Morgener og kvelder.


Dag etter dag i det siste, har himmelen vært som et eventyr ved soloppgang, og ikke har det vært dårlig når sola går ned heller. Utrolig vakkert å se på, og det varer jo ikke lenge hver gang, så dette har man tid til å nyte.


Sånn var det i dag tidlig. Det startet litt forsiktig, og plutselig var alt så fargesprakende.


Dette er fra i går, og det var slett ikke dumt det heller. Det nederste bildet er speilbildet i vinduet mitt og ikke vann. Siste dag i november i dag. Litt rart å tenke på, synes jeg. I morgen er det første desember med alt hva den måneden inneholder. Jeg gleder meg.

#foto #blogg #hverdag #soloppgang #solnedgang

Lek med papir.


Hva er det hun driver med nå da, tenker du kanskje. Jeg mener at julepynt ikke behøver å koste all verden. Med noen gamle aviser eller hvitt kopipapir kommer du langt. Pynter du med perler fra noen, billige smykker, maler, limer og klistrer litt, kan det bli mye gøy. På det første bildet har jeg lagt noen sider av en avis i vann og vridd det opp. Så la jeg det over et litt dypt fat, dyttet litt her og der og satte det til tørk. Etterpå malte jeg med litt brunt og hvitt for å få litt mønster i det hele. Hodet til engelen lagde jeg vet å krølle sammen litt papir og surre rundt med en papirteip. Stikk inn en tannpirker så den bli letter å feste til kroppen. Kroppen lages på samme måte, men formen må være i litt pæreform. Pass på så du får en fin stødig bunn. Vingene er et hjerte som jeg klipte opp og brettet ned som på bildet. Armene er en pølse.


Sånn ble resultatet. Papirfatet er festet på et annet fat. Øverst passet jeg på å ha litt papir over kanten, og så ble det festet godt med teip på baksiden. En stjerne ble pynt til fatet, edelgran ble lagt på et lite blikkfat sammen med kuler og noen hjemmelagde stjerner.


Her har jeg limt en bit kartong bak på kranser og hjerter, krøllet sammen avispapir og dyttet fullt opp med aviskuler. Hadde jeg brukt kopipapir hadde jeg ikke trengt å male det etterpå, men jeg liker at avisen skinner igjennom.Husk at dette ikke kan være ute. Da må det i såfall henge under tak!


Her er kransen. Hjertet glemte jeg å ta bilde av før jeg solgte det i helga. Som du ser har jeg surret rundt med masse sølvtråd og limt inn perler og litt glasspynt her og der. Denne kransen har ikke kostet meg stort for bjørkekvister er det nok av på bakken etter vind og vær og perlene hadde jeg fra før.

#blogg #hobby #papir #advent #jul

En, to og tre….


Så var vi i gang med advent. Jeg har da fått tent det første lyset, eldste barnebarnet har bakt de første julekakene til meg, vi har laget noen figurer jeg skal pynte med av noe selvtørkende leire og noen blomster er på plass i stuen. Kranser skal på plass i dag og jeg skal bare nyte tiden mot jul. Ikke noe stress her, for det er ikke advent for meg. Det min tur til å hygge meg.
Om tre dager starter jeg en adventshistorie for barnslige voksne og for barn her på bloggen. Du kan få følge med om du vil, helt fram til julekvelden. Dette en min juletradisjon. Så gøy å dele med dere! Jeg har skrevet og tegnet meg igjennom det meste nå. Litt flikking er igjen, men det fikser jeg sikkert underveis.
I dag er det mandag og jeg har gjennomført et skikkelig res i november med masse kjøring til og fra skole og trening med barnebarna, lufteturer med lånehund, forberedelse til julemarked og gjennomføring av marked denne helga. Fra i dag er adventstiden min. Jeg skal få på plass litt ekstra lys her og der, tenne adventsstaken og kose meg. Jo da, jeg skal jobbe også, men jeg trenger ikke stresse rundt med alt annet.


