Farge egg…

Ja, si det? Hva skjer? Jeg føler at jeg bare går å venter om dagen, venter på hva det nå er som skal skje. Koronasmitte, koronatider, koronafremtid, koronaliv….. Ikke vet vi hvor lenge vi skal leve i denne unntakstilstanden, og ikke vet vi når ting skal gå tilbake til normalen. Om det blir normalt etterpå, er også et spørsmål. Men det nytter ikke å gruble over alt dette. Vi får leve en dag av gangen og forsøke å ikke bekymre oss for mye. Jeg har malt egg til påske og det er i hvertfall koselig. I går blåste jeg ut fem egg til, så nå er det mulighet for å lage enda mer nytt med farger, løkskall eller planter, teip og maleskrin. Det er så gøy synes jeg. Eggeskallet tar farge så fint, at jeg skulle ønske jeg hadde et digert strutsegg. Joda, jeg har kunne kjøpe meg det, men når det koster over 250 kroner for et sånt egg, så blir det med tanken. Hønseegg gjør nytten de også.

Jeg har brukt netting som løk og sitroner er pakket i, og det ble jammen fine, dekorative egg på et blunk. Kokt med løskall fikk de fine farger.

Sånn går nå dagene i koronaland. Å se på noe vakkert gir glede, så sett i gang å farge egg du også.

 

Mitt bidrag.

Sånn ble mitt bidrag til konkurransen Småstrikk til Norgesglasset på fjesboka. Morsomt å være med og jeg laget et eget mønster. Det er lov å levere tre forsøk, så det kan nok bli flere inne fristen går ut 5. april. Vil du være med, så sett i gang og meld deg på.

Jeg forsøkte meg litt med en katt også, men den synes jeg ikke ble så fin. Litt for korte ben stakkars! Men det er jo så fort gjort å strikke, at jeg får prøve om igjen senere.

Morsomt er det å være kreativ. Det nærmer seg påske og jeg skal pynte med både det ene og det andre. Tror virkelig vi trenger den gulfargen denne våren.

Hverdagsgleder…

Heldigvis er ikke alt svart om dagen. Det finnes fine gleder og mange skriver og viser bilder av det heldigvis. Jeg har strikket en del i det siste og det har blitt en artig hobby. Slett ikke alt blir som jeg har tenkt, men sånn er det når man finner på ting selv. Noe blir superfint og noe må rekkes opp igjen. Utrolig morsomt nå et av småmønstrene mine kommer i et ukeblad snart. Jeg skal vise dere det når det står på trykk. Men det rare er at jeg sitter her og er så urolig. Tenk om de ikke liker det når de ser det i virkeligheten. Tenk om de ikke vil betale meg for det likevel, tenk om det ikke kommer på trykk? Ja, jeg har vært med en “vinterdag” før, så jeg har blitt så skeptisk. Jeg tror ikke noe, før jeg ser det. Rart og dumt, men har man blitt skuffet mange ganger, så blir det sånn. Jeg krysser fingre og tær for at alt går fint.

Man trenger litt koselig i disse tider. Jeg har begynt på noe nytt i dag. Strikke trekk til et Norgesglass. Det er en konkurranse som avsluttes  i april. Om jeg vinner? Nei, her er det ikke viktig, det morsomme er å delta. Det er så mange som har lagt ut bilder av sitt allerede, men jeg er ikke ferdig. I går kveld tegnet jeg opp et mønster og strikket i vei. Men vet du hva? Det var alt for stort til det glasset. På igjen. Jeg strikker på og så får vi se om jeg får det til denne gang. Godt med noen utfordringer. Vil du være med så finner du invitasjon på Hjertelig design på fjesboka.

Så sliten….

Ja, det er jeg, kjempesliten. Hva er størst jobb, å vaske hjemmet til våren, eller å male taklister? Jeg bare spør? Gjett hvem som har vaskejobben, pluss matlagingen i dag? Meg selvfølgelig. Veggvask, tørke av enda ikke malte lister, fram med sofa og stoler, ut med tepper, ned med gardinene, frokost, kaffe, lunsj og snart middag, vaske, skure, tørke og rydde. Hjelp for trim, sier jeg, mens svetten siler og gemalen “lister” seg rundt med malekosten. Ler du nå? Ja, det er lov, for det er veldig slitsomt å se opp hele tiden også, være nøye, pirkemale og male igjen, opp gardintrappa og ned, fram med kluten og opp trappa igjen. Joda, det er nok et team vi er, og det fungerer. Jeg hater å male lister, og nå lovet han å male vinduer og dørkarmer også. Noe må man da finne på i disse tider. Tidlig vårrengjøring er jo lurt. Når sola varmer der ute, kan vi kanskje sitte i solveggen og kose oss. Det er noe å glede seg til. Glede er det også å se på nymalte lister i taket og et hus som dufter rent og fint. Sliten? Jepp, men på den gode måten. Den ene jobber er like viktig som den andre, nemlig.

Bake kake?

Ikke all frukt jeg har kjøpt i det siste har vært like god. Jeg kjøpte en pose med epler, og det var slett ikke vellykket. Så harde og så sure! Da ble det epleskrelling hos meg.

Sju epler var det igjen. De ble skrelt og delt i båter. Jeg la dem i vann med litt sitron, mens de ventet på fortsettelsen. Skaller og kjernehus kokte jeg med vann et kvarters tid. Det var ca 5 dl vann med 3 ss sitronsaft og 3 ss sukker. Her må man smake seg fram etter hvor sure eplene er. Noen ganger trengs det mer sukker, andre ganger mer sitron.Om du lar barna eller barnebarna skrelle eplene, så kan det bli mye “kjøtt” igjen på skallet. Jeg er ikke så nøye selv heller, for jeg vil ha mer kos enn en ting. Etter å ha kokt et kvarters tid, silte jeg av saften og satte det til side. Dørslaget la jeg over en annen bolle og gned med en skje til alt eplekjøtt var ute. Det ble eplemos til havregrøten min et par dager, eller til en brødskive eller to.

