Takstein?

Hvordan lager man takstein av papp? Det ble litt undring før jeg fant ut at bølgepapp kunne duge. Jeg har startet på et nytt minihus. Dette er et hus som ikke lenger finnes i den virkelige verden, men det er et hus jeg aldri har glemt. En liten husmannsstue med sjel. Det hadde brun takstein, som sikkert var laget og brent på nabogården i mitt barndomsriket. Gamle, rustrøde takstein. Jeg rillet opp bølgepappen for å få litt liv i den. Så ble den malt litt og  klipt opp i strimler.

Da ble det takstein på huset. Jeg drømmer meg tilbake. På den trappa satt jeg ofte. Slektninger hadde det som hytte og hjem, før det en dag sto tomt. Da ble det våre ungers lekestue. Foran huset smeltet snøen først om våren, og den grå sementklossen foran døra varmet godt på en solskinnsdag. Om våren blomstret syrinene under vinduet i kjøkkenet, og revungene danset i skogkanten like ved. Aldri var vel himmelen så blå som i barndommen, og drømmene for fremtiden så spennende og levende. Dette var et hus jeg kunne bodd i, men sånn ble det ikke. Det var slitt og ødelagt, hadde vannlekkasjer i massevis og musene danset overalt. Men det så jeg ikke da jeg lekte der. Nå blir det et miniminnehus. Gøy å “se” det igjen.

Helsetunell…

Nok en gang er det tirsdag og tid for å tenke helse. I dag var ikke dagen for veiing. Mye bedre å drøye det en dag eller to etter bursdagsfeiring som har inneholdt god mat, brus og kake. Men jeg jobber på. Ute har det begynt å snø igjen etter vårmilde dager. Enda er det tidlig på året, og enda er det en stund til legetime og kontroll. Tror det går bra jeg. Livet er som en tunnel. Det er bare å streve seg videre mot lyset.

En liten tur

I dag våknet jeg opp til en strålende morgen. Det ble er rask skogstur før lunsj. Lyset var jo helt magisk der ute.

Nest siste dag i januar, og skogen hadde visst krysset av for en fin dag. Litt vått fortsatt  her og der, men det var jo bare å gå utenom.

Hogst  januar dufter så godt.

Det var vårfornemmelser i skogen i dag. Kjøttmeisen var i farten og jeg hørte ravnen kalle over åsen. Men ingen rådyr eller elger var framme, for de hadde gjemte seg. Ingen dyr liker lyden av motorsag……

Hipp hurra

Min dag i dag, og da ble det kake! Klart man skal feire seg selv, og være glad for nok et år. Ikke alle får oppleve det. Jeg føler meg heldig. Jeg lagde min egen kake til helgens festligheter, og pyntet den med konfekt, kjeks og sjokolade. Sekstiseks år, og da gjør jeg vel som jeg vil……

Se deg om…

Det er mye spennende å se lags stier og veier. Det gjelder bare å stanse opp litt og de seg om.

Former og fasonger, fugler eller dyr. Sånne ting beriker en tur.

Januar har ikke så mange farger, men opplevelser kan vi få likevel.

Til topps?

Noen mennesker strever hele livet for å komme til topps. Noen klarer det lett, andre må streve noe veldig, mens flere kommer ikke opp til første avsats en gang. Men hvem har det best? Den som står på toppen og kjenner at det snart ikke er verken luft eller krefter mer til å leve, og ikke minst redselen for å falle!!!!! Hvordan har den som står på bunnen og drømmer det? Er den som kommer et stykke, lykkeligere enn de som må gi opp? Jeg tror at vi alle må hjelpe og støtte hverandre, så kommer vi dit vi selv har krefter til, og vi kan samtidig ta oss tid til å beundre utsikten sammen. Vi kan oppmuntre hverandre på veien, og glede oss med de som kommer helt opp. De kan dele erfaringen og utsikten sin med oss andre som strever og strever der nederst i fjellet…..

Rimfrost

Har du sett så fin rimfrost. Mosen blir til blomster.

Utrolig spennende å se på rimfrosten. Den langer eventyr i nature.

Nye veier….

I dag var det så vakkert, at jeg bare måtte gå ut en times tid. Jeg har naturen rett på utsiden, så det var bare å ta på seg og gå i vei. Is og vann er det fortsatt innover i skogen, men mye av det var borte nå. Det gikk fint å gå på siden av stien. Rimfrosten skinte i solskinnet og svartspetten kalte der inne i storskogen.

Jeg har bodd her i mange tiår, men fortsatt finner jeg nye veier og stier jeg kan følge. I dag tok jeg en sånn vei. De har ryddet en ny hestevei for de som rir i området og da kom jeg ned på en grusvei jeg aldri har fulgt før.

Jeg gikk av sted, og følte meg fri som fuglen. Det var oppdagelsestur i nærområdet. Om jeg var redd for å gå meg vill? Nei. På grusveien møtte jeg en bil, og jeg visste hvor denne veien startet, selv om jeg aldri har gått den før i dag. Nå gikk jeg den til enda trodde jeg, men den stanset ikke, den fortsatte, rett hjem til meg om jeg ville, eller jeg kunne fortsette i motsatt retning.

Det ble en haug med nye bilder i dag, for det var så vårlig og fint i sola. Isen lå på dammen, men den var syltynn.

For en vakker dag jeg kan dele med dere. Så glad jeg har et sånt nærområde. Jeg kan gå i ring både hit og dit. Jeg er ikke langt hjemmefra, men likevel ute på nye, spennende eventyr.

 

Bruk det!

Noe så godt. Fruktte med honning og rosiner.

Jeg hadde nettopp tatt opp et nytt glass med honning, men det var jo mye igjen litt i det som var tomt også! Mye og mye? Men det var da rester langs kantene, som jeg ikke kom til med kniven. Jeg kokte opp litt vann, helte det i glasset, skrudde lokket forsvarlig på og ristet. Etter en liten stund hadde jeg verdens fineste honningvann. Jeg kunne drukket det som det var, men jeg la opp i en frukttepose, noen rosiner og en skive blodappelsin. Det ble nydelig det! Så bruk restene! Jeg gjør det samme med syltetøyglass. I med varmt vann og så får du en ekstra smakstilsetning til teen din.

Litt lek er vel også lov. Appelsinen var jo levende!!! God fredddda!!!!!

Kjente på lykke…

Det er lenge siden jeg har kjent det sånn. Lykkefølelse! Det er slutten av januar, og jeg synes jeg jobber og jobber med helsen uten resultater, men jeg ser det visst ikke selv? Jeg rydder om dagen ja, og så skulle jeg gå gjennom noen klær. Har plaggene god kvalitet, eller jeg liker de ekstra god, så tar jeg vare på dem. Nei, det er ikke mengder, men litt i en eske. Det er lenge siden jeg gikk gjennom dette. Men når det ble nevnt på Godmorgennorge at kongeblått ville bli en slager i våren, så stupte jeg ned i klærne. Jeg fant en fin bluse i blått, og så denne tunikaen til høyre! Kunne jeg klippe den opp og sy den om, tenkte jeg? Det samme tenkte jeg med den sorte og hvite kjole fra Lindex. Tekstilen var jo like fin på begge sider.

Nei, det ble ikke omsøm. Klærne satt jo som støpt. Herlig med “nye” klær til våren. Det fikk meg i godt humør! Jeg burde fikse hårsveisen, men det ble helt uvesentlig i dag……