er også lykke. Rådyr i fjorårsgresset, klare for en ny sesong. Litt utydelige bilder, men disse tok jeg i kvelden på søndag. Herlig å gå tur i det sola går ned, kjenne frisk luft i ansiktet og se at våren kommer stadig nærmere.

Selv om løvtrærne enda står der nakne og grantrærne ikke har fått nye friske skudd, så er det et fint lys i mars også.

Jeg så skyer som minnet om en hare, og det måtte jeg tegne da jeg kom hjem. En sånn tur er lykke for meg, og jeg håper du også opplever og nyter naturen i våren. Når vi ikke kan finne på så mye annet spennende, så har jammen en tur i skog og mark mye å gi.

Påskebakst.

I dag ble det en bakedag. Nei da, jeg brukte ikke hele dagen, men det meste av formiddagen. Så gøy å bake, synes jeg. Men hvem skal spise det???? Vi kan jo ikke ha hauger med kaker til oss to. For ikke kan vi ha besøk og ikke kan vi gå på besøk denne påsken. Men litt moro kan man vel ha likevel?

Jeg bakte to rullekaker, for det er så mange muligheter med det. Den ene ble en rullekake med jordbær inni, og så delte jeg den i to. Den andre skar jeg ut fire runde kaker og det ble et fint stykke på hver side igjen, som ble til to kakestykker. Resten tok jeg vare på til jeg var klar med kremen.

Jeg lagde smørkrem først og delte den i to. Den ene delen blandet jeg med Philadelfiaost og litt vanilje. Den andre delen ble blandet med sjokolade. Rullekaken ble smurt med ostekremen og de to bitene fikk sjokolade. Så blandet jeg restene sammen og smurte to av sirklene med det mellom lagene og på toppen. Det ble nesten som en marmorkrem. De to andre sirkelen ble lagt rett i frysa, for de kan jeg bruke til en kremkake en dag siden. Kakerestene blandet jeg med kremrestene. Så tok jeg på hansker. Etter litt jobb, ble det cakepopsdeig, som jeg lagde kaniner og noen egg av. Litt vanskelig med hansker, men det gjør jeg alltid til sånne figurer.

Så var det bare å fylle på med blomster, egg, og sjokoladekrymmel.

De stemorsblomstene tåler ikke frysa, så de tok jeg av igjen før kakene ble frosset ned, og satte dem i eggeglass av fargede egg til pynt. Det ble vårlig, og vår er det, selv om vinden er vinterlig ute. Snøklokker og krokus har sprunget ut, og jeg har pyntet litt på terrassen i dag. Blekkbokskrona mi begynner å bli rusten!

Nå kan påsken bare komme hos meg. I frysa ligger det ferdige kaker klare, og vi skal kose oss,uansett vær og vind.

Inspirasjon.

Stadig er det noen av dere som gir meg ideer. Jeg ble inspirert av MetteJosteinsdatter da hun la et par bilder. Da tegnet jeg nok en gang en vårdame. Du finner innlegget hennes HER.

Det er ikke første gangen hun finner fine sølepytter, snøformasjoner, steiner eller kvister som ligner noe. Dette bildet tegnet jeg i fjor, ved påsketider etter litt snø hun hadde tatt bilde av, men det glemte jeg å vise dere. Men titt innom denne damen, for hun har så mye fint å viser fra. Alt fra oppussing, trening, gode matvaner, de vakreste turer i hennes område, hunden hennes, strikking og mye mer!!!

Spiser du med øynene?

Mat må vi ha, og den kan gjerne være morsom også. Ja, jeg spiser litt med øynene. Her ble det Philadelfiaost, tomattulipaner og litt annet til frokosten i dag.I går kveld fikset jeg en rev. Koselig med litt kreativitet.

Den ble så søt, at jeg klarte ikke å spise den med det samme. Men etter å ha plukket bitene i fra hverandre, gikk det ned med glede. Noe morsomt må man da finne på etter gårsdagens tomhetsfølelse. Det er lov å ha en stoooor synessyndpåsegselvdag innimellom.  I går hadde jeg en sånn dag, men i dag? Da skinner sola!!!!

 

Tom….

Har egentlig ikke noe å skrive om i dag. Jeg føler meg helt tom etter nedstengning igjen. Ingenting blir som man har tenkt. Men jeg er vel ikke alene om den tanken. Jeg forsøker å holde humøret oppe og jobbe på, med det jeg kan. Det er ikke lett og fryktelig lite motiverende, men den som gir seg har tapt! Koronafuglene krakser over oss  med full styrke, men dette er en ravn. Jeg liker ravnene der de seiler over oss i våren med høylytt prat til hverandre.

I helga så jeg en engel i skyene, en engel som delte ut hjerter og gode tanker til oss. Ja, det var jo noe positivt i hvert fall. Ha en fin dag alle sammen.

Hestehov og litt til!

Endelig var det min tur til å finne hestehov. Alle de vanlige stedene der de blomstret tidlig, har de siste årene forsvunnet. Utviklingen går, og det er fylt opp med sand, rettet opp, eller bygd noe, der jeg før plukket blomster veldig tidlig. Derfor var det så gøy da jeg fant de gule bustehodene. Rett ved siden av dem lå det er veldig rusten, kakeboks. Men på et par av sidene var det bilder. Aristokattene fra 70-tallet eller?

Det lå mange rustne ting der også, og de har alle sin historie. Rester etter svunne tider får min fantasi til å spinne. Snart er alt ryddet opp her også, og om det da blir igjen plass til hestehoven, det blir spennende.

Litt snø er det igjen her og der. Jeg tegnet et hestehode, men da jeg gikk tilbake, hadde alt smeltet. Sola varmet i går formiddag.

Snøen smelter og stiene er fulle av vann nå.

Så glad jeg har mine vanntette fjellsko. Men vakkert var det i går, og det er det jammen i dag også her hos oss. Et bilde av en sommerfugl har jeg tatt, så det våres det våres!