Fin dag og Halloweeen!


En aktiv dag har det vært og i kveld er det visst Halloween. Ja da, her får ungene som ringer på gotteri og det ringer på i ett sett. Velforeningen har laget arrangement i parken vår, og det er litt av et liv. Tror ungene storkoser seg. Jeg feirer ikke dette så veldig, men litt oransje lys har jeg da framme og noen pyntegresskar. Ellers har dagen gått med til litt leirearbeid i kjelleren med barnebarnet. Herlig med en rolig dag med familien. Kos dere i kvelden, med eller uten knask og knep!

Eske, teske te!


Flere esker! Gjett hva jeg driver med nå da? Eske,teske, te! Det husker dere kanskje ikke? Plupp en liten figur som levde oppe i sameland. Svenske Inga Borg skrev om Plupp, og det ble jammen en film også om den lille figuren som sa eske teske te, når han ble litt skremt! Snart Halloween, så jeg synes det passet med et knep for ikke å bli skremt! Vil du lese om Plupp, finner du det HER!

Hva i all verden?


Hva i all verden er det hun legger ut nå da, tenker du kanskje! Knekkebrød? Rugsprøreklame? Ja, si det? Jeg spiste opp knekkebrødene og oppdaget at den esken de lå i, var skikkelig fin. Så ble den malt hvit og pyntet litt på. Jeg fikk et sånt kort inne i en genser jeg kjøpte med et fint mønster på. Når jeg la det på esken fikk jeg lyst til å tegne litt videre med et sånt mønster. Nei, jeg er ikke så flink til dette mønster krimskramset og malingen var litt humpete og dumpete, men det ble litt morsom likevel.


Nå lurer jeg litt på om jeg skal lime inn det kortet med mønster eller sette inn et trykk med gode ord! Hva jeg skal med denne esken? Vet ikke enda. Kanskje jeg fyller den med pene kort ,eller kort med hyggelige ord, eller gotteri. Mulig det blir en gave til en eller annen. Men nå får jeg først tenke litt. Hva synes du, bare svart hvitt eller litt farger?

#gave #foto

Opp og ned!

I går var jeg sliten, men i dag føler jeg meg uthvilt. Så forskjellige kan morgenene være. Opp og ned! Her ser det ut til å bli en grå dag, men det er litt fint det også. Skyene er som akvareller og dagen gryr. I horisonten ser jeg ei lysstripe, så det er ikke umulig at sola titter fram heller. Sånn er livet også. Skyene kan dekke for lyse dager, men det er alltid lys bak alt det grå! Men om man ser godt etter i skylaget, så er de blandende variasjonene litt fine de også. Grå dager, sier noen og griner litt på nesa. Ja det er hverdagene det, og de dagene er også livet! Har vi ikke grå dager, så vil vi vel ikke glede oss over de fargerike heller? Nå gryr dagen her hos meg og jeg tar den akkurat som den kommer! For denne dagen vet ingen av oss hva vil bringe. Kanskje den bringer glede?

Foto

Sliten

Ja da, noen ganger må man klage litt! Jeg er sliten i hodet og kroppen etter uker med stress, og enda er det ikke over. Jeg liker å finne roen i kvelden, men de siste dagene har jeg ikke klart det. Klokkesnu er et slit for meg i hvert fall. At en time skal gjøre så mye. Ikke får jeg sove om kvelden, jeg er sulten til “feil” tider ,og om morgenen er jeg jo våken før det lyner og andre begynner å bevege seg. I dag listet jeg meg ut av soverommet klokka seks, for da orket jeg ikke ligge der og vri meg mer. Men jeg blir sliten, så sliten utover dagen! Men jeg vet at etter en ukes tid er det meste i gjenge. Andre ler av meg, for de reagerer slett ikke på dette i det hele tatt. Men man får med seg at dagen gryr da!!!!

#høst #foto

Skitne ruter.


Jeg blåste i om vinduene var skitne, jeg tok bilder gjennom dem likevel. Når man er ute og kjører i soloppgangen en tidlig morgen er det vakkert! Bildene kan aldri klare å gjengi lyset til dere, men jeg kan garantere at det var flott!


Vi kjørte en tur hjem til mitt barndoms rike i formiddag, og besøkte min mamma. Koselig. Veiene innover er akkurat som før, men det har blitt asfalt siden jeg bodde der og trærne har blitt høyere! Mange minner dukker opp når man tenker etter. Jeg vet fortsatt hvor det er mainøkler om våren, hvem av gårdene som har gullstjerner på tunet, hvor det går elg og hvor hestehoven kommer først om våren. Men  jeg husker også iskalde dager med ned til minus tretti, lyden av føttene i knitrende snø og gammeldags snøplog med hesten vår foran, dombjeller og sledeføre, spark og skøyter. Jeg har faktisk gått på disse veiene med skøyter. Det gikk fint oppover bakkene på skikkelig holkeføre, men hjelp for en fart nedover. Jeg husker skispor og måneskinn, ulltøy og det å skli på saltpetersekkker! Vet du ikke hva saltpetersekker er? Der ble gjødsla oppbevart, og de sekkene var solide papirsekker som ikke gikk i stykker med en gang. Når jeg forteller om min barndom så sier jevnaldrende at jeg må ha vokst opp i gamle dager. Jeg gjorde kanskje det? Utviklingen på landet gitt saktere enn i byene. Men jeg minnes min barndom med glede, og kanskje tar jeg å forteller mer en annen dag! 

foto

Ikke mer.


