Skogstur!


Skogstur i høsten er herlig. Vi spiste matpakke under den blå himmelen og etterpå fant vi kantareller. Det er mye annen sopp der ute,men jeg er ikke så flink med det, så de fikk stå der til pynt.

Dagen i går startet med vafler til frokost. Det er lov når de er grove og barnebarnet er på besøk! Gjett om vi har kost oss da. I skogen ble det litt klatring, men jeg var jo livredd han skulle falle ned, så jeg fikk han ned på bakken igjen.


Så var det videre innover på myk skogbunn. Vann var det overalt, så han fikk sjekket støvlene. Var de virkelig vanntette som de hadde sagt i butikken? Heldigvis var de det!


Kniven fikk prøvd seg også både på et tre som hadde falt ned og på osten vi hadde med til nista. Han hadde bestilt ost, salt pølse og ketsjup til lunsj. Ketsjup tok vi med i en liten boks med lokk, og så var det spikking av en pinne til å smøre med. Aldri smaker vel maten bedre enn på tur. Så var det innover i skogen for å leke maur. Man blir ganske liten av å gå innover blant grantrærne.


Morsomt var det å se på billene som sloss litt.  Begge ville sitte på samme sopp. Hvem som vant vet vi ikke. Har de ikke blitt enige, så sloss de vel enda. 

#foto # skogstur

Soloppgang med fotofiks.


Jeg ønsket meg en vakker morgen i dag, og det fikset jeg selv. Fargene på himmelen var ganske blasse, men ved å mørkne bildet og sette inn to plastrådyr ble det fart i sakene!


Dermed fikk jeg en flott morgen fra mitt vindu. Nei, det er ikke så kaldt her enda, selv om det ser ut som om de to rådyrene danser på isen. Men med litt fiks og miks kan man få til det meste. Gøy med fantasi! Gooooooooooooooooooood morgen!

#foto

Rød juksemåne!


Sånn hadde jeg tenkt det skulle bli. Rød måne. Ja da, månen var rød den, men jeg fikk ikke de perfekte bildene. Men dette er mitt bilde da, bare det at jeg la på det et rødt filter. Juks altså.


Sånn ble mine bilder!!!!


Jeg må bare innrømme det, at jeg var ikke forberedt! I natt våknet jeg først halv fire, og da var månen sånn.En praktfull fullmåne som lyste opp alt i nabolaget. Lett å ta fine bilder av. Da husket jeg at det var supermånenatt. Men jeg sov til kvart på fem, før jeg sto opp igjen. Da var månen så fin og rød. Jeg prøvde  å ta bilder, men jeg var som sagt, ikke forberedt med hverken stativ eller varme klær. Jeg knipset litt, og etterpå sto jeg bare å så på det vakre fenomenet.


Minnene får jeg ha i hjertet av den røde månen, eller så  får jeg se på andres fabelaktige bilder, eller mine egne juksebilder. Var du oppe?

#foto

Sommerfugler!

Rosen og sommerfuglen

av Daniel Fallstöm
Den siste rosen, sto i kveldens blå,
da hun den siste sommerfuglen så.
Og rosen sa: Nå er vår sommer slutt
og mine kronblad strøs for stormen ut.

Bli her hos meg du vakre sommerfugl,
når høsten raser hviler du skjul.
Men sommerfuglen enset ikke det,
den løftet vingene og fløy av sted.

Den fløy og fløy, da nattens mørke kom,
den angerfull til rosen vendte om.
Den ville be om hva den vraket nyss
en seng av purpur og et dronningkyss.

For sent, for sent, for nå er rosen død,
og kun en tistel han til hvile bød.
Slik endte det da sol i østen rant,
at man en sommerfugl blant tistler fant.


Hvert år når jeg ser sommerfuglene fly mellom høstblomstene, tenker jeg på denne sangen.

Her har vi den vakre Admiralen!

Neslesommerfugler var det mange av i sola i går!

Noen var litt slitte i vingene, mens andre var helt perfekte som denne! Nå får vi bare håpe at alle sammen finner seg en vakker plass å sove gjennom vinteren. Men i dag skinner sola, så fortsatt er de ute og bruker vingene i min hage!

#foto #hage

Ser rødt!


Vakkert er det nå. Jeg liker fargespillet. Når herr Høst har begynt å bruke malekosten sin, blir det fint! Han ser visst rødt nå, før han begynner med alt det gule!

Masse sopp der ute.

Jeg har lett litt etter fluesopp,  de har så fin farge. 


Herlig med rødt og oransje. I dag er det sol også, så nå blir det fint å gå på tur etter herr Høst, og se hva han nå har malt! Ønsker dere en herlig dag.

#foto

Blå dag!


