Adjø januar!


Siste kveld i januar for dette året, og for et lys!


Solnedgangen var magisk over vannet. 


Det er bare en ting å si. Takk for nå til denne måneden, og velkommen til februar!

#foto #blogg #solnedgang

Pavlova.


I går var det min fødselsdag og her er kaken og smørbrødene jeg fikset til formiddagen. Jeg pyntet kaken med ferdigkjøpte marengstopper og hakket sjokolade. Så serverte jeg den med iskrem, bær og vaniljesaus ved siden av. Det smakte fortreffelig. I dag er det damen som kaken er oppkalt etter, som har fødselsdag, Anna Pavlova! Det finnes mengder av oppskrifter av kaken på nett, så jeg skriver ikke inn det her.


Denne tegningen i Paint har jeg vist før, men jeg synes den kan symbolisere Anna, for jeg synes hun er verd en hyllest. Hun var en russisk ballerina og navnet på kaken ble kanskje gitt fordi kaken fremstår lett og luftig som en ballerina. Anna ble en verdensstjerne som danset for eksempel de kjente stykkene Nøtteknekkeren og Svanesjøen. I dag er Pavlova nationaldessert i både New Zealands og Australia.

#foto #blogg

Bordpynt og feiring.


I dag har jeg pyntet til fest og det er koselig. Vi blir i hvert fall ti til middag, men mange av dem kommer tidlig. Ja, klokka ti dukker de første opp, så i dag rekker jeg ikke mer enn å nyte! Når det er er min dag, er det bare koselig å ha mine omkring meg. Ikke mye stivhet her da. Jeg setter maten på kjøkkenet ,og så får de forsyne seg selv.  Men det er litt koselig å pynte litt i spisestuen likevel.


Hadde jeg visst at jeg fikk friske tulipaner i går kveld, så hadde jeg brukt dem til dette.


Men det visste jeg ikke, så jeg brukte mine kunstige. Jeg synes det ble spennende også. Først brukte jeg noen sammenbunnede bjørkekvister, før jeg fylte på med ekte eføy og noen tidlige gåsunger jeg fant ute denne uka. 


Nå er jeg klar til innrykk. Kakene er bakt, kaffen er varm. middagen skal gjøres klar i ettermiddag og jeg kan bare kose meg. Hvorfor? Jeg har bursdag i dag. Nei, det er ikke noe rundt tall, men et år er et år. Klart det skal feires! Hurra for meg. 

Noe til kaffen?


I dag har jeg det litt travelt, men det var nødvendig med noe til kaffen. Jeg hadde butterdeig i frysa, så her gikk det fort. Først måtte platene tine et kvartes tid. På med kanal, og så delte jeg det i strimler. Med litt tvinning ble det til slutt fine butterdeigsnurrer. Jeg stekte dem ved ca 200 grader til de var gyldne. Med et melisdryss var det klart.


Sprø og herlige. Det er jo fredag, så da kan man unne seg en liten smak. Jeg tror jeg skal ringle over litt melis blandet med vann etterpå, og så servere en skål med krem og en med syltetøy ved siden av. Jeg gleder meg allerede. God helg!

#foto #kake #blogg #hverdag #helg

Fra klokke til ramme.


Nei, klokka fikk ikke bli klokke lenge. Det nyttet ikke å reparere den. Ikke var den akkurat antikk heller, så det gjorde ikke noe om jeg fjernet urverket. 


Sånn så den ut som klokka, da jeg kjøpte den i høst. Den hverken tikket eller gikk, så det var bare en dekorasjon. 


Jeg forsøkte meg først med å sette et bilde inn under klokkeglasset, men i og med glasset var litt ripet og sprukket, var ikke det pent. Jo, kanskje om jeg hadde tatt et sånt svart/hvittbilde fra gamle dager. Men jeg fant ut at jeg kunne skrive noen ord i stedet ,og det ble “denne dag en gave”. Når jeg blir lei dette, kan jeg bytte det ut med noe annet. Et bilde av en sommerfugl kunne jeg kanskje tenke meg, eller en tørket blomst eller to. Men først må det bli sommer så jeg kan finne en sommerfugl å fotografere eller blomster jeg kan presse og tørke. 

#foto #blogg #hverdag

Ikke enda!


Nei, det er ikke fastelaven denne helga, men 7.februar er dagen for fine fjær og boller. Men i dag da jeg skulle handle mat satt to smilende damer og solgte bjørkekvister med fine farger. Det er vår for meg!  Sanitetsdamene gjør dette på frivillig basis, og pengene går til forskjellige formål. Jeg lager alltid mine egne ris til fastelaven, men hvert år må jeg støtte Saniteten også.


Ute skinner sola og neste all snø er borte. Gresset lyser grønt og jeg har smilt i sollyset med en kopp kaffe. Tenk det er fortsatt januar, men det er mange varmegrader og nydelig. 


Det ble en kaffekopp ute på terrassen! Selv om det sikkert kommer både snø og kulde framover, så fikk jeg et fint nytelsesøyeblikk i dag.

#foto

Fra mitt vindu.


I løpet av en uke eller to kan jeg ta mengder av forskjellige bilder fra mitt vindu. Jeg elsker å fotografere hogstfeltet ved soloppgang.


