Miiiiiiiiiiiiiiiiiin kake….

Fordelen ved å ha bursdag i kornatiden, er at jeg kan spise alle kakene selv!!!! Nei, vet du hva, det er ikke sundt. Eplekake, sjokolade- og ostekremkake gikk rett i frysa til bedre tider!

Men muffins er godt da! De fikk stå framme. Det er ikke gøy i ikke kunne ha besøk av de jeg vil. Ingen kommer i dag. Ingen!!!! Jammen godt jeg har mannen min, for vi to kan da spise kaker sammen. Jeg tente et lys for meg selv. Det føles fryktelig ensomt uten barn, barnebarn, søsken og mor, men sånn er det nå her hos oss. Koronatid! Koronabursdag…..Ikke gøy i det hele tatt.

Men jeg fikk øvd på å lage blader med strøytetippen. Lett var det ikke, og kremen var litt for tynn. Nå vet jeg hvordan det skal gjøres i hvert fall, så får jeg øve mer en annen dag. Nå skal jeg bare kose meg i hele dag,nemlig. Gratulerer til meg på min fødselsdag!

Min tur…..

Endelig var det min tur til å tenne bål i vinteren. I dag var det så fint med sol og fem minus. Jeg “stakk” rett og slett av fra alt, og tok lunsjen ute. I all enkelhet ble det, men det smakte så godt.

I går kokte jeg litt eplesaft og det ble med på turen. Opp i minikjelen helte jeg safta og la i biter av wienerpølser og ei sitronskive. Så var det bare å vente.

Et rundstykke ble varmet på bålet. Litt brendt ble det, men hva gjør det! Fort var alt klart, på en gang. Pølsevannet ble drukket i koppen, og maten spist. Herlig var det!

For en finfin tur! Jeg var borte et par timer, og det var mer enn nok for meg som er en frysepinn. Selv om jeg hadde kledd meg godt, så var det godt å komme hjem igjen.

Glad jeg har skogen rett ved siden av der jeg bor. Det er så fint å gå ut en tur midt på dagen også om jeg vil.Man får energi av sånt.

Venter og venter….

Ja, dagene går i et nytt år. Snart har vi knekt januar og det lysner mer og mer. Godt er det i hvert fall.Jeg liker årstidene og gleder meg alltid til den neste. Kroppen er ok, og jeg jobber videre med å forbedre meg mot våren. Legebesøket gikk som vanlig. Jeg skulle hatt noen flere undersøkelser for sikkerhetskyld, men vi utsatte det til neste gang. Det var alt for mange på det venteværelset som virkelig var syke. Mitt er jo bare blåbær, men mine problemer er mine da.

Lett er det ikke, men det gjelder å bestemme seg og ikke sette for store mål. Jeg er så utålmodig med både det ene og det andre. Å vente, er visst ikke min greie. Jeg venter på så mye! Blandt annet venter jeg på at denne blekkbokskrona skal ruste! Jeg venter på å gjøre som jeg vil, uten korona og jeg venter på svar på mailer jeg har sendt.I dag bestilte jeg bloggbok for 2020, så nå skal jeg vente på den. Det er dessverre ikke mulig å bestille bloggbok lenger fra denne bloggen her, men jeg har en nesten kopi på en annen blogg, så da har jeg fått fikset det likevel. Jeg liker å se bloggen som bok. Det er mye lettere å finne fram om det er noe jeg leter etter.

Jeg rydder i mine tekster og mailer om dagen og det er litt av en jobb. Men nå har jeg samlet alle i et par mapper på dataen, og det blir letter å holde oversikt. Jeg rydder i aviser og papirer også. Brått surra jeg noe rundt en melkekartong og det ble et par nye vaser. Dorullene ble jammen et føll. Litt gøy må man ha mens man venter på bedre tider…… Jeg venter og venter på det!

DIY-lag selv

Hva har jeg funnet på nå tenker du kanskje? Jeg så noen skåler med bobler på siden, husker ikke hvem som hadde laget det, men det var i en reklame på tv. Da fant jeg fram posen min med klinkekuler.Her gjelder det å ha en god lim. Limpistol var kanskje ikke det beste, men jeg pøste på med lim, så det skulle sitte godt. Det finnes sikkert en glasslim som kan brukes til dette, men det hadde ikke jeg i huset.

Jeg limte på kule etter kule til jeg synes det ble greit. Da malte jeg det hele med to strøk akrylmaling. Etterpå lakket jeg det med klar, matt lakk.

