GLEDE, del 31

Så var det siste dag i januar og siste dag i Frodiths januarmoro som du finner HER! Her er noen bilder jeg tok for lenge siden. Synes de kunne brukes i reprise.

Ordet i dag er GLEDE! Det er godt å kjenne på glede, og det å glede andre. Jeg har hatt mange glade dager denne måneden. Det blir godt å tenke tilbake på januar 2024. Klart det har vært triste dager også. Jeg har mistet noen jeg har kjent i årevis, noen har blitt sykere enn i fjor, noen er redde, andre er fortvilte og sorgtunge. Livet er ikke lett for noe av oss. Men det er viktig å forsøke å ta fram gleden og dekke de værste sårene med hyggelige opplevelser, tror jeg.

“Prøv å være tilstede i ditt eget liv”, sies det. Sett nye spor i livet og gled deg over det du får til. Kjenn på gleden og søk etter mer av det. Jeg hadde en virkelig glad dag i går i hvert fall, ja hele helga faktisk. Den gleden skal jeg ta vare på, og forsøke å spre videre til dere og alle mine framover.

Liv, dag 30

Liv, var ordet i Frodiths januarmoro i dag. Liv! Mitt liv, hvordan har det vært? Jeg ble visst født i gamledager. Den gangen man gikk med Liv! Vet du ikke hva det er? Vi hadde en trøye med stropper, som var av hullstrikk. Så hadde vi lange hjemmestrikkede strømper med en knapp påsydd øverst. De ble kneppet fast på stroppene på Livet. Så ekkelt og kaldt med det åpne stykket som det ofte ble på låret. Etter at vi ble større, fikk vi en strømpeholder av stramt strikket stoff som ble brukt på samme måte, men da var det klemmer som vi festet strømpene med. Ofte fikk vi kjøpestrømper da, og skulle liksom føle oss litt voksne.

Rart å tenke på både et Liv, og selve livet!  Jeg har bursdag i dag, og har blitt en vaskeekte pensjonist over natten. Så nå er jeg en skikkelig gammel dame. Men hurra for meg, jeg er glad jeg lever, og kan feire dagen min.

 

 

DRÅPE, dag 29

Artig å la kameraet gå og knipse, for å få til et dråpebilde. Det blir som å se på at regnet faller der ute. I dag regner det ikke da, men det gjør jo det stadig vekk. Jeg har ofte tatt bilder av vanndråpene. De hopper og spretter så fint av sted.

HER finner du mer i Frodiths januarmoro!

 

HOBBY, dag 28

Tenk det ordet da? Hobby! Så glad jeg har mange av dem. Tegne, male, strikke, bake, foto, sy klær, keramikk, skulptur og leirerbeider, trearbeider, matlaging, linoleumssnitt, cernitleire, dukker, og gårder. Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne og slutte når det kommer til meg og hobbyer. Elsker det.

“Har du er hobby som du er blitt glad i, så trenger du ikke å kjede deg mer!” Sånn heter det i sangen,

Flere innlegg i Frodiths januarmoro finner du HER!

ROSA, dag 27

Hva har en snømann med rosa å gjøre? Den heter Rosa! Jeg kjenner flere som heter Rosa. Det er da et koselig navn. Himmelen var ganske rosa i kveld, og jeg forsøkte å lage den store rosa av snø, med rosa bakgrunn. Det ble ikke helt vellykket, så da får det bli snødamen, Rosa på ball.

Flere innlegg i Frodiths januarlek finner du HER!

HOPP, dag 26

Det har vært så mange spor i snøen. Noen har hoppet hit og andre dit. Men i dag regner og snør det, så alle spor forsvinner.

Nå får vi hoppe selv i skogen, og lage våre egne, nye spor.

Flere innlegg i Frodiths januarmoro finner du HER!

RAR, dag 25

Så rart tenkte jeg, da jeg så dette ordet. Rar? Er jeg rar, er du rar, eller er verden rar? Men for meg ble det morsomt å si rart igjen. Rart, det var godteri da jeg var liten. Vi sa vi ville ha rart! Artig å minnes. Jeg sier ikke det nå, men kanskje jeg skal begynne med det igjen?

Frodiths januarmoro finner du HER!

KAKE, dag 24

Kaker var det i dag. Jeg liker å bake kaker, og jeg liker å spise kaker. Ekstra artig er det å pynte kaker, lage egen dekor, ekstra kremer og sauser til en kake.

Noen ganger blir det kanskje litt vel mye med all den pyntingen!

Noen kaker er det fryktelig mye jobb på, men det er gøy når jubilanten blir fornøyd. Mer av Frodiths jauarmoro finner du HER!

 

Helsa, i januarslutten

Så godt. Jeg har klart meg fint. En kilo gikk jeg opp i jula, men den er borte nå. Januar har slett ikke vært tung og slitsom dette året, enda! All den hvite snøen har gitt meg godt humør. Ikke alle dager er like gode selvfølgelig, men de fleste er greie nå. Det er jeg takknemlig for. Vanligvis har jeg en sånn slags “oppvåkning” etter vintermørket i begynnelsen av februar, men i år kom den, denne uka? Så rart? På den “oppvåkningen” kjenner jeg som regel at jeg vil stelle meg litt ekstra, fikse håret, ta på fargerike klær, eller kjøpe noe nytt. Sånn ble det på lørdagen. Jeg var med en venninne, og hadde slett ikke tenkt å kjøpe noe, men hva skjedde? Jeg kom hjem med både en ny buksedress og litt annet. Men så artig med litt nye klær. Jeg måtte prøve den brune buksa til bluse, skinnjakke og skoletter da jeg kom hjem. Buksedressen sitter som bare den. Nå kan våren komme, og det beste er at jeg kan bruke denne i det vinteren vinker farvel også. Klipt meg? Jepp, det er også gjort. Jeg tenkte jeg skulle spare til en lang flette, men innser at mitt hår ikke egner seg. Jeg kan ikke gå med en flette som ser ut som en rottehale heller.

OMSORG, dag 23

Ordet i dag er OMSORG. Jeg skrev om det i adventseventyret desember 2023. Rakk du ikke å lese det? Du finner det HER! Det er så viktig at vi ser hverandre og bryr oss litt, synes jeg. Flere innlegg i Frodiths janaurmoro finner du HER!

Ta vare på hverandre!