Blondekantet….

Ja, det er jeg virkelig, skikkelig på etterskudd med det meste. Nå må jeg brette opp genserermene og sette i gang her. Men først vil jeg takk alle som ga meg fine hilsner på fødselsdagen i går. Ingen av dere visste hva jeg ønsket meg. Jeg ønsket meg en blondekantet feiring, og det fikk jeg. Da jeg våknet hadde det snødd. Snøen hadde festet seg overalt, og det var som et eventyr der ute.

Til og med sola kom innom for å pynte dagen min.

Det ble pannekaker med hakkede mandler og sjokolade. På utsiden lyste de herlige sviblene opp sammen med en pyntekål jeg kjøpte tidlig i høst.

Jeg fikk akkurat det jeg ønsket meg. Ostefat, lasagne, søt kake, gjester, blomster, gaver, hilsner og vennlighet. Det ble en skikkelig blondekantet bursdag. Tusen takk!

#foto #blogg #mat #blomster #vinter #snø

FARGER -lilla/fiolett

Fargen ble lille eller fiolett. En av mine favoritter sammen med hvitt og grønt. Vil du være med å ta bilder i farger, så heng på!

I går falt jeg pladdask for de herlige sviblene i blomsterbutikken. Ikke så mange vil ha det nå som jula er over, så de ble solgt til ti kroner stykke. Noe så vakker i lillatoner, litt blålilla, fiolett og hvitt. De blomstene måtte bare bli med meg hjem, selv om jeg ikke tåler den herlige duften. Som det luktet i bilen. Men heldigvis var det ikke så langt å kjøre, så jeg var snart reddet. Den lille musen har sitti i utedekorasjonen siden tidlig i høst, nå ble den superglad for nytt selskap i fine farger. For disse sviblene skal stå ute og ikke inne. De kan dufte i naturen så mye de vil, uten at jeg blir tett i nesen.

Det var en vakker samling jeg satte sammen i en papirpose og betalte med glede.

I går kveld kom lysslyngen på plass igjen og musa var superfornøyd.

Da jeg var klar med de fine blomstene, begynte det å snø, igjen. Det er godt jeg har tak over blomstene. Blir det for kaldt framover skal de få over seg et lite teppe. Så håper jeg de kan glede meg i mange uker framover.

Her finne du flere som har laget innlegg i lilla/fiolett:

Etdiktomdagen

Annebe

Dvergpinschereimitthjerte

Toveview

Fruensvilje

Ei_heks

Frodith

#foto #hobby #vår #hverdag #blogg

Farger- hvit

I dag er fargen HVIT! Snøen er vekk hos meg, men mye hvitt er det der ute fortsatt. Vil du være med så heng på. Jeg har det litt travelt i dag, men legger inn linker til dere som deltar når jeg har tid! Nyt dagen!

For et liv!!!! Herlig å se sangsvanene om dagen. Jeg skulle ønske jeg hadde en hel dag til rådighet, bare for å stå der å ta bilder. De har funnet et oversvømt jorde og der holder de til hele dagen nå. Jeg kjører stadig forbi, og endelig hadde jeg tid så jeg fikk noen bilder med det lille kameret mitt.

En og annen gås tittet også innom.

Noe så herlig. Håper jeg rekker en tur dit igjen ganske snart.

Dette været i dag tidlig var eventyrlig, med sol i rim!

Rimfrost som om noen hadde hengt opp lange glitterremser!!!!

Nå tar jeg helga fra bloggen. God helg! Her finner du flere innlegg i hvitt!:

Etdiktomdagen

Frodith

Toveview

Dvergpinschereimitthjerte

Fruensvilje

#foto #blogg #fugler #natur #vinter

Litt dilla!

Etter at jeg fikk strikket et par votter i vinter, så fikk jeg visst litt dilla om kvelden! Da jeg så en søt vott med hund på nett, måtte jeg bare tegne det av som best jeg kunne. Jeg lagde det ikke helt likt, men pyntet med noen hjerter og tok samme mønster inne i votten som på de jeg hadde strikket. Det mønsteret kunne jeg jo, følte jeg.  Første vott er nesten klar. Jeg driver med tommelen på den. Men jeg må ha en vott til, speilvendt mønster! Jeg tegnet opp mønsteret med tusj. Fargen smittet igjennom det tynne arket  og dermed kunne jeg  få hunden rett vei på neste vott.

Utrolig morsomt når jeg får det til. Jeg har øvd mye i vinter, og brått hadde jeg strikket en lue med fletter. Tror jeg har fått litt dilla?

#foto #blogg #håndarbeide

Dagen gryr!

Etter en natt med stormkast i vinden, fikk vi en vakker morgen. Her speiler himmelen seg i vårt vindu mot øst.

For noen fine farger og for et spill i det dagen grydde! Det siste bildet ga meg minner om en morgen på savannen for noen år siden. Ser du det jeg ser?

En stor giraff titter opp fra vegetasjonen. For en fin morgen med farger og fantasi. Tusen takk til alle som ble med på mitt lille fargespill i går. Du finner det HER! Flere innlegg om dette kommer etter hvert med nye fargeutfordringer, men i dag var jeg mest opptatt av at sola skinte!

