Kom mai….

“Kom mai du skjønne milde, gjør skogen atter grønn, og la ved bekk og kilde, fiolen blomstre skjønn….”

Jeg gikk meg en liten kveldstur og det var så herlig.

Skyene skapte spenning på himmelen og sola skinte!

Morelltrær i nabohagene og villtrær i skogen er i full blomst nå. Kos dere i aprils siste kveld, for i morgen er det mai!

#foto

Valborgmesseaften.

I kveld er det Valborgaften, men her i landet er vi vel ikke så vant med å feire det? Det er siste dag i april. I morgen kommer blomstermåneden mai! Herlig.Svenskene feirer hele helga med vakker sang og bål. Nei, jeg skal ikke over grensen for å delta, men jeg kan vel feire litt jeg også. Hyggelig å markere våren.Så i går kveld jobbet jeg i hagen. Vi klipte kanter og luket løvetann, tok vekk kvist og kvast.. Steiner i kanten av bedet var borte i gress, men med en liten innsats ble de igjen synlige. I dag regner det, så det passet så fint at vi fikk det unna.

I kveld skal jeg tenne litt lys og skremme vekk vinteren. Bålene får svenskene ta seg av. 

#foto

Kunstig blomsterpynt og kald grøt.

Slett ikke dumt med kunstig blå hortensia. Den får jeg da til! Men den trengte det lille ekstra. Jeg klipte av litt eføy fra en av plantene mine og stakk det ned i en sånn blomsterholder man får i blomsterbutikken.

Sammen med noen tørre bjørkekvister ble det jammen svung over dekorasjonen.

Etterpå forsøkte jeg meg på en smak av kjølekapsgrøten. Men friske jordbær og litt perlesukker ble det jammen snadder. Takk til Fru Stussli som ga meg ideen til denne retten! Jeg brukte ikke melk, men vann og så laktosefri yoghurt, det fungerte også. Kan anbefales!

#foto

Liv under oss.

Litt av et liv i naturen om dagen. Det er vår det er klart, og med aprilvær får vi det meste. I natt har det regnet og haglet noe voldsomt, så naturen har vasket seg. I går hadde vi sol og fint, men også et jordskjelv. Merket du det? Det hadde senter over nordlige deler av Danmark med litt over 2.34 skalaen, så det er jo ikke noe å nevne i forhold til de stakkars menneskene i Nepal. Men så rart at vi kan merke sånt når det er i Danmark. De fikk sitt og så forplantet det seg hit og ga utslag her litt senere! Her smalt det skikkelig til først en gang, og så en gang til. Vi var ute i hagen, og  vi hørte ikke at det klirret i skapene inne, som andre hadde fått med seg. Vi tenkte at det var torden, eller at noen sprengte ut en tomt eller noe? Men det var altså noe helt annet. Jeg gikk inn og så på jordskjelvsativiteten på nett. Jammen er det liv under oss, selv om vi merker lite til det.

Ser du på sånt i mellom?

28/04/2015 20:58:39  63.65   26.20  1.37  Syd-Finland
28/04/2015 19:01:29  67.19   21.50  2.23  Nord-Sverige
28/04/2015 13:09:27  54.53    9.80  2.34  Fyn, Danmark
28/04/2015 13:01:12  63.31   22.50  2.03  Syd-Finland
28/04/2015 12:08:28  64.61   30.60  2.23  Syd-Finland
28/04/2015 11:11:51  54.41    9.90  2.26  Fyn, Danmark
28/04/2015 06:53:08  67.70   34.30  1.12  Nordvest-Russland/Kola
28/04/2015 06:09:08  67.49   35.00  1.45  Nordvest-Russland/Kola
28/04/2015 02:23:20  57.50    9.10  1.44  Ca. 97 km sørøst for Kristiansand
27/04/2015 22:31:49  67.50   34.50  1.51  Nordvest-Russland/Kola
27/04/2015 16:10:58  58.42   11.70  1.23  Ca. 81 km øst-sørøst for Halden

#foto

Lurer på jeg.

Det er ikke bare ute det blomstrer, det gjør det jammen inne også! Se på den orkideen da, det ser ut som en lite dansedame i midten. Nå er snart denne dagen slutt og jeg har kost meg med besøk av mamma og en av søstrene mine. Vi har skravla, handla og spist sammen. Kjempekoselig. Vi var på Spar Kjøp og så på bunadsdrakter. Så mye fint til en rimelig penge.

Mamma ble dem glade eier av denne. Noe så vakkert. Nå er hun klar til bryllupet til vår slektning. Hva jeg skal ha på meg? Aner ikke enda. Vi har trålet butikkene opp og ned i timer,  men jeg greide ikke bestemme meg. Tror jeg tar den jeg har fra før. Men en blå lang blondekjole blir kjedelg i forhold til denne kanskje?

#ffoto

Kratremat på billigsalg.

