Ble den ikke søt? Ikke større enn tommelen min, for det var ikke snø til en stor snømann! Her kom det bare et vakkert dryss.
Med så lite snø, var det ikke akkurat skitur jeg tenkte på. Nei, her ble det lefsebaking. For mange år siden besøkte vi noen venner i Bodø og jeg fikk en oppskrift på Nordlandslefse av en dame på nesten 90 år. Men mine blir aldri som hennes? Jeg aner ikke hva hun gjorde for å få dem så tynne, myke og lekre. Kanskje hun hadde takke å bake dem på? Oppskriften var heller ikke lett å få, for hun kunne den bare i hodet. En slump av ditt, en del av datt og mel til det er passe. “Ikke for mye og ikke for lite! Husk det!” Jeg synes jeg hører henne.
Det ble en fin haug med smørkrem og kanel mellom lagene. Om alt ble vellykket? Nei, slett ikke, men jeg tok ikke bilde av de jeg brant opp, og heller ikke den som var for tynn. Noen brune flekker ble det også på mine, og det var visst ikke lov! Men vi fikk noen smakebiter til kaffen i går og det smakte bare en ting, mer!
Tenk hvordan bilder kan “lyve”.. Den så kjempestor ut, snømannen
Herlige bilder av soloppgang eller nedgang
Lefser er superdeilig <3
frodith: Det var jo bare noen snøfnugg, men jeg ville ha snømann!!!!! I dag blir det nydelig vær her og jeg må på shopping? Skulle så gjerne vært i skogen i stedet, men må man annet så må man. Ha en finfin dag! Klem
De så nå riktig så lekre ut.
Den snømannen så diger ut…. hihi! Og lefsene ser jo så flotte ut! Hvis de smaker MER, så er de jo helt topp!
Så herlig, og nydelige bilder!!
Siv Svanem: Takk og takk!
Margrethe: Det er bitteliten, men søt! Kosa oss med en smak på lefsene i går og de var perfekte! Ha en fin dag!
Cathrine Nilsen:Hei! Takk for det og ha en fin dag!
Flott at du baker, sjøl om lefsene ikke blir som hennes! Og GODE ble de: Synes de ser fine ut også jeg, men jeg er langt fra noen Nordlandslefseekspert!
Flotte bilder av soloppgang(Eller nedgang!) 
karidansen: Gøy å prøve, men lett er det ikke. Jeg burde bake dem oftere enn til advent, så fikk jeg vel treninga! Det var en solnedgang dette, og vakkert var det. Ha en fin fredag!
Nydelige bilder:) Og de lefsene der så suuuper gode ut:) Det er kjedelig å slanke seg nå merker jeg:) hehe…
birdbay: Takk. Ja, de var gode. Jeg driver med den nedgangen jeg også, så jeg tillot meg bare en smak. Blir spennende om jeg klarer meg mot jul, for det er mange fristelser. Lykke til sier nå jeg, til både deg og meg
God helg!
det var en søt snømann og var den på størrelse med tommelen din så var den jo ekstra søt
O m disse lefsene er bakt på en slump så er du mer en flinke :)) disse såg virkelig deilige ut :)) da har du noe godt til julekaffen
fruensvilje: Ja, han ble bitteliten, for det var ikke mer snø!!!! Lefsene ble gode de, så vi smaker litt nå til kaffen også!!! Ha en fin kveld
Ha ha den smaken kjenner jeg til…mersmak! Lefser er utrolig god, og jeg har lurt på om jeg skal låne takke fra jobben og prøve meg på lefsebaking hjemme. Jeg lager sånne tykke Lefser, men de stikker jeg i komfyren, så det blir noe annet. De så nå både lekre og gode ut, og noen brune flekker er bare sjarm og tegn på at de er hjemmelaget!
Flotte bilder av himmelen forresten! Nyt fredagskvelden
Hei!
God fredags kveld til deg og dine !
Lefser er utrolig godt. Moderen lager også den sorten du bakte – nordlandslefsa <3 De er kjempegode.
Og baksten din så veldig fristende og vellykket ut
Flotte bilder
Himmel og hav så flotte bilder og så kreativ og flink du er da! Nydelige ting du lager:) God fredagskveld!
Hjemmelaget lefser er såå utrolig godt.. nam- nam med vann i munnen
Ønsker deg en fin og hyggelig fredagskveld <3 Klemmer på vei til deg :-)))
margarites: Takk du! Ja, de ble kjempegode, med brune flekker og det hele. Jeg burde vel også bruk takke, men det har jeg altså ikke. Kanskje jeg kjøper det til neste jul. Kos deg i kvelden. Klemsiklem:)
etdiktomdagen: Jeg ble fornøyd jeg, selv om jeg måtte skjære vekk litt her og der. Nyt fredagen!
Jeg koser meg med Norske Talenter.
astmaogallergi: Så hyggelig sagt av deg. Kos deg i kvelden
Ritamarita: Tusen hjertelig. Koselig med helg gitt. Her har vi sett Norske Talenter. Nyt din kveld. Klemmer fra meg
Ser på Norske talenter her også
Hvis du ikk bruker takke, hvordan steiker du lefsene da? Går det an å steike disse i komfyr også?
etdiktomdagen: Heier litt på både den ene og den andre. Ganske variert, så det er ikke lett.
margarites: Jeg steker dem på bakepapir i stekeovnen jeg, og der tar bare noen minutter på hver leiv. Det fungerer fint det også.
Tusen takk for tipset! Da skal jeg jammen prøve det. Mye enklere høres det ut som
margarites: >Jeg har ikke takke, så da bruker jeg det jeg har vet du. Hun damen i Bodø gjordet det på denne måten også!
Lykkke til om du prøver deg 