#foto #blogg #hverdag #sol #tegning

FARGER- gule nyanser

                                  GULE NYANSER

Vi trenger farger i januar! Jeg kommer til å legge ut et forslag til utfordring av og til framover. Vil du være med, så heng på!!!! I dag er forslaget: Finn fram gule nyanser!

I dag tar jeg for meg litt gule nyanser. Gult er en farge som varmer og luner i januar. Påskefarge, sier mange, men hvorfor skal den tiden legge beslag på den fargen da? Jeg har tatt fram Regnværbarna mine som er laget av Norway Design. De får meg alltid til å smile der de sitter med sine fargerike regnbukser. Litt uenige er de visst, men et kyss på kinnet og noen godord kan gjøre susen blandt venner. Eføyen min har massevis av gule blader, så den måtte få litt gjødsel. Jeg trenger visst selv vitaminer og spiser appelsiner om dagen. Litt eventyr trenger jeg også, så da fikk det bli med en løve! Gult er kult, men det er jammen oransje også!

Ti slutt tar jeg med en tegning jeg har farget i gule farger. Kjenner du det igjen Etdiktomdagen???? Hun finner så fine snøflekker som inspirerer meg. HER er den ene damen hennes, og HER er den andre! Sammen ble de herlige synes jeg. Gult er kult, som sola!!!!

Her er flere som synes gult er kult:

Etdiktomdagen

Fruensvilje

Toveviuw

Margarites

Frodith

Dvergpinschereimitthjerte

Ei_heks

Zoeticworld

#farger #gul #blogg #hverdag

Vintermåned, del 7, snøengel

I dag er det siste dagen i Frodiths utfordring. Snøengel, var ordet. Her er min. Jeg lager ofte engler i snøen om vinteren, bare det er snø nok, så det kunne jeg jo vist dere. Men det ble en engel laget av skaresnø og en iskule. Herlighet så fint det har vært de siste dagene med vinter, og så artig med denne utfordringen som fikk mange av oss til å jobbe litt ekstra med bloggen. “Ut av hiet”, sa Frodith og jammen kom vi oss ut. Tusen takk! Du finner utfordringen HER, og det er bare å bli med når du har tid.

Jeg har kost meg veldig med dette. Det har blitt mange bilder de siste dagene! I morgen kommer en ny dag. Hva finner vi på da? Jeg har tenkt å ta for meg fargene. Jeg startet med brunt for en stund siden, og så kan jeg fortsette hele regnbuen til ende kanskje. Vil du være med,så heng på!

#foto #blogg #vinter #snø

Vintermåned, del 6, ski

I dag var utfordringen Ski! Frodith vil ha “bjørnene” ut av hiet, men det er visst litt tidlig for de virkelige bjørnene. De sover enda vintersøvnen og skier er bare noe de hører lyden av inne i hiet sitt i de dype skogene, når menneskene drar forbi i januar.

Nei, det ble ikke skitur på meg i helga. Hadde det blitt det, så hadde jeg ikke brukt dette gamle utstyret fra da jeg var liten. Men det er gøy å ha tatt vare på det. Fint som dekorasjon til bamser og boller med brunost er det da.

Her er beviset på at det noen år var snø nok til å gå en liten tur på ski, men i år er det ikke godt nok underlag.Visst er det oppkjørte løyper i nærheten, men når man er helt ute av trening, blir selv den minste bakke litt skremmende. Jeg liker beste å gå på jordene.

Jeg gikk på bena i stedet, for det er nok av opptråkkede stier. Flere innlegg om ski finner du HER!

#foto #blogg #vinter #snø

Vintermåned, del 5, “Snømann”

I og med det sto “snømann” på denne måten, så tenkte jeg kreativt. Liker du å spise “Tilslørte bondepiker”? Hva med “Snømann”? Her delte jeg opp et eple, en banan, en appelsin fikk skåret ut båtene og tre klementiner ble klemt for saft. Så delte jeg opp frukten og blandet “en himmelsk lapskaus” som det heter. Men Snømannen der ute ville ha noe annet. Jeg blandet i en skje med rosiner, hakket opp noe mandler og drysset på liksomsnø i form av kokos. Så var desserten “Snømann” klar. Jeg servert den med vaniljesaus. Både vi inne og snømannen der ute, var fornøyde.

Gjett om det smakte!

Jeg hadde ikke kram snø, så det ble ingen skikkelig snømann. Men katten har jeg enda og tegne i snøen gikk fint og min lille snømann ble laget av is og snø jeg hadde på terrassen. Flere innlegg om snømann finner du hos Frodith, HER!

#foto #natur #vinter #blogg #snø

Vintermåned, del 4, is

Dagens oppgave er is, så jeg lagde like godt en isskulptur! Jeg frøs inn vann i en ballong over natten, og da ble det en fin kule. I dag hadde vi en vakker morgen, så den gryende dag skinte igjennom isen.

Under den runde kulen hadde jeg en isblokk. Sammen med islyktene fra før, ble det fint som pynt der ute.

Da dagen startet forsvant det gule sollyset i skyer. Men jeg hadde klart å lage min skulptur og var fornøyd. Flere innlegg i Vintermånedutfordringen til Frodith finner du HER!

#foto #natur #isskulptur #vann #blogg