Bruk gresskaret!

Ikke alle liker denne Halloweenskikken, men nå er den da her.  I morgen er det den store dagen! Jeg gleder meg over å glede barna i nabolaget og tenne lys i mørket. På norsk kan vi kalle dagen Hallovenn, så høres det mye bedre ut! Alt det andre med utkledning og fester, får andre ta seg av. Jeg synes det er artig å skjære litt i et gresskar, så jeg får en lykt. Hos meg blir det ikke hekser eller skumle ting, men jeg lager koselige motiv, som gleder meg selv. I år ble det en katt og litt skog. Gresskaret jeg kjøpte var fryktelig hardt denne ganger, men jeg fikk det da til likevel.

Dette er fra i fjor. Da forsøkte jeg meg på en gresskarpai. Ikke helt min smak, så i år måtte jeg finne på noe annet.

Innholdet i gresskaret må jo brukes opp. Jeg tar vekk alle frø og det løse, og så skraper jeg hardt med en stor skje på sidene i gresskaret. Om du ikke tar vekk en del av det, så er det ikke så lett å få synlig lys i lykten. Det ble en stor bolle med gresskarkjøtt. Det kan brukes til suppe, kokes til chutney eller brukes i kaker. Hos meg ble det muffins og en kake. Jeg kjørte alt gresskarkjøttet i en hurtigmikser og veide opp det jeg skulle bruke. Resten frøs jeg ned i porsjoner til senere bruk. Frøene kan du  ta litt olje på og riste dem i ovnen med litt salt.

Jeg har kjøpt meg ny silikonform og den måtte jo prøves. Muffinsen var klare på ti minutter, men den kaken??? En time tok det jammen, før den var klar. Gresskarkjøtt er jo litt tungt, så det var vel det som var grunnen.

Nå er jeg klar. Kaken ble så vakker at den fikk bare et dryss av melis.Kremen har jeg i en skål ved siden av, så vi kan forsyne oss selv. Muffinsen fikk kremtopper og ja vi har smakt. I år ble jeg fornøyd med gresskarsmaken.

GRESSKARMUFFINS

125 g gresskarkjøtt

1 dl mandler

ca. 2 1/2 dl hvetemel

ca.2 1/2 dl sukker

1 ts kanel

1 ts ingefær

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

1 1/2 dl rømme

2 ss smeltet smør

2 egg

Bruk en hutigmikser. Kjør gresskaret så det blir som revet. Stopp maskinen og ha i det andre, hele mandler og det hele. Kjør det til en jevn deig. Dette blir ca, 12 muffins. Stek dem ved 200 grader i ca. 15-20 minutter. Avkjøl dem. Som pynt kan du bruke samme krem som  til gulrotkake, eller bare vanlig melis.Har du ikke hurtigmikser, må du få revet gresskaret eller finhakket det og hakket mandlene, før du rører sammen deigen med en sleiv.

 

 

10 kommentarer
      1. Tusen takk. Her er det fellesfeiring til helga for vårt nabolag. Jeg deler ut godteri og ungene takker virkelig pent. Mer enn det er det ikke for meg da. 😁

    1. Du er så kreativ og flink! Kaka og muffinsene ser nydelige ut! Enig med deg i at vi kan ha det litt koseligere enn all den skremminga…. klemmer <3

    2. Så fint det gresskaret ble 🙂 Moro du lager forskjellige ting hvert år, men det er jo sånn du er. En sann kunstner, som jeg alltid har sagt 🙂 klem

      1. Litt gøy å forsøke meg en gang i året. Men dette var så hardt, at det nesten var umulig å skjære som jeg ville. Men neste år kanskje jeg får et som er bedre! Tusen takk for snille ord. Klem til deg 🙂

      1. Tusen hjertelig. Ja, det smakte godt. Nå er søtsakene i boks til barne kommer på besøk. De vil ikke ha muffins, så de kan jeg spise selv!Heldige meg!Klem tilbake! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg