Mine minutter….

Så var det Halloween igjen, eller Hallovenn som vi kan si! Godteskålene er klare og jeg skal også kose meg litt har jeg tenkt. Julebrus er innkjøpt og søtsaker. Jeg liker å markere dagene litt, selv om jeg slett ikke feirer halloween med utkledning eller annet.

Ting som gjør oss godt, er sundt tenker jeg.Her om dagen ble jeg minnet på noe. Jeg hadde glemt det, helt til jeg leste inne hos  Lady  og hos evaswindow. Lady sitter ute i morgenen og kjenner på det meste! Pusten, tankene, livet, naturen og hun fryser ikke! Eva gjør noe av det samme, når hun setter seg ut og tar sin rolige tid på terrassen sin. For over ti år siden hadde jeg mine rutiner i kvelden.

På senhøsten gikk jeg ofte ned og badet i havet i det sola gikk ned. Det gjorde jeg til langt ut i september. Når det ble for kaldt for meg, satte jeg meg ut på terrassen med pledd og puter, varmt drikke og kanskje litt mat. Så satt jeg der og bare var til. Noen ganger i det det mørknet, andre ganger under stjernehimmelen. Det var ikke timer jeg satt der, men kanskje ti minutter. Jeg gjorde det alene og fortalte ingen om det. Jeg tente stearinlys og fant roen i kvelden. Jeg kjenner at jeg hadde trengt en sånn stund for meg selv igjen. Lady og Eva minnet meg på det, når jeg leser deres innlegg. Ti minutter for meg selv, kan jeg vel få til om dagen, om det er sol, regn, snø eller kulde. I morgen skal jeg gjøre det, tenker jeg. Men det går ikke å utsette. Nå starter jeg, tar med lunsjen som jeg gjorde før og setter meg på en stubbe i skogen og spiser. Fordi jeg har fortjent det!

Bruk gresskaret!

Ikke alle liker denne Halloweenskikken, men nå er den da her.  I morgen er det den store dagen! Jeg gleder meg over å glede barna i nabolaget og tenne lys i mørket. På norsk kan vi kalle dagen Hallovenn, så høres det mye bedre ut! Alt det andre med utkledning og fester, får andre ta seg av. Jeg synes det er artig å skjære litt i et gresskar, så jeg får en lykt. Hos meg blir det ikke hekser eller skumle ting, men jeg lager koselige motiv, som gleder meg selv. I år ble det en katt og litt skog. Gresskaret jeg kjøpte var fryktelig hardt denne ganger, men jeg fikk det da til likevel.

Dette er fra i fjor. Da forsøkte jeg meg på en gresskarpai. Ikke helt min smak, så i år måtte jeg finne på noe annet.

Innholdet i gresskaret må jo brukes opp. Jeg tar vekk alle frø og det løse, og så skraper jeg hardt med en stor skje på sidene i gresskaret. Om du ikke tar vekk en del av det, så er det ikke så lett å få synlig lys i lykten. Det ble en stor bolle med gresskarkjøtt. Det kan brukes til suppe, kokes til chutney eller brukes i kaker. Hos meg ble det muffins og en kake. Jeg kjørte alt gresskarkjøttet i en hurtigmikser og veide opp det jeg skulle bruke. Resten frøs jeg ned i porsjoner til senere bruk. Frøene kan du  ta litt olje på og riste dem i ovnen med litt salt.

Jeg har kjøpt meg ny silikonform og den måtte jo prøves. Muffinsen var klare på ti minutter, men den kaken??? En time tok det jammen, før den var klar. Gresskarkjøtt er jo litt tungt, så det var vel det som var grunnen.

Nå er jeg klar. Kaken ble så vakker at den fikk bare et dryss av melis.Kremen har jeg i en skål ved siden av, så vi kan forsyne oss selv. Muffinsen fikk kremtopper og ja vi har smakt. I år ble jeg fornøyd med gresskarsmaken.

GRESSKARMUFFINS

125 g gresskarkjøtt

1 dl mandler

ca. 2 1/2 dl hvetemel

ca.2 1/2 dl sukker

1 ts kanel

1 ts ingefær

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

1 1/2 dl rømme

2 ss smeltet smør

2 egg

Bruk en hutigmikser. Kjør gresskaret så det blir som revet. Stopp maskinen og ha i det andre, hele mandler og det hele. Kjør det til en jevn deig. Dette blir ca, 12 muffins. Stek dem ved 200 grader i ca. 15-20 minutter. Avkjøl dem. Som pynt kan du bruke samme krem som  til gulrotkake, eller bare vanlig melis.Har du ikke hurtigmikser, må du få revet gresskaret eller finhakket det og hakket mandlene, før du rører sammen deigen med en sleiv.