Kjøper du ikke stygge bananer sier du? Så bra da, for da blir det flere på meg. Flekkete bananar selger de jo så billig. Hos meg blir de renset for skall og mørke flekker, delt opp og lagt i frysa.  Så er det bare å ta opp det jeg trenger til en banankake, en smoothie eller til bananis.

Når jeg selv og flere i familien vår ikke tåler melk så godt, er dette en smart løsning. Jeg tar bananene opp noen minutter før vi skal bruke dem, etter en stund kjører jeg  i vei i en hurtigmikser til det er “softis”! Blir blandingen for tykk kan du blande i litt vann.Herlig ved siden av bær eller kake. På bildet har vi blandet laktosefri vaniljeyoghurt med banan, kjørt det i hurtigmikser og drysset over litt sjokolade til pynt. Enkelt til hverdags. Til fest pynter jeg med friske bær av alle slag. Enda har ingen sagt nei takk! 🙂

#foto

Stram line!

Hunden holdt stram line hele veien gjennom skogen. Med nesa i været var den virkelig i farten. Jeg hang etter for halv pris med tunga ut som et slips, nesten.

Når man er hundepasser må jo trim til. Jeg har ikke noe i mot å gå i skogen, men det ble litt slitsomt når hunden hele tiden skal inn imellom kratt og kvister, for der var det fugler! Den hang jo fast og surret seg inn hele tiden. Jammen godt det er båndtvang sier kanskje du? Ja, men når jeg passer hunden har den alltid båndtvang. Jeg er livredd for at den ikke skal komme når jeg roper og med bånd rundt halsen festet til et belte rundt livet på meg, så fikser vi luftingen begge to!

Selv om det blåste surt i dag, var det lunt inne i skogen. Etter trimturen var det hjem til mat for oss begge og en god hvil. Nå har hunden blitt hentet hjem til sine. Den var overlykkelig over å se dem,og sa ikke hadet med å vifte med halen en eneste gang. Men sånn er visst hunder.

#foto

Tur i regn.

Har du sett noe så vakkert? Hvitveisen synger på siste verset og mange er nå rosa. Vakre blomster i anemonefamilien.

I går var det yr det meste av dagen, men jeg gikk likevel ut en tur. Fuglene sang og det luktet så godt i det friske været. Når man først har kledd på seg, er det ikke dumt med en tur i regn.

Jeg skikkelig koste meg, fant fioler og noen utsprungne morellblomster også.

Når regnet drypper ned over skogen kommer jammen trollene fram også. Jeg fikk et bilde ser du, før jeg skyndte meg hjem. Det var herlig å gå tur og godt å komme inn i varmen etterpå.Nå skinner sola igjen og skal jeg snart ut på nok en skogstur, for jeg er hundepasser i dag.

#foto

Hue under armen!

Fint med salg, for da kjøper jeg digre klær som jeg kan sy om! Mye billigere enn å kjøpe tekstiler i butikken.Denne gangen fant jeg en topp på Lindex. Det var fram med saksa og inn med hodet under armen! Ja, under armen, eller det blir vel hodet i ermet kanskje det heter.

Se på bildet nederst til høyre. Litt av den ene siden klipte jeg vekk som du ser, brettet det inn og sydde langs det hele med en søm. Det skal ikke sys sammen! Nå ble siden i toppen den nye kanten nederst på toppen.Så tredde jeg hodet i ermet og armen der hodet skulle være. Skjønner du? Kanten nederst på bildet, som nå blir et nytt erme, sydde jeg sammen fra midten og mot høyre. Toppen fikk da en snipp ned i den ene siden, og jeg synes det ble morsomt!

 

#foto

Hjelp, nye sko!

Innkjøp av nye sko kan være en prøvelse i seg selv. Disse falt i smak hos meg, og ble med hjem. Men så skulle jeg ta dem i bruk da. De klemte plutselig overalt! Det ble en tur inn på nett for å finne løsninger som var greie å gjøre her hjemme. Hadde jeg oppdaget det i butikken, hadde de jo bare sprayet dem med sånn “strekkspray”!

Så var det fram med det rosa fartsdunderet mitt, en hårføner. Jeg gjorde etter alle kunstens regler, tok på tykke sokker, fønte, ventet og fønte igjen. Så skulle skoene avkjøles før jeg prøvde dem igjen. Like ille!

Nytt forsøk. To plastposer ble fylt med vann og lagt ned i skoene. Men første forsøke var det for mye vann i posene. Det var jo bare skotuppen som var trang! Jeg kunne jo ikke blokke ut alt som var! Men etter litt prøving og feiling fikk jeg det på plass.  Så var det ned i frysa med hele greia! Vann som fryser utvider seg, og jammen hjalp det. Nå er skoene helt supre til alle festlighetene i mai. Jeg er litt i tvil om den blå helen? Men om jeg plutselig finner på klær i andre farger, maler jeg over det glatt! Hva gjør du om du får problemer med nye sko?

#foto