En blå dag var det i dag for meg. Fortsatt blomstrer blåklokkene.


Enda har ikke høstfargene slått til for fullt, men jeg synes alt i dag var blålig, blå blomster, blått lys, blått blueshumør og jammen ser det ikke ut til å bli blå himmel også!


Her er en blomst til de som titter innom. Den er også blå. Ønsker alle fine dager i septembers avslutning.

#foto

Pent er det ikke!


Hva i all verden er dette, tenkte mannen i huset ,og dyttet det rett i søppelsekken. Det samme gjorde han i fjor, og jeg sa ifra. Vanligvis er det jeg som rydder i hagen, men ser han sånt som dette, bærer han det vekk. Jeg var heldig i år, for sekken var ikke kastet enda!!!! Men det var denne brune fletta da, så han ikke den?


Jeg vet det ikke er særlig pent å se på. Dagliljene har lange blader, som jeg liker å ta var på til dekorasjonsfletter. Når jeg nettopp har klipt det ned, er det så stivt at det nesten er umulig å jobbe med, så jeg foretrekker at det blir litt vått og brunt først. Så i år strevde jeg sammen en flette og bandt sammen en bunt med gress i blomsterbedet. Nå ser han at det ikke skal kastes tenkte jeg. Jeg synes ikke det var så stygt å se på, men det forsvant plutselig likevel. Han kunne vel spurt hva jeg drev med, for han måtte da se fletten?


Jeg er enig i at hagen må ryddes, for ellers blir det mye annet enn blomster tror jeg. Men husdyret mitt leopardsneglen får bli. Den rydder jo opp. Den på den øverste bildet i dette kollasj lot jeg også være, for det kan kanskje bli en sommerfugl til neste år eller?


Jeg klarte å redde litt gress da, så jeg flettet fire små kranser. Resten av gresset hadde råtnet i plastposen, så det var det i år også. Nå står de til tørk stramt rundt en flaske, til de er tørre. Pent er det ikke, enda, men det kan bli fint når jeg setter opp en dekorasjon og bruker de små flettekransene til furu og edelgran. Neste år får jeg skrive et skilt om at det er forbudt å kaste dette, før jeg har blitt spurt. Nå får jeg ta en tur i skogen og finne litt gress der i stedet.

#hage #foto

Ny stuehest!


Har du sett så fin! Jeg har fått meg ny hest til stua! Jeg stakk innom Kid i dag, og der sto den og ropte på meg. Den måtte bare bli med hjem.


Det ble en kurv også, og den fylte jeg opp med artige ting fra Nille og Frøken Fryd også. Nå skal det bli høststemning i stua.Gleder meg til å lage meg et høstfat med kubbelys.


Sånne saker gir meg et smil om munnen. Herlig med litt nytt som ikke koster all verden. Jeg plukket kastanjer på veien hjem, så nå er det bare å sette i gang!

#interiør #foto

Frogger du?


For et spørsmål tenkte jeg, da Frodit lurte på om vi ville være med å frogge! Hoppe som en frosk liksom? Nei, hun mente ikke å ta bilder av frosk, men hun ville vi skulle bevege oss som frosker. Ja ha, hva den damen finner på. Nå har jeg har frogga, har du? Du finner invitasjon til frogging HER!  Bli med da!

 

#foto #frogging

Ikke enda!


Ikke jul enda, men dette fikk jeg julestemning av. Jeg var som jeg tidligere har fortalt på marked i helga, og det ble med hjem både fine skrin, røde konfektformer, røde lys og et par engler. Litt julefølelse ble det over det hele. Enda er det tre måneder til julen, men skal man ikke forberede seg slitt tidligere tro? Godt for alt som er i hus. 


En tur innom et kjøpesenter ble det også, og jeg kjøpte meg en vest i skinnimitasjon. Ikke lett å fotografer den, men bildet ti venstre viser farge og mønster. Gleder meg til å ta den på i høst. Gøy med litt nytt når til en ny årstid. I dag regner det igjen her, så sensommeren er visst over for denne gang. Nå skal jeg legge fram saueskinnene og det blir bruk av masse stearinlys framover. Høsten skal nytes!

Ellers må jeg skryte litt av snart ferdig utført jobb. Fortsatt litt igjen, men boka kommer oktober/november. Jeg har ikke fortalt så mye om hva jeg jobber med her på bloggen, men jeg er altså tekstforfatter i dette firmaet. Nå er det innspurt, så dagene går unna kan man si. Alltid blir det noe på slutten som må rettes opp eller strykes. Men det er gøy å være med på sånt! Føles litt som julaften hver gang et prosjekt er klart. Så julestemningen er på plass allerede hos meg.

#foto, #tekst