 

 

Møt kulda!

Første morgen med frost her i dag. Hustakene er hvite og det glitrer litt i gress og blader. Nå går vi inn i den siste uka i oktober og vinteren banker på. I går var det så nydelig vær med sol, sol, sol! Men himmelen fortalte at det snart kommer annet vær. Skyene var blå og kalde. Ikke annet å gjøre enn å ta det i mot. Jeg tror det blir en kopp kakao i dag! Det gjelder å feire dagen!

Bare noen uker til advent. Ønsker du deg en kalender, så har jeg laget en fortelling i 24 deler til deg. Titt innom gårdagens innlegg så kan du se selv.

Nå begynner det…..

 

Nå begynner det….

Tiden mot advent raser avsted. Jeg har i år også skrevet en julefortelling som kan leses bit for bit mot julekveld. I år blir den ikke lagt ut på bloggen, dessverre for de som gledet seg til det. Men jeg finner nok fram noe annet kanskje!

Oppdelt i 24, er fortellingen selvfølgelig, så det blir en adventskalender. Vil du lese det som en julehistorie, så er det også lov. Heftet er  A5, det vil si 21 x 15 cm. 32 sider med tekst og mine tegninger til. Historien heter JUL FOR ALLE. Dette passer for de fra 3 til 100 år, som har et barnslig sind. Jeg tror at barna vil være opptatt av katten og jenta, mens de voksne sikkert vil tenke over innholdet.Det handler litt om det å ta vare på hverandre, kanskje snakke litt med naboen vår, hilse på nye i gata og åpne opp for nytt i våre liv. Jeg gleder meg til å dele historien med dere, for det er ingen andre enn meg som har lest den enda!

Med det samme jeg er i gang, så har jeg en Kunstkalender også. Det nye året 2020 er rikt illustret med mine tegninger.

Her er noen av bildene som er med. Kalenderen har en side med bilde og kalendertall, og en side med et stor bilde med en liten tekst.  26 bilder i alt tror jeg det ble, og den er i vanlig A4 størrelse.

Det blir et hull både oppe og nede i kalenderen, så velger man selv om man vil bare ha kalenderen på plass eller henge opp et bilde, eller ha begge deler på plass!

Det ble kanskje litt vel mye på en gang, men sånn ble det. Jeg har altså både en adventskalenderhistorie og en kalender denne gangen. Hva det koster? 200,- pr stk og jeg sender det gratis til deg i Norge. Om fjorten dager har jeg dem her og jeg tar gjerne opp forhåndsbestilling fra de som vil ha, for det er et begrenset opplag. Når det er tomt, så er det bare det. Er du interessert, så send meg en melding i messenger, jeg heter Randi LInd, så fikser vi adresser og dato for levering. Til deg som ikke liker sånt som dette, klikk deg bare ut og forsett med annet!

Utålmodig jeg?

Ja, jeg er det, utålmodig. Jeg liker ikke å vente, men det må jeg bare. Når andre skal ta avgjørelser, eller gjøre et arbeide for meg, så har jeg ikke noe å si. De bruker den tiden de trenger, og ferdig med deg. Jeg blir gående her å vente og vente…. Jeg får skikkelig øve på tålmodighet. Mens jeg venter, så kan jeg jo forsøke å gjøre noe fornuftig. Så nå har jeg kokt semuljegrøt til dessert og gjett hvem som fikk smake litt mens den var varm? Jeg!!!

Ute er det høst som bare den. I dag blåser det så løvet danser i lufta, men det er så fint med litt sollys i skyene.

Helga var fullt opp, men det har jo mange av dere fått med dere. Takk for alle hyggelige hilsner. Jeg fikk nummer tre i kakekonkurransen til Hjemmet, Norsk Ukeblad og Mat & Vin. En skikkelig morsom dag på DOGA i Oslo med gaver og oppmerksomhet. I går kjøpte jeg Hjemmet og der sto jammen kaken på forsiden og oppskriften inni bladet. Jepp, jeg er stolt! Kakafestivalen var en av “gulrøttene” mine. I går “spiste” jeg en til, da jeg var klar med mange illustrasjoner til et lokalt julehefte her hos oss. I dag er det nye oppgaver, så fargene får kjørt seg på tegnearkene. Føler meg heldig. Sånn har det ikke vært i det siste, og derfor føles det så godt. Ny dag og nye muligheter.

