Høstluft

Nå er høsten her, det kjennes på at vi får kaldere dager. Men det er fint det også. Ute begynner det å bli farger på løvtrærne og enda blomster det litt her og der.

I går kveld fant jeg vakre blåklokker og en valmue inne på skogen. Det ble nesten litt julestemning over den fine rødfargen.

Jeg går gjerne på tur med andre, men når jeg går alene blir det mange rare bilder av ting jeg finner på min vei. Snart kommer vel rimfrosten også og det blir nye motiv å se på. Kos dere i den gryende høst, det gjøre jeg.

Nypesuppe

I helga plukket vi nyper, og nå har jeg laget nypesuppe. Det smakte alldeles herlig med  litt kremfløte til. Føler at jeg har fått masse vitaminer til høsten.

Jeg liker…

Jeg liker å ha dessert. Her er det mandelkjernepudding som vi hadde her om dagen. Jeg liker den med en skje jordbærsyltetøy, men mannen min vil ha rød saus. Tror vi kan trenge en oppmuntring en gang i blandt og dakan en dessertvære helt rett, selv i hverdagen.

Flere innelegg om “I LIKE” finner du under TORSDAGSTEMA  HER!

Forandring fryder.

På Plantasjen har de solgt ut små t-lyslykter til fem kroner stykke. Visst var de pene i oransje, men jeg er ikke så glad i den fargen hele året. Det ble demontering hos meg. Lyktene var lette å ta i fra hverandre og glassene ble fjernet før lakkering.

Ikke lenge etter var lyktene  hvite og et rådyrpar fikk også ny farge. Gøy og rask forandring.

Så nå har jeg to fine lykter med sommerfugler på bordet. Jeg droppet hele lokket, for jeg skal ha dem inne. Håper dere kan bli inspirert til å finne på noe også. Forandring fryder! Flere innlegg om ONSDAGSTEMA med tema forandring finner du HER!

På gjengrodde stier

Etter dager med regn har skogen igjen blitt grønn og frodig. Høsten vil nok by på masse sopp i år også.

På turen min gikk jeg på gamle stier og så gamle hus,slitt treverk og solsikker. Rart å se hvordan hus som ingen bor ilenger,  blir nesten borte i busker og trær. Snart er både de gamle stiene og husene borte.

Høsten er også fin med tresking og lukt av modent korn. Nå er potetene mine snart klare for opptak. Ikke det at jeg har en mengde av det, men jeg satte noen i blomsterbeder før sommeren. Gleder meg til å se om jeg får nypoteter nok til en middag.