Så ble det eplekake. Den er så enkel å lage, at det er ikke noe å grue seg for. Unger fikser dette som ingenting.

RANDIS EPLEKAKE

3 egg

1 1/2 dl sukker

2 1/2 dl hvetemel

1 dl havregryn

3 ss smeltet smør, eller olje

1 ts kanel

1 1/2 ts vaniljesukker

1 1/2 ts bakepulver

10 hakkede mandler, om du har.

Ha alt i en bolle og rør det sammen med en sleiv. La det stå på benken, mens du skreller og deler eplene i båter. Legg bakepapir i en form på 22 cm, eller bruk en paiform. Hell i all røren og stikk eplebåtene ned i røren i et pent mønster. Dryss over hakkede mandler. Stek kaken ved 180 grader i ca. 40-45 minutter. Følg med, så den ikke blir brent. Ovnene våre er jo ofte forskjellige. Dryss på litt perlesukker eller melis før servering. Du kan gjerne ha is, krem eller vaniljesaus til denne.

Eplesaften varmet jeg godt opp og serverte et glass til meg selv med rosiner og hakkede mandler. Så godt det ble. I dag fikk jeg tre ting på en gang, som et kinderegg. Varm saft, eplemos og kake!

Undring….

Det er mye jeg undrer meg på i disse dager. Akkurat i dag har jeg ikke så mye morsomt å si. Jeg føler meg handlingslammet og utrygg. Det er ikke godt å kjenne på denne angsten for hva som kan komme. Men våren er på vei. Jeg har plukket både hvitveis og gullstjerne.

Jeg holdt på å slette hele dette innlegget, men jeg lot det være. Det er sikkert ikke bare meg som er bekymret om dagen.Hva har vi i vente, burde jeg være enda mer redd? Det er ni måneder til jul i dag. Hva vil julen dette året gi? Hvem er her fortsatt og hvem er ikke? Fryktelig skremmende tanker.

Men først er det påske med påskeferie, som vi vanligvis gleder oss til. I år er alt så forandret. Vi skal skru fram klokka til sommertid natt til søndag. Jeg ser noen morsomme ord som florerer på fjesboka i dag. Hva om vi skrudde klokka fram noen måneder med det samme, så vi blir ferdig med disse unntakstilstandene? Men det er jo ikke mulig, og sikkert ikke særlig smart heller. Alle disse dagene vi har, er jo våre og vi må fylle dem med det vi tror vli gi oss litt lykke.

For meg blir litt lykke ved påsketider kanskje et kakestykke, malte egg, en tegning, en god bok, smil og et vink fra mine på telefonen.Turer med familien kan vi visst bare glemme. Ganske deprimerende å høre helseministeren si at vi ikke kan forvente det vanlige, men sånn er det. Vi har ikke noe som helt å stille opp mot dette viruset. Men spre glede på blogg er lov, og det er nødvendig tror jeg. Alt føles så deprimerende ellers, at om vi ikke har noe som muntrer oss opp, blir det jo bare verre. Så det var innlegget i dag. Fram med fine tanker og spre glede tror jeg er viktig i disse tider. Jeg har malt egg om dagen, ganske mange faktisk. Man må ikke ha hele egg for å pynte litt. Når jeg har knekt egg til en kake eller til eggerøre, så vasker jeg skallene, tegner og maler i vei. Nå er det din tur. Finn på noe koselig, det hjelper i disse deprimerende tidene.

Frodiths farger 9)rosa

Siste innsats i Frodiths fargeufordring. Du finner henne HER! Rosa er en finfin farge.

Dette har vært artig og kreativt. Hva finner man på da? Jeg har ikke mye rosa av hverken klær eller interiør. Et skjerf har sneket seg inn, og en pute og noen lys av og til. Men rosa blomster liker jeg godt.

Rosa marengs liker jeg også. Lenge siden jeg  har laget en sånn krans, så her får det bli et bilde fra tidligere.

Rosegele, mange roser og rosesaft er fine og rosa hos meg. Gleder meg til det igjen dufter av nyperoser der ute. Takk for fin utfordring Frodith. Dette var gøy!

Frodiths farger 8) oransje

Noen av dere har nok sett dette før, men det er fint med en gjentakelse også. Frukt som har begynt å bli tørr i skallet kan fint brukes til juice. Jeg hadde noen klementiner som var helt umulig å skrelle. De ble delt i to og så fikk jeg masse herlig saft sammen med noen appelsiner.Av skallet lagde jeg en kanin som vinker til deg. Han fikk et dryss av kokos så det minnet om snø som enda kan falle på denne tiden av året.

Frisk og god juice ble det, med masse vitaminer. Den herlige og fargeglade Frodith som er damen bak utfordringen, finner du HER!

Frodiths farger 7) burgunder

Ny farge i utfordringen. Burgunder denne gangen. Jeg har kjøpt burgunder klær i vinter. De siste årene har jeg brukt så mye mørke farger, at jeg følgte at jeg trengte noe nytt. Da ble det bukse og jakke i burgunder. En genser og en bluse ble det også, skjerf hadde jeg fra før.Hos meg er sofaen nesten burgunder og noen silkeblomster har jeg i den fargen, pluss trehesten min.

Rosa tulipaner blir burgunder i det de visner synes jeg.

Vakkert er det også. Den fargeglade Frodith som utfordrer oss om dagen finner du HER!