Posten har jeg fått åpnet, og gjett om jeg er kjempeglad for det jeg har fått der. Jeg fikk så super premie i høstbildekonkurransen hos Frodith. Tusen hjertelig til alle som stemte på meg. Se på det fine nettet da!!! Føler meg takknemlig. Den herlige, kreative Frodith finner du HER!  Jeg bestilte kalender fra Lady August i år også, og den var nydelig. Det blir gøy å bla om fra måned til måned i et nytt år. Hun er super på kruseduller og tegninger, ord og hygge. Lady finner du HER!

Det skal så lite til for å bli oppmuntret egentlig. Det er ikke de store pengene eller de store opplevelsene som gjør det tror jeg, men det at vi har omsorg for hverandre, gir av oss selv med et smil, deler ut et godt ord på vår vei og tenner et lys for de som har det vanskelig. Litt ettertanke i adventstiden er fint synes jeg. Ja, dette ble noen ord fra meg på denne mandagen. Håper du følger med her hos meg framover, for nå blir det mer aktivitet igjen.

#blogg #mandag #advent

Endelig rimfrost!


Tenk at i dag var det min tur til å oppleve rimfrost.Utrolig vakkert. Litt dis var det på morgenen, men jeg synes det var som å kjøre i et eventyr. Heldige meg som bare satt på og kunne knipse ut gjennom bilvinduet så mye jeg ville.


Til og med rådyr fikk jeg med meg, selv om bilen trillet i vei.


Jeg skulle gjerne ha gått en lang tur i dette vinterlandskapet, men når man ikke rekker med det, er det jammen fint jeg kunne fotografere.


På hjemveien fikk jeg med litt av solnedgangen også.


En helt magisk dag, som jeg bare måtte dele med dere!

#blogg #vinter #foto # sol

Med forventning.


I går så jeg snøen. Jeg møtte den bare en halv times kjøretur fra meg. Ikke mye der heller, men et vakkert melisdryss akkurat passende til å tenke jul.Fram til slutten av november blir det nok stille av og til her på bloggen min. Tror ikke jeg rekker alt jeg vil, for nå er det så mye som står på agendaen.


I går fikk jeg på plass både stjerner, engler og pynt til et julemarked som skal være første advent. Det ble fint med med Maria og lille Jesusbarnet foran juletreet. Det tok tid å sette sammen. Babydukken har hadde jeg sydd på forhånd og hodet til Maria er et sånt utstillingshode i isopor som jeg har malt. Kroppen hennes er bygd opp over en diger plastbøtte dekket med masse hvite lakner og en blondegardin. En gammel margarinkasse ble krybbe.


Juletreet har fått bare hvit pynt og en lysslynge. Jeg kjøpte en haug med gule, grønne og rosa “hus” på Spar Kjøp og malte alt hvitt. Engelen med ullskjørt og de hvite kulene er også kjøpt der. Jeg skulle tatt noen flere bilder av det, men det glemte jeg visst.


En julemesse har gjerne nisser og engler i skjønn forening. Sånn var det også her. Nissene har jeg laget selv, men de to musene er ferdigkjøpte. Fortsatt en stund til advent, men jammen går det fort. Her blir det full rulle framover med jobb og barnebarn, så det er bare å brette opp ermene for en stund. Ønsker dere fine dager, og så tastes vi innimellom det hele.

#blogg #foto #hobby #jul #vinter

Nyt det man har.


Noen fikk snø,men vi fikk vind og frost. Jeg har vært ute og tatt litt bilder og sett etter motiv både her og der.


Noen ganger behøver man ikke skrive så mye til bildene. De snakker for seg selv.


Vakkert er det på denne tiden også.


Det gjelder å nyte det man har mener jeg. Huset på bildet tok jeg bilde av fordi det var koselig, skyggebildene og røret er en hilsen til Frodtih
og kakaoen er til alle dere andre.

#hverdag #blogg #natur #friluftsliv

Løvfalldagen.


