Litt Picasaundervisning.


Jeg ble spurt av Frodith om å fortelle hva jeg gjorde for å få til bildet jeg la ut her i dag tidlig. Har du Picasa, så kan du prøve deg. Mange ganger fikser og trikser jeg så jeg til slutt ikke husker hva jeg har gjort, men jeg skal prøve å forklare. Har du ikke Picasa? Det kan lastes ned i gratisversjon til din data og du kan bruke det som et redigeringsprogram. Her har jeg valgt to bilder i biblioteket og så trykt på knappen for Kollasje. Det er den nummer to med oransje farge.


Da kommer dette opp med de to bildene jeg nå hadde valgt. Jeg hadde et bilde av en stubbe som så ut som et hjerte og så er det et bilde av meg selv. På bildet jeg hadde i dag tidlig var det en hest. Det hadde jeg forandret i fotoprogrammet til noe som heter inverterte farger. Da blir for eksempel svart hvitt og motsatt. Men her bruker jeg bildene som de er. 


Til venstre finner du dette bildet. Trykk på pilen til høyre her og du får opp flere alternativer.


Så valgte jeg det nederste, flereksponering. Jeg har funnet ut at to bilder ofte er nok. Men velg et som har lyse felter og et som har mørkere for å få kontrastene.


Når jeg trykte på den knappen, fikk jeg opp dette. Nå har de to bildene lagt seg over hverandre og bildet av mennesket skinner gjennom det lyse feltet i trestubben. Her kan du også hente nye bilder fra biblioteket om du ikke er fornøyd. 


Klikk på lag kollasj og så finner du det igjen i kollasjer i biblioteket.


Om du nå dobbeltklikker på bildet får du opp mange alternativer du kan bruke til å redigere med.


Her har jeg trykt på det siste symbolet og da får jeg opp disse alternativene. Alle symbolene der oppe gir deg nye forslag. Her er det bare å prøve seg fram. Jeg valgte mer liv. Det er symbolet Skarpere farger.

Om jeg trykker på den grønne der oppe,kan jeg bytte farger. Inverter farger valgte jeg.


Da ble det sånn. Ja da, her var det plutselig et annet bilde av meg. Men valget er fritt det.


Velger du svart/hvitt får du et uttrykk, og her har jeg valgt sepia. Med tekst på bildet blir det raskt et fint kort. Det er bare å la fantasien fløde. Når du er fornøyd lagrer du og så var det gjort.


Nå er det din tur!
 

#foto
16 kommentarer

Siste innlegg