Synes det ble artig med noen kvister med pålimte silkeblomster. Utover våren skal jeg nok ha friske greiner med kirsebær eller eple i denne nye boblevasen.

Mer snø?

Det småregner litt og snøen får kjørt seg. Jeg var ute i morges for å lage meg en snøskulptur til, men det var ikke lett. Snøen var så kornete at det nyttet ikke å få til detaljer. Men frøkna siktet på meg og kastet snøball. Skal si jeg måtte dukke for ikke å bli truffet!

Jeg tenkte å lage en haug med digre sopper i dag, men så store ble de ikke, fordi snøen altså ikke var stabil. Men litt moro hadde jeg da ei stund før jeg var så kald at jeg bare lengtet inn.

Det ble en god kopp med kakao og krem. Det er ikke fullt før det renner over eller? Godt var det jammen.

Det snør stort!

Noen sier at det snør digre kjærringer, men hos meg snødde det småtroll!!!

Plutselig satt det en unge der,skakket på hodet viftet med føttene og sa han fikk snø i øynene!

Utrolig morsomt med kram snø. Jeg bare måtte ut og lage snømann, eller en snøunge da. Fortsatt snør det, så da er det vel bare å begynne på nytt i morgen om jeg vil? Eller kommer det regn tro? Ikke vet jeg.

Er det slutt?

For ei fin helg. Er det slutt nå? På vinteren altså? I dag er det null grader her, og de sier det kan bli regn i den fine snøen.

Kram snø er jo også gøy. Men jeg vil ikke at vinteren skal regne bort enda!

Jeg har jo akkurat blitt ferdig med nye votter, og de gleder jeg meg til å bruke framover.

Solnedgangen i går kveld var så vakker og fine solnedganger får vi fortsatt framover, om snøen smelter eller ikke. Nå går jeg ut, for å nyte det, så lenge det varer….

Mat må alle ha…..

Fuglene er sultne i kulda, og de er artige å se på.

Denne stakkaren kom nesten helt inn!!!! Den dundret hodet rett i vinduet mitt, og der satt den stille veldig lenge etterpå. Han var sikkert skikkelig svimmel etter det smellet.

Heldigvis var den snart i farten igjen, sammen med alle de andre.

Vi må også ha mat. I dag ble det både nybakte rundstykker til lunsjen og kanelsnurrer til kaffen. Gjett om det dufter godt. God helg!

 

Min Sinnatagg!

Ikke akkurat Sinnataggen kanskje,men den ligner da? Min figur så mye blidere ut. Artig med kulde igjen. Jeg forsøkte meg med såpebobler i dag, men snøen var for skap. Som tagger, står isrosene opp og stikker hull på hver boble. Men jeg forsøker igjen siden….

Jeg støpte noen melkekartonger tidligere denne uken. Jeg lot varmtvannet i springen hjelpe meg å lage morsomme mønster. Ser du ungen i bildet til venstre? Når jeg snudde isbiten, fikk den et annet uttrykk.Det første bildet her minnet meg om ei diger trolltann! Jeg knipset i vei en stund, før jeg så at det var jo en kropp. Fram med kniv, mer is og vann. Plutselig sto det en figur der i sollyset med hodet og armer pålimt med vann som feste.

Utrolig morsomt i kulda. Brr, så kald jeg ble på hendene. Klart jeg brukte votter, men når hodet og armene skulle på plass på figuren måtte jeg bruke hendene. Godt å komme inn igjen og finne varmen. 12 blå var det her da sola sto opp, så kanskje kan vinteren vare litt til. Ha en fin fredag.

Blåis….

Blåis på gata er ikke gøy, men blåisen i isbreer er fantastisk vakkert. Det er ikke noe jeg har omkring huset, isbreer altså. Da jeg fikk fikse litt selv.

Jeg støpte litt is og malte det med utblandet kondittorfarge. Da fikk jeg blåis! Synes det ble vakkert.

Jeg fylte et par melkekartonger med litt vann også, og det ble som de fineste uthugde isblokker. Jeg har sett noen som støpte i mengder av det og lagde skulptur.

Det har jeg ikke tenkt  å gjør. Ikke er det kaldt nok så lenge her til at jeg rekker å gjøre det, og ikke har jeg plass i frysa til bare tull. Der skal det jo være mat, i min fryse! Men litt gøy kan man ha.