Mat må man ha!

Ute er det tåkete og grått, men fuglene er i farten. Kjøttmeisen så irritert på meg i morges. Jeg har jo ikke hengt opp fulgemateren enda!

Det var akkurat som om den sa: “Det er til pass for deg, at jeg spiser opp stearinlyset ditt. Mat skal jeg ha!”

Her er det 10 varmegrader, så jeg tenkte ikke at fuglene trengte mat enda? Men det var vel lettvindt da, å spise mitt stearinlys der ute! Jeg får henge opp en frømater i dag. Rekker ikke så mye akkurat nå, for her må det jobbes litt før helga. I morgen er det kakemesse og bakefest i Oslo, hele dagen. Jeg gleder meg! God helg!

Gulrotløp….

Ja, det er visst lettere for et esel å løpe fort, om den har en gulrot foran nesa Er det sånn med oss mennesker også? Jeg tror det. Om jeg har noe å se fram til eller glede meg til, så går alt liksom lettere, jeg planlegger mer, retter meg opp og jobber med saken. Det siste året har vært ganske tungt for min del, men i sommer begynte det å lysne. Det ene etter det andre dukket opp, av hyggelige ting! Akkurat nå føler jeg at jeg har en hel kilo med gulrøtter, som henger der foran meg. Det føles godt, kreativt og utfordrene. Nå er det bare å stå på, så jeg kommer i mål.

For et liv!

Hva skal man si! Høsten er fargesprakende vakker! Denne helga fikk jeg være ute i timer, bare kose meg med å se og knipse bilder. Joda, det regnet litt også, men så skinte sola igjen!

Det bugner av rogn, og de er så fine der de henger. Selv om de er sure er de fine til å lage gele av. Jeg har lagt noen i frysa, for akkurat nå har jeg ikke tid å gjøre noe med det.

Som en eventyrskog i farger! Helt nydelig å gå på mosegrodde stier og følge grusveier med gress i midten. Jeg liker lønneløvet også, men denne gangen glemte jeg å plukke med meg noen av dem!

I dag er det første vinterdag. Det er ikke lenge dette fargespillet varer, så det gjelder å nyte det, mens man kan. Her lukter det vondt i dag, men det er bare godt. Hverdagsmiddag med familien er ikke dumt! Fårikålgryta koker!

Kaker…

Så er det helg igjen, og kake skal vi ha. Eplekake denne gangen. Den er helt enkel, men det passer meg. Toppen lignet en gårdsplass med grus og litt nysnø, så da ble det en marispankatt til pynt. Jeg liker å pynte kaker.

Jeg forsøkte meg litt med kaker i glass her om dagen. Da legger man alle de tørre ingrediensene i et glass. Fin gave/julegave å gi bort. Så setter man på et kort som forteller hva mer som skal til, for å få en god kake. Her var det to egg og litt smeltet smør, pluss litt melk som skulle være med. Det ble en tung kake med sjokoladesmak, rosiner og kokos. Den falt ikke helt i smak hos oss, så jeg får forsøke med en annen oppskrift om jeg skal bruke det til en gave. Kaken må jo virkelig smake, det er ikke nok at gaven er morsom. Jeg kommer til å blande kaken med litt smørkrem og lage cakepops av det en dag jeg har lyst. Nå ligger den i frysa og venter.Så da ble det full fart med en eplekake i stedet. Gleder meg allerede. God helg!

 

Tåkete!

Sånn nå begynner ting å komme på plass her. Livet har vært som været ute i dag. I et tåkehav, ser man ikke klart! I dag leverte jeg to ting til prøvetrykk, en kunstkalender  for 2020 og en adventshistorie. Så spennende å se om det blir bra. Ellers er to andre opplegg snart i boks, og enda er det bare oktober. Så godt å kunne puste litt igjen. De siste ukene har liksom ikke dagene vært lange nok. Sola har skint, men jeg har snudd meg vekk fra det og jobbet. Ja, sånn er det jo for de fleste i hverdagen, så det er greit. Men stille blir det ikke nå heller, for jeg liker å ha noe å gjøre hele tiden. Snart helg og det skal bli finfint!