Litt skøy!

Artig med fantasi, skyggespill og litt lek. Det er mange måter å fotografere på, og mange forskjellige måter å jakte motiv.Ser du ha dette er laget av?

Ikke alltid lett å gjette, når bildet har fått en annen form ved å gjøre det sort/hvitt.


Her ser du det i originalfargene! Det er flytende fettperler, etter at jeg har stekt en stek i langpannen inne i stekeovnen. Jeg så bamsen og da var det fram med kameraet med en gang! Søt hva?Liker du litt fantasi og skøy så stikk innom Frodith og stem på skyggebildene i Peter Pan konkurrauransen. Du finner det HER! 

#foto

Rådyr!


Ikke lett å ta bilde når rådyrbukken sto ute i sola og jeg sto inne  i skyggen under buskene. Men det ble et silhouettebilde da!


Jeg snek meg litt nærmere, og den sto like rolig. Vakkert dyr, tenkte jeg og la kameraet i jakkelomma da den raste avsted inn i skogen på andre siden av meg. Da kom rådyrdamen i motsatt retning, men kameraet  mitt, det lå i lomma. Det gjelder visst å være våken på trimturen! 

#foto

Din gjøk!


Mange har aldri sett en gjøk. Jeg har sett dem ofte, men litt nære bilder har jeg ikke fått før i år. Denne gangen var jeg heldig over Korgen i Nordland.


Utrolig morsom fugl i luften. Den lekte foran bilen vår i mange minutter.


Men ikke så artig at den tar for seg hos en stakkars adoptivmor og far. Gjøken bygger jo ikke reder selv, men dumper bare egget sitt i annenmannsreis. At den lille kjøttmeisen eller løvsangeren holder på å jobbe seg i hjel for å fø opp denne digre ungen, og at deres egne unger går dukker, ja det bryr ikke gjøken. Men den var utrolig morsom å se på!

#foto

Knuter!


Når alt knyter seg, kan det blir vanskelig å få det opp igjen. Men jammen kan det komme noe godt ut av det også! Her ble det jammen to som tok en liten dans!


På samme måte er det trist når trær råtner, men jeg skulle gjerne hatt med en motorsag i dag, og saget meg noen skiver av disse trestokkene. Vakkert. Ser du hjertet og sommerfuglen?

#foto

Vente og vente!

Nei, det er ikke høsten jeg venter på, selv om jeg har kjøpt lyng i dag.


Nå trengte jeg litt pynt der ute, Jeg ser det fra stua, og det gjør noe med meg å ha det litt trivelig på terrassen. 


I kveld skal jeg tenne lys der ute, for nå er kveldene igjen augustmørke. 


Men hva venter jeg på? Mannen i huset så klart. Nå har jeg vært å klemt brystpartiet flatt i mamografi, da ventet jeg ikke så mye. Men på nytt sykehus, ble det litt ekstra tid for å se meg om. Så er det å vente på svar da. Nei da, jeg tror alt er ok, men man undrer alltid etter en sånn undersøkelse. Men mannen da, når kommer han? Jeg har stekt elgsteik, laget herlig saus og kokt poteter, og jeg er sulten! Skal vedde på at et eller annet spissted har hatt besøk av han i dag. Han er på tur med en kamerat og ja da, menn kan også glemme tiden i verktøysshoppingen.  Så jeg måtte spise. Om jeg spiste elg? Nei! Knekkebrød med makrell i tomat og kake. Middagen får vente til i morgen da eller?  Men enda venter jeg litt!

#foto

OPPSTOPPER!


I dag ble det et lite dikt fra meg. Ute regner det igjen og høsten nærmer seg med stormskritt. Ha en fin dag!

OPPSTOPPERNESE

Der går hun med nesa i været!

Tror hun er noe.

Når skal hun lære?

Tenk å vandre så stolt i vei,

hilser ikke, sier aldri hei!

Ingen forstår at hun er full av redsel,

av frykt, av sjenanse.

Nesa i været er hennes eneste sjanse.

Hun er redd for avvisning

av kald latter

og av å ikke bli godtatt.

Tisking og hvisking

er lydene hun har mottatt.

Ingen våger å snakke til henne.

Hadde de forsøkt

hadde de fått kjenne.

Kjenne ei jente med humor og latter,

med godhet og omsorg 

for mennesker og katter.

Hun elsker katter

fordi de gjør som de vil.

De svinser av sted

og er stolt over å være til.

Katten den vandrer sin egen vei

med halen i været og hodet på snei.

Blank i pelsen på myke poter

mjauer og  går for seg selv.

Ingen synes at katten da er spesiell.

Den er da bare det den ble født til

lystig og glad , stolt og litt vill.

Tenk om folk kunne

se på henne når de møttes

og ikke ned!

Hun er den hun er,

oppstoppernesa er hun født med!

 

#dikt #foto

Bare MÅ ha det!

Det heter så i reklamen, bare må ha det. I dag var det sånn for meg. Hjernen bare ropte kake. Nå er den klar, og jeg skal nyte min bit til en diger kopp kaffe i regnværet. Det gjelder å finne sin hverdagslykke! Kokoskake med jordbærsyltetøy og vanilje er godt. Ja da, jeg vet jeg har pyntet med stemorsblomster ganske mange ganger her på bloggen. Nå er det snart slutt for i år, tenker jeg. Men de er jo så vakre de blomstene.


Det ble mange biter igjen til en annen dag, eller til deg? .Og avskjæret? Det er mitt!!!

#kaka #foto

Midnattssol og glass!


Ser du hva dette er? Det minnet meg om midnattssola allerede før det var laget klart. Se den glødende kulen da, som liksom omslutter seg med fiskegarn og fisk, steiner og vann. Vakkert! 


Flere netter satt jeg i timer for å få med meg det herlige lyset der oppe i nord i sommer.


Ikke en natt var like den andre!


Dette ble mitt favorittbilde av midnattssola. Ikke helt klar, men så rød!


Den sola minnet om den glødende glasskulen til glasskunstneren på Vikten i Nordland. Utrolig gøy å se hvordan han kreerte sin vase.


Når alt var klart, svømte fisken i kavet og sola ga lys til dagen i glassvasen.

 

#kunst #foto

Regnværsfrosk!

For en fin kamuflasjefarge de froskene har! Ikke lett å oppdage der de går i ett med den våte bakken. Ja, i dag regner det her, men jammen kan det være fint også. Luften er frisk og plantene trengte litt vann.

Ungene i gata gleder seg selv om det regner. Froskene kommer fram jo! Herlig å studere dem. Jeg har regntøy, så en tur ut skal det da bli i dag også. Nyt dagen!

#foto