Godt nytt år!

Det nye året er for meg en hest. Nå svever den over oss og venter på å lande. Den er full av kraft og muskler, iver og fremtidstanker. Når det nye året ringes inn, vil den møte det i fult trav og la oss drømme om bedre tider, god helse, fine tanker og omsorg for hverandre i glede og kjærlighet.

Året vil trave avsted med oss, gi oss full galopp noen ganger og siden rolige dager i vakre gressenger. Vårlig iver, svalende bad i sommerdagene, fargerike høstdager og sledeføre i en ny vinter.

Noen dager vil dette nye året også henge med hodet og gi oss prøvelser, men sammen er vi sterke som en flokk med vakre hester på slettene i soloppgang og solnedgang, gjennom regn og torden, snø og kulde, varme og vind, skyede dager og solskinn. Det nye året bringer oss alt. Godt nytt år.

God romjul.

Hei igjen. Nei, alle dager i jula har ikke vært som dette, men sånn var det på julekveldsdagen og førstedag. Rimfrost og vakkert. I dag blåser det og regner, så det fristet ikke å gå ut i det hele tatt.

Jeg tok en sjekk på julegavene. Du verden så kreative mange er. Jeg fikk førstehjelpsskrin av en av søstrene mine. Her var det noe for hver dag ikke alt er på stell. I dag har jeg spist smarties for å bli smartere. Plaster for skrubbsår og sårede følelser er jo heller ikke dumt. Jeg kan ikke bygge snømann ute, så da får jeg fikse en i marshmellows en dag. Jeg fikk flagg til å feire, lys og tråd, fyrstikker og mye annet. Alt med forklaring på hva jeg kunne bruke det til. Ja, dette var noe jeg trengte i koronatiden. Mye annet fikk jeg også. Tegnesaker av mams var fint. Nye blyanter, viskelær og tegneark. Da ble det noen timer med det. Skål til strikkegarnet var smart. Da slipper jeg å lete etter det nøstet som triller avsted. Jeg er så fornøyd!

Det ble mye annet fint også som bøker, nytt skjerf, krydder og servietter! Men de store selskapene vi pleier og ha i jula, er droppet. Sånn er det bare i år. Rart og trist, men vi klarer det. I dag ble første vaksine satt her i landet, og så følger det på framover. Vi får drømme om en bedre jul til neste år, men det er mye vann som skal renne ut til havet innen det…God romjul.

GOD JUL

Så var dagen her. Jeg elsker advent, så den tiden før, kunne gjerne vart lenger. Etter julaften kommer romjula, og det er også så fint. Men først er det julekveld!

Jeg har bakt og kost meg i advent. Noe er allerede spist, og annet ligger klart i kakebokser og fryse. Planlegning er halve jobben, mener jeg. Jeg rakk slett ikke alt jeg hadde satt på lisen min, men jeg rakk det som var nødvendig. Kjøpe inn mat, pynte, bake litt og kose meg ikke minst.

Julekrybbe og annet er koselig å se på i advent, og det skal få stå til godt ut i januar hos meg.

Kos dere massevis i dag om dere er alene eller om dere er flere. Vemodet følger gjerne med hos meg, men sånn er det med høytidsdager. Jeg gleder meg til å høre masse julemusikk, spise god mat og se de jeg kan i jula. Så får vi håpe at innen neste år er alt mer normalt. GOD JUL!