Vinterbarnet har våknet leker i gammelt løv og venter på snø! Han vinker til deg og speider til alle kanter og lurer på når det blir skiføre?


I  går var det løvfalldag her. Vet du ikke hva det er sier du? Stormen raste og ristet alle trær rene for løv. Skal si det gikk unna. Litt snø blandet seg med løvet i lufta, men vi fikk ikke et snøfnugg på bakken. I dag er det altså tomt for fargeglade løv over skogen og vi står igjen med tomme, svarte kvister. Sidensvansen synger så vakkert, men ellers er det stille.


Det er jammen godt vi har furu, gran, einer og tyttebærlyng. Det gir farger til en ellers grå dag. Nå er det tid for å ta silhuettbilder i det dunkle lyset. Det kan bli fint det også.


Høsten gikk avsted for å finne seg en lun plass å sove. Nå er høsten over og nye tider venter oss med rimfrost, kulde, is og snø.

#blogg #vinter #høst #helg

Nesten julestemning.


Ja, det har jeg i dag, nesten julestemning. Ikke fordi det er snø i lufta, men fordi jeg driver å syr og lager ting til et julemarked. I dag har det blitt noen puter, flere posermed elger, en olaveske og en gavepose med nisse på. De posene kan jo brukes til så mangt, som flasker med saft eller annet, frukt, strikketøyet, gaver eller sko når man skal på julebesøk.


Et par puter tegnet jeg opp og malte med tekstilfarger.


Så var det Luciafigurene da, som jeg lagde av leire i våres. Nå ble de malt.Litt finpuss mangler, men det må tørke mellom hvert strøk. Jeg koser meg og ute blåser det som bare den. Snøfnuggene danser i lufta, men de legger seg ikke på bakken. Til det er det visst for mildt her. Så jeg får hygge meg inne med mitt, og håpe at Kong Vinter kommer innom en annen dag.

#hobbygruppa #blogg #foto #hobby #vinter

Fuglemater.


Her har kulda kommet, men ingen snø, enda. Fuglene er sultne, og jeg skal si de fort oppdager matstasjonene.


Jeg hadde knust glasset til en hengende lyslykt, men så nye muligheter. I kjelleren hadde jeg en sånn plastdigst, som man skal bruke over en bolle når man visper krem. Jeg fikk den på et party en gang, men den har jeg aldri brukt. Nå kom den til nytte. Har du ikke noe lignende, kan du bruke et plastlokk som du klipper hulle i. Så sprayet jeg det hele med litt hvit maling og limte det sammen med limpistol. Egentlig kunne den plastrundingen vært oransje, for fargen skinner igjennom ute i dagslyset.


Gjett hvor sultne fuglene var? Det tok ikke mer enn et par minutter før de var i farten, spiste og koste seg.


Nå har jeg matstasjoner på begge siden av huset vårt, her er det livlig!
.

#hobby #fugler #foto #blogg #hverdag #vinter #helg

Rimfrost!


For en morgen! Stakkars jordbær. Blomstene hadde frosset til is. De siste jordbærene var som iskuler i munnen, så nå er det over for i år. Kulda har kommet.


Dette kan man vel bare kalle isroser?


Sola skinner og det er så vakkert å se på alt der ute. Jeg løp ut med bare en tynne klær og mistet straks følelsen i fingrene da jeg fotograferte. Fire minus er ikke å spøke med for en frysepinn. Jeg får lete fram skinnvottene nå.


Selv om jeg frøs, så ble det mange bilder. Dette varer vel ikke lenge, tenker jeg. Sola vil få isnålene til å falle.


Det gjelder å nyte det mens det varer. Om meteroligene har rett, så blir det visst fortsatt kaldt her hos oss. Nå har de spådd snø mange ganger, men vi har ikke fått stort av det. Joda, jeg har sett snøfnugg, men ikke et av dem har lagt seg på bakken. Men nå er det visst alvor! Det er bare å vente å se. I mellomtiden, nyter jeg rimfrosten.

#foto #blogg #rimfrost #vinter #hverdag