Siste dag i november.


Tenk det da, det er siste dagen i november. Så kommer nedtellingsdagene mot jul og desember. Jeg har bestemt meg for å dele et juleeventyr med dere. Ja, det er sikkert barnslig, men jeg liker det sånn med ro og hygge jeg. Følg med om du vil da, her starter det i morgen og historien er lang nok til å vare helt til julekveld. Nyt den siste dagen i november, snart kommer jula!

#foto #jul #advent #blogg

Variert lys!


Så variert lyset kan være i løpet av en uke. Se den sola da, helt uvirkelig i tåka!


Mye blir annerledes i sånt lys. En kirke og et rødt hus, ble reine julekortet!


Dette er en av soloppgangene i uka som gikk, og jeg synes det ble helt magisk!


Skulle tro jeg hadde fikset bildene til sepia, men sånn var lyset en av de andre dagene! I dag glemte jeg å ta bilder på morgenen, men sola kom opp denne gangen også til glede for alle. En fin adventssøndag ble det, og snart er det desember.

#foto #blogg

Første lys!


Ønsker alle en vakker første advent!

#jul #foto #blogg

Nå tennes lysene….


Lys er det vi trenger i mørketiden. Jeg har hentet fram de små lysslyngene mine.En ble plassert i vindustjernen, en kom på plass i en lysslykt og en på adventsfatet. 


Det ble en adventsstake til også. Mannen i huset laget denne av kobberdeler i fjor, med litt grønt og kongler ble den riktig trivelig på kjøkkenbordet.


Så nå skal det snart lyse i hver krok. Korktavlen på veggen har jeg ryddet. Nå henger det kun tre nye kort der, og kortet med november måned da. De tre nye er laget av en kunstner som heter Helge Artelius og jeg elsker hans strek, Kan tro jeg ble glad da jeg fant de kortene på Europris. Snart skal tavlen fylles opp med litt av hvert annet, men ikke alt på en gang. Tavlen min er nesten som en adventskalender for meg, med stadig nye ting som kommer på plass til glede for meg selv. 


Selv om advents farger er lilla, så kom det fram litt rødt også. Putene med sløyfe har jeg sydd selv og jeg gleder meg alltid til å ta dem fram.

 

Går ikke de fargene sammen, lilla og rødt, sier du? Jo da, det gjelder bare å sette det sammen rett.  Nå er jeg klar til julens begynnelse.

#jul #blogg #foto

Fuglefryd!


Det sies at en fugl i hånden er bedre enn ti på taket!


Endelig klar på terrassen. Det tok sin tid der ute, men nå er det feid og pent pyntet til vinteren!


De digre fuglene mine er nymalte og fine. Plutselig ble de dompaper alle sammen, en etter en!!!!! Kan tro de pynter fint opp både ute og inne!


Sidensvansen synger i trærne og lyden er som bittesmå bjeller.Man kan jo få adventstemning av mindre!


Kos dere mot helg, for nå er det fredag!

#foto #advent #blogg

Det ble hvitt!

Jeg prøvde og prøvde, men det ble hvite lys til min adventsstake i år.


Men salt som snø i bunnene, med grankvister, kongler og kuler, pluss mine egne keramikkstjerner ble det vakkert. De to plastrådyra jeg kjøpte på Nille for noen år siden holdt på bli malt hvite, men jeg lot dem være som de var. Etter at jeg tok dette bildet la jeg på en bitteliten batteridreven lysslynge også, så nå skinner det selv om jeg ikke har tent det første lyset! Jeg storkoser meg med resultatet! 

#foto #blogg #advent #hobby

Forberedelsen pågår!


Her er gårdsdagens handel! Ny stjerne med lys til vinduet, små søte kuler og en lilla blomst! Nå nærmer det seg advent mer og mer og jeg prøver å bli klar med det meste her så jeg kan nyte dagene framover. Bare så dere vet det, forberedelser pågår!!!!


Ute startet dagen akkurat som i går med tåke og speilglatte veien. Jeg er glad ikke jeg må ut tidlig. Men nå begynner det å lysne i skylaget, så jeg tror vi får solskinn! Ha en vakker dag alle sammen, nå må jeg sette i gang her!!!!!

#blogg #foto

Skurevalsen?


Adventskalenderen til mamma ble klar og hun smilte fornøyd! Ikke alle på 85 som har pakkekalender!


Det er advent til helga og jeg har begynt litt med forberedelsene. Hvordan vil jeg har det i år tro? Lilla, hvitt, grønt eller skal jeg gå rett på det røde?


I helga var det så vinterlig og vakkert, men det varte ikke!


Tåke og regn har vi idag, men det er pent det også. Jeg koser meg likevel her inne! Det skal ryddes og atter ryddes i hobbysaker, klesvasken og i huset, så jeg er ikke arbeidsledig på en god stund. Skurevalsen tar jeg litt innimellom, men jeg skal slett ikke skure tak og vegger nå. Det får vente til våren, så jeg ser hva jeg gjør.  Håper du også har en fin dag, og er i rute mot adventstiden. 

 

 

#foto #blogg #vinter #advent #adventskalender

Unnagjort!


Julemarked er gjennomført, og fugleskremselsgubben til søsteren har lagt seg i låven til det blir sommer. Da har han jobb i kjøkkenhagen hennes, for han vil sove til vinterkulda er borte. Nå er det bare å se fram til neste helg for meg, da er det advent med lys og stjerner.


Der jeg har vært i helga var det vinter og snø. Utrolig vakkert!


Skikkelig førjulsstemning om kveldene også der på gården hjemme. Nå er jeg hjemme, på plass ved kysten igjen og rimfrost er det her også i dag, enn så lenge! Jeg må bare si det som det er, i dag tar jeg det helt med ro etter en uker med masse jobb. Fornøyd, men sliten kan man si, men nå er julemessen for denne gang unnagjort! Ha en fin ny uke alle sammen!

#foto

Snømann og lefsebakst!


Ble den ikke søt? Ikke større enn tommelen min, for det var ikke snø til en stor snømann! Her kom det bare et vakkert dryss.


Med så lite snø, var det ikke akkurat skitur jeg tenkte på. Nei, her ble det lefsebaking. For mange år siden besøkte vi noen venner i Bodø og jeg fikk en oppskrift på Nordlandslefse av en dame på nesten 90 år. Men mine blir aldri som hennes? Jeg aner ikke hva hun gjorde for å få dem så tynne, myke og lekre. Kanskje hun hadde takke å bake dem på? Oppskriften var heller ikke lett å få, for hun kunne den bare i hodet. En slump av ditt, en del av datt og mel til det er passe. “Ikke for mye og ikke for lite! Husk det!” Jeg synes jeg hører henne. 


Det ble en fin haug med smørkrem og kanel mellom lagene. Om alt ble vellykket? Nei, slett ikke, men jeg tok ikke bilde av de jeg brant opp, og heller ikke den som var for tynn. Noen brune flekker ble det også på mine, og det var visst ikke lov! Men vi fikk noen smakebiter til kaffen i går og det smakte bare en ting, mer!

 

#foto #blogg #bakst