Evas Window har hatt en konkurranse gående om Forfall! Jeg fant dette bildet i dag, og tenkte at det hadde passet i konkurransen, men nå er det for sent. Fristen for å stemme gikk ut i går, men du kan gå inn og se alle de fine bidragene. Akkurat som for båten, vi kan se den, men den kan ikke brukes lenger! Den kan aldri mer komme ut på vannet og seile fint avsted mellom holmer og skjær. Jeg har fulgt dens siste reise i noen år nå. En dag jeg har god tid skal jeg jammen lete fram bilder fra noen år tilbake. Da var det enda håp for den. Men nå har det gått for langt med forfallet. Snart er den blitt jord. Kun naglene og et og annet jern vil ligge igjen på bakken og minne om at en gang, lå det en båt her. Litt trist, men sånn er det bare. Forfall er rart å følge, men jeg er sikker på at den ble vel brukt i sine glansdager!

#høst #foto #blogg

Krans av løv!


Tenk så mye som er nesten gratis. Her kostet bindtråden og de kunstige gresskarene, men det andre plukket jeg bare opp fra hagen.

Nå faller løvet ned her hos oss og de danser i vinden. Vakkert og fargesprakende, enn så lenge! Mange morsomme former og farger. Jeg måtte lage meg en krans!


En skikkelig rufsekrans ble det! Først bandt jeg sammen to greiner, så det ble en ring. En diger bærepose med løv må man ha. Jeg er den heldige eier av fargeglade lønn, så jeg plukket løvet rett fra trærne. Her er ikke et løv lagt rett eller vrangt, men bare samlet i sammen i neven. Så la jeg det rett på den runde kvistformen og surret i vei med bindtråd. Noen blader kom hit og noen dit, men det ble da flott!


Jeg er veldig fornøyd med resultatet. Men den blir ikke i denne fargen etter hvert. Snart vil bladene krølle seg sammen og miste den intense fargen. Noen av bladene vil henge litt også, så jeg må snu kransen rundt litt etter som den tørker. Da blir den best! Gresskarene ligger løst, så de bare flytter jeg. Blir den for kjedelig, så sprayer jeg den hvit eller i kobber nærmere jul. 


Jeg klarte ikke stoppe helt. Det ble en løvball også, og en ny krans på terrassen. Den gamle der øverst til høyre begynner å bli ganske så brun. Herlig med farger i høsten!

#høst #dekorasjon # krans #foto # halloween

Selv om det regner…..


Ja, selv om det regner kan naturen være vakker. Jeg gikk avsted i oppholdsvær, men så begynte det å yre. Snart kom det store regndråper også. Jeg hadde ikke forberedt meg på det så jeg stilte meg under ei diger gran. Der sto jeg lenge. Jeg studerte løv både her og der. Noen hadde ansikter og andre et hjerte! Vanndråpene falt ned i gammelt løv på bakken og det var en fin lyd å høre på. Det dryppet og dryppet. Vinde rusket i trærne og det knirket og det knaket. Et par trær som sto for nær hverandre, lagde noen grusomme lyder. Men når man vet hva det er, så er det ikke skremmende.


Men etterhvert dryppet regnet gjennom grantreet også, så jeg gikk hjem, tok meg en dusj, fikk på meg tørre klær igjen og kokte kaffe.


Etter en sånn våt tur var det jammen godt at kaka var klar! Resten av kvelden skal jeg bare slappe av og kose meg. Det er helg og den skal nytes! 

#høst #foto #kake

Formiddagens produksjon.


Snart Allerhelgenssøndag og julemesser. Jeg måtte sette i gang litt produksjon  i dag. Noen hjertekranser ble det!


Egentlig veldig hyggelig å lage noe selv. Jeg drømmer meg litt vekk og slapper godt av. Det dufter herlig av edelgran, og blomstene er fine selv om de er kunstige. Neste helg er det allerhelgenssøndag og noen av mine skal få en hjertekrans på plass innen den dagen.


Resten blir med til en julemesse i november. Nå er det bare å fortsette til uken. Løvet på bjørka har snart blitt borte, og da skal jeg binde egen hjertekranser og annet av kvistene. Gleder meg. 

#høst #foto #dekorasjoner #advent. #jul