Mange spør meg om jeg ikke snart har nok bilder fra vinduet, men ingen blir jo like.


I går var det tåke, og det var også vakkert. Men etter en liten stund letnet, det og det ble solskinn på formiddagen.


Dette er sånn det så ut i dag. Vakkert som bare den. Ønsker alle en fin onsdag!

#foto #blogg #hverdag #soloppgang

Den gryende vår.


I dag fikk jeg den første virkelige vårfornemmelsen. I noen timer i formiddag skinte sola. Etter mildvær og litt yr i et par dager, har snøen snart blitt til vann. Jeg fikk lyst til å hoppe paradis igjen, hoppe tau, lete etter hestehov og blåveis og være ute i det fine lyset. Men det er  siste uken av januar, så det er bare den gryende vår som tittet innom.


Fine farger ble det. Isen ligger der og flyter som et digert flak,men inne ved land var det vann nå.


Jeg tok en tur inn på hogstfeltet, men der var det ikke lett å komme fram. Til slutt fulgte jeg sporene til rådyrene, for der de gikk kom jeg også litt bedre fram. Det var under trær og over stokker, jeg hoppet over bekker med vann og holdt meg i greiner for ikke å skli. 


Litt av et skue jeg fikk da jeg endelig kom dit jeg ville, opp til Kong Vinters harpe! Jeg måtte bryte av en istapp og spille litt for meg selv. Sånn blir det nedover fjellsidene etter at snøen har smelter så fort. Vakkert, men glatt og nesten ufremkommelig. Nå som alle trærne er hogd i denne lia, blir det spennende å hva som vil vokse her i våren. Jeg skal tilbake å se etter blåveis om et par måneder. For enda er det alt for tidlig å tenke på blomster. Først må vinteren takke for seg.

#foto #blogg #friluftsliv #vår

Grå snømannfalldag.


I går hang tåka tung over landskapet her hos meg, og det sildret og rant overalt. Med pluss to grader og litt yr, ble det fart på snøsmeltingen.


Det var den store, grå snømannfalldagen. Ikke en eneste snøfigur var trygg. Stadig deiset de digre snømennene i bakken, og så ble de igjen til bare snø, før de ble til vann. 


Fjorårsløvet til bøketrærne lyste fortsatt i oransje, og ga litt farge til en ellers grå dag.


Hva passet vel bedre på en sånn dag enn en grå middag også. Jeg stekte opp en pakke karbonadedeig, hadde i en oppskåret løk og krydret med salt og pepper. Så helte jeg alt over i en stor kjele, snittet et lite kålhode i fine strimler, helte på ca.1 liter vann og satte det over på plata. Det fikk koke en times tid. Da kålen var myk og god serverte jeg det med kokte poteter. Gjett om det smakte. En grå dag nå og da kan det godt være, bare vi finner noe å glede oss over.

 

#foto #hverdag #blogg #mat

Litt Picasaundervisning.


Jeg ble spurt av Frodith om å fortelle hva jeg gjorde for å få til bildet jeg la ut her i dag tidlig. Har du Picasa, så kan du prøve deg. Mange ganger fikser og trikser jeg så jeg til slutt ikke husker hva jeg har gjort, men jeg skal prøve å forklare. Har du ikke Picasa? Det kan lastes ned i gratisversjon til din data og du kan bruke det som et redigeringsprogram. Her har jeg valgt to bilder i biblioteket og så trykt på knappen for Kollasje. Det er den nummer to med oransje farge.


Da kommer dette opp med de to bildene jeg nå hadde valgt. Jeg hadde et bilde av en stubbe som så ut som et hjerte og så er det et bilde av meg selv. På bildet jeg hadde i dag tidlig var det en hest. Det hadde jeg forandret i fotoprogrammet til noe som heter inverterte farger. Da blir for eksempel svart hvitt og motsatt. Men her bruker jeg bildene som de er. 


Til venstre finner du dette bildet. Trykk på pilen til høyre her og du får opp flere alternativer.


Så valgte jeg det nederste, flereksponering. Jeg har funnet ut at to bilder ofte er nok. Men velg et som har lyse felter og et som har mørkere for å få kontrastene.


Når jeg trykte på den knappen, fikk jeg opp dette. Nå har de to bildene lagt seg over hverandre og bildet av mennesket skinner gjennom det lyse feltet i trestubben. Her kan du også hente nye bilder fra biblioteket om du ikke er fornøyd. 


Klikk på lag kollasj og så finner du det igjen i kollasjer i biblioteket.


Om du nå dobbeltklikker på bildet får du opp mange alternativer du kan bruke til å redigere med.


Her har jeg trykt på det siste symbolet og da får jeg opp disse alternativene. Alle symbolene der oppe gir deg nye forslag. Her er det bare å prøve seg fram. Jeg valgte mer liv. Det er symbolet Skarpere farger.

Om jeg trykker på den grønne der oppe,kan jeg bytte farger. Inverter farger valgte jeg.


Da ble det sånn. Ja da, her var det plutselig et annet bilde av meg. Men valget er fritt det.


Velger du svart/hvitt får du et uttrykk, og her har jeg valgt sepia. Med tekst på bildet blir det raskt et fint kort. Det er bare å la fantasien fløde. Når du er fornøyd lagrer du og så var det gjort.


Nå er det din tur!
 

#foto